خبرگزاری مهر، گروه استان ها-محمدرضا حیدری: موضوع اقتصاد مقاومتی ازجمله مسائل مهم و اساسی کشور طی سالهای اخیر بوده که رهبر معظم انقلاب اسلامی بر اجرایی شدن آن تأکیددارند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی طی سالهای اخیر، تنها راهحل مشکلات کشور را تکیهبر توان و ظرفیت داخلی و حمایت از فعالان تولیدی و اقتصادی کشور دانسته و سیاستهای عملیاتی را برای اجرای اقتصاد مقاومتی به مسئولان ابلاغ کردند.
استان تهران از قطبهای اصلی اقتصاد کشور محسوب میشود
نامگذاری سال جاری از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به نام سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نشاندهنده دغدغه ایشان در این حوزه است.
امروز ظرفیتها و پتانسیلهای بسیار بالایی در حوزه اقتصادی و تولیدی کشور وجود دارد که در صورت حمایت از فعالان اقتصادی و حل موانع پیش روی تولید، میتوان بر بسیاری از مشکلات کنونی فائق آمد.
استان تهران یکی از قطبهای اصلی و مهم اقتصادی کشور محسوب شده که از ظرفیت و پتانسیل بسیار بالایی در حوزههای مختلف تولیدی برخوردار بوده که میتواند برای تحقق اقتصاد مقاومتی به کار آید.
امروز وجود ۱۱ شهرک صنعتی در استان تهران در کنار فعالیت بیش از ۵۰۰ هزار واحد صنفی، نشاندهنده ظرفیت بالای اقتصادی این استان است که در صورت حل مشکلات فعالان اقتصادی، میتواند در رونق اقتصادی استان تهران و کشور مؤثر واقع شود.
فعالیت ۱۷ هزار واحد تولیدی در استان تهران یکی دیگر از ظرفیتهای موجود اقتصادی است که نقش مهمی را در اشتغالزایی و رونق و توسعه این استان ایفا میکند.
کارشناسان و فعالان حوزه اقتصادی استان تهران اعتقاددارند که هنوز ظرفیتهای بسیاری در عرصه تولیدی و اقتصادی استان وجود دارد که بهصورت کامل مورداستفاده قرار نگرفته و باید مسئولان حمایت بیشتری را از فعالان این عرصه انجام دهند.
تشکیل ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان تهران
در این میان استانداری تهران و دستگاههای مسئول در حوزه اقتصادی نیز تلاش دارند تا در قالب ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان تهران، قدمهایی را برای حل مشکلات بردارند.
سید حسین هاشمی استاندار تهران فروردینماه امسال با اشاره به وظائف ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان تهران اظهار داشت: اين ستاد از سال گذشته و بنابر مصوبه دولت در استانها شکلگرفته كه بر اساس آمارها در تهران نسبت به ساير استانها شمار بيشتري از جلسات اين ستاد تشکیلشده است
.
وی بابیان اينكه ستاد تسهيل و رفع موانع توليد استان تهران در سال گذشته ٧٢٠ مصوبه داشت، افزود: از اين تعداد ٣٩۵ مصوبه اجرايی شده و ديگر مصوبات نيز در مسير اجرايي شدن قرار دارند.
هاشمی ادامه داد: ٤١ درصد مصوبات به امور بانكي، ٢٦ درصد به بیمهها، ٢١ درصد به امور مالياتی و بقيه به ساير موارد مرتبط بوده است.
البته برخی از مسئولان و کارشناسان اعتقاددارند که باید ستاد تسهیل اقتصاد مقاومتی با حضور شخص استاندار در شهرستانهای استان تهران نیز تشکیل شود که میتواند قدم مؤثری برای حل مشکلات باشد.
بوروکراسی اداری فعالان اقتصادی را رنج میدهد
مجتبی تاجیک فعال اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به موانع موجود بر سر فعالیت صاحبان تولید در استان تهران اظهار داشت: استان تهران از ظرفیت بسیار بالایی در حوزه اقتصادی برخوردار است.
وی افزود: در صورت حمایت از فعالان تولیدی و اقتصادی در استان تهران، میتوان شاهد رونق هر چه بیشتر فعالیتهای تولیدی در این استان بود که در تحقق اقتصاد مقاومتی نقشآفرین است.
تاجیک بوروکراسی اداری را عاملی برای کاهش انگیزه فعالان اقتصادی و تولیدی عنوان کرد و ادامه داد: در این میان برخی موانع ازجمله بوروکراسی اداری سبب شده تا انگیزه فعالان تولیدی و اقتصادی کاهش پیدا کند و اگر تصمیمات لازم برای تسهیل امور گرفته شود، میتوان شاهد رونق اقتصادی بیشتری بود.
وی با تأکید بر حل مشکلات واحدهای تولیدی کشور بیان داشت: نباید فعالان اقتصادی و تولیدی که چرخهای اقتصاد کشور را به حرکت درمیآورند در پیچوخمهای اداری گرفتار شوند و قطعاً حمایت از فعالان این عرصه، موفقیتهای چشمگیری را به همراه دارد.
بانکها حمایت خود از واحدهای تولیدی را گسترش دهند
محمدرضا محمدی فعال اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به ضرورت حمایت از فعالان حوزه تولیدی کشور اظهار داشت: ارائه تسهیلات و حمایتهای لازم بانکی از فعالان تولیدی سبب افزایش ظرفیتهای اقتصادی استان تهران میشود.
وی افزود: امروز برخی از فعالان تولیدی به دلیل عدمحمایت بانکها، با مشکلات عدیدهای روبرو بوده و حتی کارگران و نیروی کار خود را کاهش دادهاند.
محمدی با اشاره به تعطیلی برخی از واحدهای تولیدی ادامه داد: برخی از واحدهای تولیدی و اقتصادی به دلیل عدمحمایتهای لازم، به تعطیلی کشیده شدهاند که این امر نمیتواند در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل خوشایند باشند.
نعمتالله ترکی رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران نیز با اشاره به ظرفیتهای موجود در این استان اظهار داشت: در استان تهران، ۱۱ شهرک صنعتی وجود دارد.
وی افزود: در کشور حدود سه میلیون واحد صنفی وجود دارد که سهم استان تهران در این بخش، بیش از ۵۰۰ هزار واحد صنفی است.
به هر ترتیب آمارها نشاندهنده ظرفیت بالای تولیدی و اقتصادی در استان تهران است که در صورت عزم و همت فعالان اقتصادی در کنار حمایت و پشتیبانی مسئولان، میتوان شاهد افزایش اشتغال و رونق هر چه بیشتر استان تهران باشیم.
قطعاً در صورت فراهم شدن شرایط و امکانات لازم و حمایت همهجانبه از فعالان اقتصادی استان تهران، تحقق اقتصاد مقاومتی در این استان دور از دسترس نخواهد بود.
نظر شما