حسن تفكري مدير كل دفتر نظارت بر چاپ و نشر قرآن كريم سازمان دارالقرآن در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اينكه خطاطان در نوشتن قرآن بايد نكاتي را رعايت كنند، تصريح كرد: بهتر است خوشنويسان قبل از اقدام به كتابت قرآن به اين اداره كل مراجعه نمايند تا نكات لازم همچون عدم تداخل كلمات، حروف و علائم به آنها گفته شود و همچنين كتاب راهنماي خطاطان كه در همين موضوع تدوين شده در اختيار آنها قرار گيرد.
حسن تفكري در ادامه درباره رسم الخط كلمات تصريح كرد: بعضي ها معتقدند كه رسم الخط قرآن بايد مطابق با رسم الخطي باشد كه در زمان عثمان رواج داشته و مصاحف عثماني با آن نوشته شده است. آنها مي گويند كه اگر در رسم عثماني حرفي حذف و يا اضافه شده حتما حكمتي داشته است. اما در مقابل بسياري از صاحبنظران نيز اعتقاد دارند كه علت نگارش خاص برخي از كلمات در زمان عثمان ابتدايي بودن خط است، مثلا اينكه طبق رسم المصحف، الف بسياري از كلمات حذف شده به اين علت است كه خط كوفي از خط سرياني گرفته شده بود و از خصوصيات خط سرياني آن بوده كه الف در وسط كلمات نوشته نمي شد بنابراين لزومي ندارد كه در حال حاضر از آن خط تبعيت شود.
مدير كل دفتر نظارت بر چاپ و نشر قرآن كريم سازمان دارالقرآن الكريم در ادامه ياد آور شد: در رابطه با علامت گذاري نيز بايد به گونه اي عمل كرد كه مردم ايران با آن انس گرفته اند و از آن به شيوه ايراني نام برده مي شود، همانگونه كه بسياري از كشورهاي عربي از شيوه هاي مصري، كشورهاي شبه قاره از شيوه هندي و كشورهاي شمال غرب آفريقا از شيوه مغربي درعلامت گذاري قرآن تبعيت مي كنند.
نظر شما