به گزارش خبرگزاري مهر، "فلسفه فلسفه اسلامي" عبارت است از دانش فرانگرانه فلسفه اسلامي و گرايش ها و رويكردها و رهيافتهاي مختلف آن، موضوع اين دانش فرانگرانه عبارت است از فلسفه اسلامي و رويكردهاي مشايي، اشرافي و صدرايي و رهيافتهاي شخصيتهاي برجسته حكمت و روش عام پژوهش در فلسفه فلسفه اسلامي در مقام فن تحقيق كتابخانه اي است كه با روش هرمنوتيكي، فهم نظريهها، رويكردها، رهيافتها و پارادايمهاي فلسفي حاصل ميآيد.
فلسفه فلسفه اسلامي با بهره گيري از روش تحليلي، عوامل و علل پيدايش پاراديمها و مكاتب فلسفي را كشف ميكند و با روش تحليلي، پيش فرضها و لوازم و دستاوردها و با استفاده از روش نقدي، آسيبها و كاستيهاي روش شناختي و محتوايي آن مكاتب و گرايشهاي فلسفي را بدست ميآورد.
رويكردِ فلسفه فلسفه اسلامي در مقام گردآوري اطلاعات، تاريخي ـ گزارشي و در مقام داوري و تحليل، معرفت شناختي است.
هدف نهايي فلسفه فلسفه اسلامي عبارت است از كشف و ارائه ساختاري نظام مند براي فلسفه اسلامي است. در اين هدف "فلسفي بودن و بهره مندي تمام مسائل فلسفه اسلامي از روش عقلي" و همچنين اسلامي بودن به معناي استفاده و همراهي مسائل فلسفي با آموزههاي اسلامي و لااقل عدم مخالفت صريح آنها با اسلام و كارآمدي و روزآمدي يعني ايفاي نقش فلسفه اسلامي در الهيات، علوم، فلسفههاي مضاف، فرهنگ و تكنولوژي و ساير نيازهاي انسان معاصر مد نظر است.
فرضيه محقق در اين طرح بر اين اساس است كه فلسفه اسلامي با همه قوتها و امتيازها در عرصه فلسفه هستي، فلسفه معرفت، فلسفه نفس و فلسفه دين؛ نسبت به علوم و نظامهاي اسلامي فاقد كارآمدي است و اين فقدان، زاييده آسيبهاي روشي و محتوايي و ساختاري فلسفه اسلامي است.
ارائه تعريف و روش و ساختار جديد فلسفه اسلامي با عنوان فلسفه نوين اسلامي ميتواند، عوامل آسيب سازي در فلسفه را بزدايد و بر امتيازهاي فلسفه اسلامي بيفزايد.
نظر شما