۱۷ آبان ۱۳۸۲، ۲۱:۱۲

امروز انجام شد

ديدار گزارشگر ويژه آزادي بيان و عقيده سازمان ملل با وزير فرهنگ وارشاد اسلامي

وزيرارشاد ديدار با امبئي ليگابو، گزارشگر ويژه آزادي بيان و عقيده كميسيون حقوق بشر سازمان ملل متحد، تلاش براي تحقق آزادي بيان را يكي از حوزه هاي اصلي فعاليت و محور فعاليت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي دانست و اصول اساسي آزادي بيان در كشور را تشريح كرد.

به گزارش خبرگزاري مهر ، احمد مسجدجامعي بدست دادن قواعد و شكلهاي قانوني اجرايي مطابق با شرايط فرهنگي، هنري ايران، حق آزادي بيان و عقيده، مصرح در اصول 23 و 24 قانون اساسي، تلاش براي گسترش آزادي بيان در زمينه فرهنگي با نهادهاي سياسي، حقوقي و فرهنگي به منظور تضمين آزادي هاي فردي و گروهي، ارتقاي سطح گفتگو ميان بخشها و كارشناسان دستگاههاي مختلف و تلاش در جهت مشاركت بيشتر ميان دست اندركاران فرهنگي و هنري را از جمله فعاليتهاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي براي تحقق آزادي بيان دانست.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به تعدد خبرگزاريها طي سالهاي اخير در كشورمان، اظهار داشت: فعاليت خبرگزاري و آژانسهاي خبري، زمينه اطلاع رساني وسيع، گسترده و شفاف را در كشور فراهم ساخته است.
وي همچنين قانونمند كردن تشكلهاي فرهنگي و هنر را از جمله اقدامات ديگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ذكر كرد و گفت: نتايج اين اقدامات در زمينه آزادي بيان، حضور و مشاركت گسترده گروههاي مختلف در زمينه فعاليتهاي فرهنگي و هنري است.
مسجد جامعي متوقف شدن روند توقيف مطبوعات، ايجاد امكان حقوقي و اجرايي براي تعيين تلكيف نشريات توقيف شده اقدام مستقيم و موثر دولت در جهات رفع بازداشتها و محدوديت ها در بالاترين سطح ممكن را از تلاشهاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در امر تحقق آزادي بيان در كشور برشمرد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به حمايت از انتشار اخبار و اطلاعات مربوط به ديدگاه افراد بازداشت شده در رسانه ها گفت: دولت براي رفع بازداشت از طريق مذاكره با مقامات قضايي و به منظور جلوگيري از اعمال فشار گروههاي غير قانوني وارد عمل مي شود.
وي همچنين به ايجاد امكان فعاليت خبرگزاريهاي جديد غير دولتي، تشكيل گروه كاري ويژه براي مواردي كه منجر به برخورد با حوزه فعاليت  آزادي بيان و عقيده مي شود اشاره كرد.
در اين ديدار همچنين معاون مطبوعاتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به رشد كمي و كيفي نشريات در دوران رياست جمهوري خاتمي اظهار داشت: از سال 76 تاكنون مجوز 168 روزنامه صادر شده و تاكنون 2 هزار و 130 نشريه در كشور فعاليت داشته اند.
سيد محمد صحفي، اصلاح قانون مطبوعات را عامل تسهيل در صدور مجوز نشريات دانست و گفت: به موجب قانون مطبوعات، تابعيت ايراني، 25 سال سن و داشتن مدرك تحصيلي كارشناسي، سه شرط اساسي فعاليت مطبوعاتي و گرفتن مجوز است.
وي هياتي عالي رتبه متشكل از 7 نفر از مسوول رسيدگي به درخواست مجوز نشريه عنوان كرد و گفت: نماينده مديران مسوول مطبوعات نيز عضو اين گروه مي باشد و تقريبا با 99 درصد درخواستها موافقت شده است.
معاون مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، ادامه داد: اگر مدير مسوولي از نظر دستگاه قضايي براي فعاليت مطبوعاتي محروم باشد مي تواند فرد ديگري را براي ادامه كار معرفي كند و اگر چه از نظر شكلي ممكن است نشريه توقيف شده باشد ولي از لحاظ محتوايي مي تواند به حيات خود ادامه دهد.
دكتر سيدمحمد صحفي تعداد روزنامه نگاران فعال الكترونيكي را 6 هزار نفر ذكر كرد و گفت: براي فعاليت سايتها و روزنامه نگاران الكترونيكي هيچ محدوديتي وجود ندارد و هيچ قانوني براي آن تدوين نشده است.
وي در ادامه سخنان خود به تدوين دو لايحه توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اشاره كرد و گفت: دو لايحه تشكيل شوراي مطبوعات به منظور نظارت نماينده نشريات بركار اجرايي مطبوعات و لايحه ميثاق اخلاق حرفه اي روزنامه نگاري در حال تدوين است و به زودي تقديم هيات دولت مي شود.
معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز با ارائه آمار نشر كتاب در سالهاي اخير گفت: از سال 1357 آمار نشر با يك هزار و 700 عنوان شروع شد كه بعد از انقلاب با رشدي فزاينده روبرو گشت به طوري كه در سال گذشته 35 هزار عنوان كتاب در كشور منتشر كرده ايم و تخمين زده مي شود امسال به 40 هزار عنوان برسد.
محمدعلي شعاعي، ايران را از لحاظ حوزه نشر كتاب، يكي از پر رونق ترين كشورها در دنيا ذكر كرد و ادامه داد: ويژگي ديگر نشر در كشور ما تنوع زباني است و در سال گذشته يك هزار و 700 عنوان كتاب به زبان هاي محلي و بومي چاپ شده است.
در اين ديدار امبئي ليگابو، از دعوت دولت ايران در رابطه با حقوق بشر و آزادي بيان قدرداني كرد و گفت: دولت ايران نهايت همكاري را با من به عمل آورده و در ديدارهايي كه با مجامع و انجمن هاي مختلف مدني و روزنامه نگاران داشتم به اين نتيجه رسيدم كه نقش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در امر آزادي بيان و عقيده بسيار حياتي و مهم است.

کد خبر 36375

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha