۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۳:۴۴

توسط جامعه الزهرا(س)؛

دانشنامه زن مسلمان رونمایی می‌شود

دانشنامه زن مسلمان رونمایی می‌شود

قم - سخنگوی دانشنامه زن مسلمان با اشاره به رونمایی از سایت دانشنامه زن مسلمان توسط جامعه الزهرا(س)، گفت: این دانشنامه به تمامی موضوعات مربوط به زن مسلمان می‌پردازد.

به گزارش خبرنگار مهر، ناهید طیبی قبل از ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: از تأسیس جامعه الزهرا(س) بیش از سه دهه می‌گذرد و در این سال‌ها بانوان در سه عرصه آموزش، پژوهش و تبلیغ و ترویج آموزه‌های دینی فعالیت داشته‌اند.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد برای به ثمر رسیدن این فعالیت‌ها و اثبات توفیق بانوان در این مهم، ارائه یک اثر علمی و پژوهشی فاخر و جامع که پاسخگوی نیازهای علمی جامعه اسلامی و حتی غیر اسلامی باشد انتظاری شایسته است و در حقیقت می‌توان گفت حتی از سال‌ها پیش باید این اقدام صورت می‌گرفت و طرح تدوین دانشنامه زن بر اساس همین انتظار شکل گرفت.

سخنگوی دانشنامه زن مسلمان گفت: دانشنامه زن مسلمان فعالیت خود را به طور رسمی از ۲۴ مردادماه سال گذشته با حکم مدیر محترم جامعه الزهراء(س) و نصب مدیر دانشنامه و سپس با تعیین مسئول دفتر دانشنامه آغاز کرد.

وی عنوان کرد: در تاریخ ۲۶ شهریور ۱۳۹۴ اولین جلسه شورای مشورتی دانشنامه زن مسلمان با دعوت از متخصصین و صاحبنظران فن شامل آقایان دکتر صغری فروشانی، دکتر کافی، دکتر برجی، دکتر آل بویه، دکتر مطهری، استاد باقری بیدهندی، حجت الاسلام خراسانی، حجت الاسلام مهریزی و خانم دکتر غروی و سرکار خانم طیبی برگزار شد که نام شورا به شورای مشورتی دانشنامه برگزیده شد.

طیبی با بیان اینکه مخاطبان این دانشنامه تنها زنان نیستند، افزود: تا پایان سال ۱۳۹۴ شورای عالی دانشنامه زن مسلمان ۲۲ جلسه برگزار کرد که در این جلسات ساختار، سیاست‌های کلان، انتصاب مدیران، گزینش محور‌ها و معیارهای مدخل گزینی، ویژگی‌های مدخل و همچنین ۲۸۰ مدخل به تصویب نهایی رسید.

وی گفت: این دانشنامه تنها مسئله محور نیست بلکه به موضوعات نیز توجه ویژه‌ای دارد.

وی اضافه کرد: همچنین در سایت دانشنامه به آدرس www.muslimapedia.com فعالیت خود را به صورت آزمایشی آغاز کرد و درصورتی که هنوز تبلیغ و رونمایی از سایت دانشنامه صورت نگرفته است، آمار بازدید روزانه ۳۰۰ الی ۴۰۰ مورد را داشته است.

طیبی عنوان کرد: دانشنامه اثری مدون، جامع و راحت الوصول برای مخاطب خواهد بود و پاسخگوی همه افرادی است که نیازمند اطلاعاتی در خصوص زنان هستند.

سخنگوی دانشنامه زن مسلمان ادامه داد: در روز ولادت حضرت زهرا(س) از سایت دانشنامه زن مسلمان رونمایی صورت می‌گیرد.

وی بیان کرد: با توجه به کمبود پروژه‌های مشابه در معرفی دانش و بینش اسلام در حوزه زن و خانواده و نیاز جامعه علمی به منبعی که نظام مطلوب اسلامی در حوزه مطالعات زنان را تبیین کند، ضرورت پروژه‌ دانش‌نامه زن مسلمان آشکار می‌شود.

طیبی در خصوص اهداف این پروژه افزود: تبیین، بسط و نشر مبانی و آموزه‌های دینی در حوزه زن و خانواده و دفاع از آن‌ها، ارتقا و تعمیق مباحث دینی مرتبط با حوزه زنان و خانواده در جامعه، دفاع از میراث اصیل و معتبر دینی و آموزه‌های اسلامی در حوزه زن و خانواده، کمک به رشد عمومی جامعه علمی در حوزه زنان، ارتباط علمی و فکری با مراکز و مؤسسات پژوهشی و علمی مختلف و معرفی دستاوردهای پژوهشی عمدتا حوزوی و ایجاد زمینه تبادل اندیشه از جمله اهداف این پروژه است.

وی بیان کرد: ایجاد مرجعی علمی، روشمند، جامع و متعهدانه برای مطالعات زنان، ارتقای سطح مطالعات بانوان، گشودن افق‌ها و عرصه‌های عمیق‌تر، ریز‌تر و تخصصی‌تر در عرصه مطالعات زنان، ایجاد شور و نشاط در میان جامعه بانوان به ویژه حوزویان و به خصوص بانوان، تقویت علمی بانوان متخصص بالفعل و تربیت نیروهای بالقوه در میان بانوان، و نشان دادن توان رقابت علمی حوزویان و به ویژه بانوان در عرصه مطالعات زنان از جمله اهداف این پروژه است.

سخنگوی دانشنامه زن مسلمان در خصوص وظایف شورای عالی نیز افزود: تصویب ساختار تشکیلاتی و تمام آیین‌نامه‌ها و ضوابط اداری و پژوهشی دانش‌نامه، تعیین سیاست‌ها، اولویت‌ها و خط مشی‌های کلی دانش‌نامه در چارچوب نظامنامه، تعیین و تصویب مدیران و اعضای گروه‌های علمی دانش‌نامه بر اساس پیشنهاد مدیر دانش‌نامه، بررسی و تصویب مقالاتی دانشنامه، تعیین و تصویب آیین‌نامه‌های مالی، اعم از حقوق و حق‌الزحمه مدیران، کارمندان و مدخل‌نویسان دانش‌نامه از جمله وظایف شورای عالی این دانش نامه محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه دانش‌نامه از سه گروه علمی تاریخ، علوم اسلامی و علوم انسانی تشکیل شده است، گفت: گروه تاریخ مقالاتی تاریخی، گروه علوم انسانی محورهای جامعه‌شناسی، روان‌شناسی، اقتصاد و علوم سیاسی و گروه علوم اسلامی محورهای فقه، حقوق، علوم قرآن، کلام و علوم تربیتی را بررسی خواهند کرد.

طیبی بیان کرد: سایت دانشنامه به صورت آزمایشی راه اندازی شده و در آن مطالب و مقالات مربوط به زنان بارگذاری شده است.

وی گفت: پیش بینی می‌شود که در طول ۶ سال این دانشنامه در پنج جلد ارائه شود که در بیش از ۲ هزار مدخل تصویب شود.

کد خبر 3620351

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha