۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۱:۴۰

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان:

طلبه ها را برای مدیریت فرهنگی جامعه باید تربیت کنیم

طلبه ها را برای مدیریت فرهنگی جامعه باید تربیت کنیم

اصفهان- رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان گفت: باید تلاش کنیم تا طلبه را برای مدیریت فرهنگی جامعه که مدیریت فکر، معنویت، دین و انسان است، تربیت کنیم.

حجت الاسلام محمد قطبی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: به منظور تربیت طلبه ها برای مدیریت فرهنگی نیاز به هوشمندی وسیع محیطی مانند خبر داشتن از اتفاقات پیرامون جامعه در مسائل سیاسی، فکری، اجتماعی و فناوری است.

وی با اشاره به سیر تکامل دانشگاه ها، از مدیریت انسان به عنوان نقطه مشترک حوزه های علمیه و دانشگاه ها در این فرآیند نام برد.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان گفت: دانشگاه ها در سیر تکاملی خود از سه مرحله گذر و وارد مرحله چهارم شده اند.

وی افزود: مرحله و نسل اول دانشگاه ها دانش محور بودند که در آن مرحله رشته سازی، طبقه بندی علوم، انتقال و توسعه دانش مورد توجه قرار گرفت که منجر به رشته سازی در دانشگاه ها شد.

قطبی تصریح کرد: پس از مدتی توجه به این نکته که دانش به تنهایی گره‌های بشر را باز نمی‌کند سبب شد تا دو کاستی و کمبود چهره خود را نشان دهد.

وی به چگونگی پیدایش نسل و مرحله دوم دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: دو کاستی و کمبود دیده شده در مرحله اول، چشمه پیدایش و توسعه و کاوش علمی بود که اصطلاحاً به آن تولید علم گفته می شود، لذا نسل دوم شکل گرفت و دانشگاه ها به سمت پژوهش محوری حرکت کردند و نهادهایی چون ISI و مانند آن راه اندازی شد.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان به مرحله و نسل سوم دانشگاه ها اشاره کرد و اذعان داشت: مشکل فضای جامعه مشکلی بود که توجه بشر را به خود جلب کرد و باعث شد تا دانشگاه ها به سمت کار آفرینی تغییر جهت داده و مراکزی همچون دانشگاه های علمی و کاربردی و فنی حرفه ای که ناظر به حل مشکلات جامعه با مقوله هایی ارزشی از جنس اطلاعات و تجربه بود جهت پیدا کند.

وی تأکید کرد: فرآیند تولید علم و توسعه دانش در حوزه های علمیه نیز شکل گرفت و امثال علامه حلی (ره) همزمان با این که توسعه علم را دنبال می کرد نسل جدیدی از داده های علمی را در حوزه معرفتی رقم زد.

قطبی افزود: اقتضای زمان، شرایط، ابزار و تجهیزات مدرن را در اختیار بشر قرار داد که اصطلاحاً به آن فضای مجازی می گوییم، که فضایی از جنس حقیقت ثانوی بود.

وی تأکید کرد: نسل چهارم که از آن به نسل دانشگاه های فن آور یاد می شود در آن با خِرَد و متکی بر تجربه، الگویی برای بشر می سازد که بتوان با آن جامعه را مدیریت کرد و این فضا نیز در حوزه های علمیه حاکم است که ما باید متکی بر آموزه های دینی و وحی، جامعه را مدیریت کنیم و مدیریت انسان؛ همان نقطه مشترک حوزه و دانشگاه است.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با بیان این که ما به عنوان یک مرکز آموزشی که نسلی از طلاب، مبلغان و دانشمندان حوزوی را با یک فرآیند آموزشی و منظومه اداری برای یک هدف تربیت می کنیم، گفت: طلاب در مسیر حرکت، رسالت و وظیفه ای که ذاتا در بحث دین به آن ها واگذار شده باید تبدیل به فردی شوند که بتواند جامعه را مدیریت کند.

کد خبر 3619264

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha