۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۱:۰۹

رئیس انجمن نجوم استان کرمانشاه خبر داد:

رویت پدیده نادر گذر عطارد از مقابل خورشید در کرمانشاه

رویت پدیده نادر گذر عطارد از مقابل خورشید در کرمانشاه

کرمانشاه- رئیس انجمن نجوم استان کرمانشاه از رصد پدیده نجومی و نادر گذر سیاره عطارد از مقابل خورشید و شمارش معکوس برای دیدن این رخداد بزرگ در کرمانشاه خبر داد.

محمد علی خدایاری در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص پدیده خارق العاده گذر عطارد از مقابل خورشید که هر چند سال یکبار رخ می دهد، اظهار داشت: عطارد هر ۸۹ روز یکبار به گرد خورشید می چرخد و نزدیک ترین سیاره به خورشید است لذا ناظر زمینی می تواند این رویداد نجومی را مشاهده کند.

وی با اشاره به اینکه فاصله عطارد از خورشید کمتر از زمین است، تصریح کرد: نزدیکی این سیاره به خورشید امکان مشاهده گذر عطارد را برای ناظر زمینی ممکن می کند اما به شرط آنکه زمین، عطارد و خورشید در مقیاس مشخصی از هم در فضای دید قرار بگیرند که این پدیده نادر تقریبا ۱۴ بار در طول یک قرن اتفاق می افتد.

رئس انجمن نجوم کرمانشاه خاطر نشان کرد: ۲۰ اردیبهشت ۹۵ این پدیده نجومی و لذت بخش رخ خواهد داد و سیاره عطارد از مقابل خورشید گذر می کند و به بیان ساده تر عطارد میان زمین و خورشید قرار می گیرد و همانند نقطه ای بر روی خورشید مشاهده می شود.

وی گفت: این پدیده نجومی آخرین بار در سال ۲۰۰۶ میلادی یعنی سال ۸۵ خورشیدی رخ داد و ۱۰ سال پیش توسط منجمان و ستاره شناسان و حتی عامه مردم و علاقمندان با تجهیزات خاصی از جمله تلسکوپ های مراکز گوناگون رصد شده است.

خدایاری با اشاره به اینکه از روی زمین تنها می توان گذر ۲ سیاره ناهید و عطارد را از مقابل خورشید رویت کرد، گفت: همچنین آخرین گذرهای ناهید از مقابل خورشید که قابل مشاهد ناظر زمینی است در فواصل ۸ سال و در طی سالهای ۲۰۰۴ و ۲۰۱۲ رخ داده که رصد بعدی آن در فواصل سالهای ۲۱۱۷ و ۲۱۲۵ با تفاوت‌ ۸ سال قابل مشاهد خواهد بود.

وی با اشاره برخی توضیحات علمی در خصوص گذر عطار از مقابل خورشید در ۲۰ اردیبهشت امسال یاد آور شد: بر اساس اطلاعات منجمان و ستاره شناسان جهانی پس از رویت این پدیده نجومی نیز بین سال های ۸۹ تا ۱۴۵۷ خورشیدی یعنی فاصله زمانی ۵۹ سال می توان تعداد ۸ گذر عطارد از مقابل خورشید را که قابل رویت و در مقیاسی تعریف شده باشد را پیش بینی کرد‌ که در تاریخ های ۲۰ آبان ۹۸، ۲۳ آبان ۱۴۱۱، ۱۶ آبان ۱۴۱۸، ۱۸ اردیبهشت ۱۴۲۸، ۱۹ آبان ۱۴۳۱ و ۲۱ اردیبهشت ۱۴۴۱ و ۲۴ آبان ۱۴۵۷ خواهد بود.

خدایاری در ادامه بیان کرد: این رویداد رصدی قرن ۲۱ برای همه کشور قابل رویت و تحت عنوان گذر سیاره عطارد از مقابل خورشید است که از ساعت ۱۵:۴۱ و به مدت بیش از ۷ ساعت با استفاده از تجهیزات نجومی قابل رصد خواهد بود.

وی با تاکید بر پیشگیری از مشاهده با چشم غیر مسلح به خورشید و لزوم استفاده از ابزار استاندارد رصدی مجهز به فیلتر برای نگاه به این رویداد تاریخی، گفت: توصیه می شود جهت ایمنی بیشتر، علاقمندان و منجم ها از ابزار و عینک های مجهز به فیلتر و دوربین های دو چشمی قوی با تلسکوب های استاندارد برای رصد این پدیده نجومی زیبا استفاده کنند.

رئیس انجمن نجوم کرمانشاه اظهار داشت: عصر امروز با حضور اعضای  انجمن نجوم کرمانشاه و علاقمندان علم نجوم برای مشاهده این پدیده عظیم و تاریخی‌ با برنامه رصدی و به همراه ابزار و تجهیزات لازم در محل پارک شیرین کوهستان که مناسب ترین و مرتفع ترین مکان برای مشاهده رویدادهای نجومی است به ثبت و ضبط این رخ داد خواهیم پرداخت.

کد خبر 3620025

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha