به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا علیمحمدی عصر شنبه در جلسه کارگروه امور گندم، آرد و نان استان گلستان، اظهار کرد: امسال با توجه به وضعيت مزارع گندم و بارندگیهای مناسب پیشبینی میشود بيش از یکمیلیون و ۲۰۰ هزار تن گندم در استان توليد شود و اين اميدواري وجود دارد كه اين استان مقام نخست توليد گندم را در كشور كسب كند.
وي بابیان اينكه ظرفيت ذخیرهسازی گندم در استان گلستان نزديك به یکمیلیون و ۴۰۰ هزار تن است، افزود: طی روزهای گذشته خریداران مشخصشده و قرارداد با آنها تنظیمشده است.
وي تصریح كرد: هرچند امسال پیشبینی توليد گندم در استان بيش از یکمیلیون و ۲۰۰ هزار تن است اما مراکز خرید استان توانایی خرید و ذخیرهسازی یکمیلیون و ۴۰۰ هزار تن گندم رادارند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگاني استان گلستان بابیان اينكه در استان گلستان برخلاف ساير استانها، دوره خريد گندم بسيار محدود و حدود ۴۰ تا ۴۵ روز است، خاطرنشان كرد: اين محدوديت زماني فشار كاري بالايي را به عوامل خريد وارد میکند و لازم است تمامي متصدیان امر، همكاري تنگاتنگي در امر خريد گندم داشته باشند.
علیمحمدی تأکید کرد: هرچند ظرفیت خرید و ذخیرهسازی این میزان گندم در استان وجود دارد اما سیاست و برنامه ما خارج کردن گندم از استان و تسریع در حجم خرید این محصول است.
وی بابیان اینکه توانایی افزایش مراکز خرید گندم استان تا ۱۰۰ مرکز وجود دارد، ادامه داد: در هر مرکز یک عامل تشخیص و یک عامل ذیحساب مستقر خواهند شد و نگرانی در این حوزه وجود ندارد.
استانداردسازی باسکولهای استان
در ادامه مدیر تعاون روستایی استان گلستان از انجام استانداردسازی تمام باسکولهای استان تا پایان هفته جاری خبر داد.
محمدتقی رجایی بابیان اینکه ۳۹ مرکز و مباشر خرید زیر نظر تعاون روستایی استان امسال گندم تولیدی کشاورزان را خریداری میکنند، اظهار کرد: هماکنون نظافت و سمپاشی مراکز خرید و انبارها در حال انجام است.
وی تأکید کرد: باید صدور معرفینامه با سرعت و دقت بیشتری صورت گیرد تا در زمان تخلیه بار تسریع شده و از سرگردانی کشاورزان جلوگیری شود.
اختصاص ۲۱ درصد از حجم حملونقل استان به غلات
سپس مدیرکل حمل نقل و پایانههای استان گلستان در این کارگروه گفت: هماکنون ۲۱ درصد از حجم حملونقل استان به غلات تخصیصیافته است.
مهدی میقانی افزود: جو، گندم، سبوس، کاه و آرد مهمترین محصولاتی است که در استان گلستان حملونقل میشود.
وی اضافه کرد: در یک ماه آینده و با شروع فصل برداشت سیبزمینی و غلات در استان آغاز میشود و نگرانی در خصوص تأمین ناوگان حملونقل به میزان نیاز استان وجود دارد.
وی از تشکیل کمیته حملونقل در استان بهمنظور مدیریت این مهم خبر داد و تصریح کرد: هماکنون اولویت اصلی ما ورود کامیون بهاندازه کافی به استان است اما دغدغهای در این خصوص وجود ندارد.
میقانی از مشخص شدن نرخ واقعی کرایه کامیونها بهعنوان دغدغه اصلی نام برد و متذکر شد: افزایش مراکز خرید و کاهش مدتزمان تخلیه میتواند به دست یافتن به کرایه واقعی در استان کمک کند.
نظر شما