به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر، دكترصفيه شهرياري افشار در نخستين جشنوراه بهداشت و حقوق باروري در بيمارستان امام خميني (ره) افزود: بهداشت باروري موضوعات مختلفي دارد كه فقط ويژه جنسيت و يا سنين خاص نمي شود بلكه هم شامل زن و هم شامل مرد شده و تمامي سنين از زمان تولد تا پايان دوره سالمندي را پوشش مي دهد.
وي اظهار داشت: بهداشت باروري مواردي نظير تغذيه، بهداشت جوانان ، پيشگيري از بيماريهاي مقاربتي به ويژه اچ. آي. وي( ايدز) ، دوره قبل از بارداري، حين بارداري و پس از زايمان، سقط درماني، تنظيم خانواده و كنترل جمعيت ، زايمان ايمن، پيگشيري از نازايي، درمان نازايي و طب سالمندان را در بر مي گيرد.
شهرياري گفت: سلامت باروري در محيط هاي كوچك مبتني بر آداب ، رسوم و سنت است اما در محيط هاي بزرگ چه بپذيريم و چه انكار كنيم جامعه در حال تغيير شتابان اجتماعي است.
وي افزود: الگوهاي رفتاري در حال تغيير است به گونه اي كه بين هنجارها و نقشهاي اجتماعي عدم تعادل وجود دارد بنابراين كشور به تغيير نگاه و فرهنگ سازي نياز دارد.
دبير جشنواره بهداشت و حقوق باروري نيز دراين مراسم گفت: كميته رسانه هاي انجمن تنظيم خانواده، گروهي است مستقل و برنامه ريز، متشكل از روزنامه نگاران آموزش ديده و متبحر كه در جهت اطلاع رساني و ترويج موضوعات بهداشت و حقوق باروري از جمله بهداشت توليد مثل، تنظيم خانواده ، جلوگيري از بيماري هاي مقاربتي و ايدز،روابط جنسيتي، سالمندي و... به صورت داوطلبانه فعاليت مي كند.
دكتر علي اميرحسيني افزود: رسيدن به جامعه اي كه در خصوص موضوعات بهداشت و حقوق باروري به موقع و به ميزان مناسب و متناسب با گروه هاي مخاطب ذي نفع در جهت ارتقاي كيفيت زندگي اطلاع رساني مي شود از اهداف تشكيل اين كميته است.
وي تصريح كرد: قدم نخست در فرهنگ سازي، تغيير نوع نگاه است و اين امر هم فقط با درك مديران، سياستگذاران ، برنامه ريزان و مجريان بخش هاي مختلف رسانه اي و ارتباطات، اطلاعات در مورد مقتضيات زمان، مكان، فرصت ها و تهديدها امكان پذير خواهد بود.
امير حسيني گفت: حقوق باروري شامل حق زندگي، حق آزادي، امنيت فردي، حق دسترسي به امكانات آموزشي، حق برخورداري از بالاترين كيفيت خدمات، حق بهره مند شدن از پيشرفت هاي علمي و پزشكي، حق رهايي از آزارهاي جسماني و رواني است كه بايد مورد توجه قرار گيرد.
نظر شما