به گزارش خبرگزاري مهر، به اين متخصصان ويزاهاي 15 روزه اعطا شده بود اما پس از فرود هواپيماهاي حامل آنها در فرودگاه هاي آمريكا ويزاها باطل اعلام شد.
اگرچه چند تن از متخصصان ايراني موفق به ورود به خاك آمريكا شدند اما به نظر مي رسد لغو ويزاي تعداد بسياري از اين كارشناسان در نتيجه اجراي قانون امنيت ملي سال 2002 اين كشور باشد.
اين 12 تن كه برخي از آنها به همراه همسر و فرزندان خود به آمريكا سفر كرده بودند در فرودگاه بين المللي "سان فرانسيسكو" بازداشت شدند.
سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا به دلايل امنيتي از توضيح در اين خصوص امتناع ورزيد و تنها گفت: لغو ويزاي اين تعداد در مجموع تصميماتي شخصي بوده و هيچ انگيزه سياسي در پشت آن نهفته نيست.
لغو ويزا پس از فاجعه 11 سپتامبر در آمريكا رايج شده اما به اعتقاد وكلاي حقوق بشر و مدافعان حقوق مهاجران اقدام اخير آمريكا جنبه اي سياسي داشته و با مسئله هسته اي ايران و درگيري هاي اخير حزب الله لبنان و اسراييل بي ارتباط نيست.
سازمان دهندگان كنفرانس و وكلاي مهاجران كه تلاش بسياري براي كسب اجازه ورود براي افراد بازداشت شده كردند اظهار داشتند: هنوز مشخص نيست كه چه تعداد از اين افراد متوقف شدند و چه تعداد به كشور خود بازگشتند.
اين مشكل با اخراج "كوروش الهي دوست" مهندس برق ايران آغاز شد. سازمان دهندگان كنفرانس نخست تصور كردند كه اخراج اين فرد مورد خاصي بوده اما پس از اخراج 12 متخصص ديگر دريافتند كه اين مسئله برنامه اي از پيش تعيين شده بوده است.
لس آنجلس تايمز آورده است: هرچند تصميم گيري هاي انفرادي براي لغو رواديد در دوران پس از حملات 11 سپتامبر در آمريكا كاملا طبيعي است، ولي وكلاي مهاجرت و حقوق بشر جلوگيري از ورود اساتيد ايراني را يك اقدام كوته بينانه دانسته اند.
به گفته "فريدون هژبري" استاد بازنشسته دانشگاه "سان ديه گو" و سازمان دهنده كنفرانس، به 120 ايراني براي شركت در اين كنفرانس ويزا داده شده بود.
در پي باطل شدن ويزاي اين تعداد وي از همكاران خود در ايران خواست تا سفر خود را به آمريكا لغو كنند.
وي درخصوص اينكه چرا ويزاي برخي از ايرانيان پذيرفته و برخي ديگر لغو شده است اظهار بي اطلاعي كرد. وي اين مسئله را با بحث هسته اي ايران و مسئله حزب الله لبنان مرتبط دانست.
از سويي سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا هرگونه ارتباطي در اين زمينه را غيرواقعي دانست و گفت: اين اقدام نتيجه ارتباط با تروريسم و عدم ارائه سند حاضر از سوي ايرانيان مبني بر تمايل آنها به بازگشت به ايران است.
به گفته سازمان دهندگان اين كنفرانس در حدود 550 نفر از يك گروه 2500 نفره براي شركت در اين كنفرانس ثبت نام كردند. در اين كنفرانس مسائلي چون اداره بحران هاي طبيعي، كارآفريني و سرمايه مخاطره آميز بررسي مي شود.
انجمن غير انتفاعي فارغ التحصيلان جهاني با هدف برقراري ارتباط و زمينه مشاركت بين فارغ التحصيلان دانشگاهي، اساتيد و كاركنان دانشگاه صنعتي شريف تاسيس شده است. اين انجمن هيچ گونه اهداف سياسي را دنبال نمي كند.
نظر شما