جمشيد بلوري در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر در زنجان با اشاره به اينكه خون گير ي در استان زنجان نسبت به شا خصه كشوري پائين است، گفت : در اين استان به ازاي هر هزار نفر 14 واحد خو ن گير ي شده است در حاليكه شاخص كشوري آن 24واحد براي هرهزارنفراست.
وي متذ كر شد: مراكزدرماني، اعمال جراحي تخصصي از قبيل شيمي درماني كه در چندسال اخير در زنجان صورت مي گيرد و عمل پيوند كليه و جراحي قلب كه به زودي راه اندازي خواهد شد، نياز به خون و فرآورده هاي خوني بيشتري دارد در همين راستا پايگاه انتقال خون استان درصدد تاً سيس مراكز خون گيري به صورت ثابت و سيار است.
بلوري تاكيد كرد: خون هاي اهدايي پس از غربالگري در پايگاه به مصرف مي رسند اما به علت عمر كم خون و فرآورده هاي خوني مانند پلاكت ها كه فقط 4 ساعت بعد از خونگيري از خون جدا مي شود و به مدت 3 تا 5 روزقابل نگهداري است و يا گلبول قرمز خون كه مدت نگهداري آن حداكثر 35 روز است، نمي توان پس از گذشت اين مدت از آنها استفاده كرد.
به گفته وي سال گذشته سميناري با حضور كارشناسان انتقال خون و گروه هاي خوني منفي برگزار شد و پس از توجيه اين گروه ها به عنوان نادرترين گروه هاي خوني، فرمهايي در اختيار آنها قرار گرفت كه با ثبت مشخصات كامل، در صورت تماس پايگاه با اين افراد از آنها در اسرع وقت خونگيري به عمل مي آيد.
بلوري در ادامه افزود: اين طرح با هدف جلوگيري از منقرض شدن تاريخ خونهاي اهدايي قبل از نياز، اجرا شد كه بسيار موفقيت آميز بود.
نظر شما