مدير امور كتابخانه هاي خراسان جنوبي در گفتگو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر در بيرجند، كتابخانه هاي عمومي سطح اين استان را هجده باب عنوان كرد و افزود : از اين تعداد هفت كتابخانه در بيرجند و ده كتابخانه عمومي در شهرستانها و يك كتابخانه به صورت مشاركتي با دارالقران فعال است كه از اين تعداد تنها دو كتابخانه درجه يك هستند .
خزاعي با اشاره به كمبود فضا و سالن مطالعه در خراسان جنوبي افزود : اين استان از نظر كميت فضاي كتابخانه هاي كشور رتبه بيست و هشتم را داراست .
وي از تشكيل كتابخانه مركزي در خراسان جنوبي خبر داد و افزود : در جلسه انجمن كتابخانه هاي عمومي اين استان، احداث كتابخانه مركزي تصويب شده كه پس از مكان يابي به زودي احداث خواهد شد .
وي تعداد كتاب هاي موجود در كتابخانه ها را 169124 جلد اعلام كرد و افزود : اين ميزان كتاب تنها يك درصد از كتاب هاي كتابخانه هاي عمومي كشور را تشكيل مي دهد .
وي افراد مراجعه كننده به كتابخانه هاي خراسان جنوبي را به علت دسترسي نداشتن به ناشران، نسبت به ميانگين كشوري بالاتر عنوان كرد و افزود : تعداد مراجعه كنندگان در سه ماه اول سال جاري 871272 نفر بود كه نسبت به مدت مشابه خود در سال گذشته ده در صد رشد داشته است .
خزاعي با بيان اين كه تنها شش كتابخانه در سطح خراسان جنوبي مجهز به سيستم رايانه است اظهار اميدواري كرد در طرح جامع فناوري اطلاعات، كتابخانه هاي عمومي كشور تا پايان سال جاري مجهز به يك سيستم رايانه شود .
وي كمبود كتابدار متخصص و نيروي انساني كافي را از ديگر مشكلات كتابخانه هاي خراسان جنوبي برشمرد و افزود : در حال حاضر در 17 كتابخانه تنها 27 كتابدار فعاليت مي كنند كه حداقل استاندارد آن 35 نفر است .
وي از راه اندازي اولين كتابخانه ديجيتالي در خراسان جنوبي خبر داد و افزود : اين كتابخانه با اولويت كاري نهادينه كردن كتابهاي نفيس كه دسترسي به آن مشكل است راه اندازي خواهد شد و در پروژه هاي بلند مدت ديگر، كتاب ها با همكاري ناشران به صورت ديجيتال در خواهد آمد .
نظر شما