اين نويسنده در گفتگو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر، با بيان اين مطلب افزود : بهترين شيوه براي سوق دادن كودك و نوجوان به سمت مطالعه و كتابخواني ، " قصه گويي " است ، چرا كه وقتي ازطريق قصه گويي به داستان و شخصيتي علاقه مند شوند درآينده نيز آن كتاب و موضوع را دنبال خواهند كرد .
محمد ميركياني ادامه داد : فرصت هاي جمعي درخانواده ها نيز بسيار مهم است ، يعني پدران و مادران مي توانند با صحبت كردن در مورد شخصيت هاي ادبي و فرهنگي و زندگينامه آنها خود به خود بچه ها به مطالعه علاقه مند كنند .
وي اضافه كرد : نقش رسانه ها نيز در ترويج مطالعه و كتابخواني روشن است ، چراكه " تبليغات كتاب " بسيار مهم است و اين مسئوليت به عهده رسانه هاي مكتوب و راديو وتلويزيون است ؛ پدرران و مادران هم مي توانند به نزديك ترين كتابفروشي درمحل زندگي خود بروند و با فرزندان خود در آن فضا قدم بزنند ، حتي اگر خريدي هم نداشته باشند ، چرا كه در آن فضا قرار گرفتن موثر خواهد بود .
اين نويسنده ياد آور شد : در حال حاضر كانون هايي وجود دارند كه بچه ها مي توانند درآن فضاها تنفس كنند ، مسلما وقتي مخاطب وارد فضاي كتابخانه مي شود دلبستگي هايي ايجاد خواهد شد و حتي خيلي از مراكز مربي هايي دارند كه بچه ها را با ارزشهاي مطالعه و كتاب آشنا مي كنند .
وي تصريح كرد : والدين مي توانند بخش هاي شيرين روزنامه ها كه براي بچه ها قابل درك است بخوانند كه اين خود نسبت به كتاب و مطالعه ايجاد علاقه خواهد كرد ، درنهايت بايد اهالي خانواده خود اهل كتاب باشند و بچه ها هم خود به خود به كتاب و كتابخواني علاقه مند خواهند شد .
مدير گروه كودك شبكه اول سيما ، كتاب مناسب را كتابي با " ظاهرمناسب " دانست و اظهار داشت : كتاب مناسب در درجه اول ظاهر مناسب و بعد بايد مناسب گروه سني خاصي باشد و نگاه بچه ها را به زندگي گسترش دهد ، از نظر نگارش نيزنبايد خدشه اي به زبان فارسي وارد كند .
نظر شما