به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از ايندين مسلمز اينفو، اين وضعيت در گجرات پس از شورشهاي مهلك هندوها و مسلمانان در سال 2002 به سومين سال وخامت خود رسيده است.
هارش مندار در همايشي كه توسط انجمن مسلمانان هندوستان برگزارشده بود گفت: در اين شورش ها بيش از هزار نفر كه اكثريت آنها مسلمان بودند جان خود را از دست دادند.
مندار كه پيشتر عضو سازمان خدمات اجرايي هندوستان بود و پس از آن چندين ماه به عنوان ناظر وضعيت مسلمانان در گجرات فعاليت كرد افزود: زهر انزجار اجتماعي در عمق به فضاي دهكده هاي گجرات نفوذ كرده و اين امر باعث شده تا جوامع اسلامي در انزواي كامل زندگي كنند.
اين عضو سابق سازمان خدمات اجرايي هندوستان اظهار داشت كه هزاران نفر از پناهندگان كه در طول شورشهاي گجرات از خانه هاي خود متواري شدند اكنون از بازگشت به اين منطقه واهمه دارند.
ديگر محدوديتهاي مسلمانان اين منطقه تحريم هاي اقتصادي – اجتماعي و ممنوعيت برخاستن بانگ اذان از مساجد است.
وي يادآور شد: افرادي كه به خانه هاي خود بازگشته اند در فضاي ترس و انزوا زندگي كرده و اين امر ناكامي دولت در بهبود وضعيت را مي رساند.
به حاشيه راندن اقليتها درهندوستان و رفتار با آنها چون شهروندان درجه دوم و بي اهميت از ديگر مسائلي است كه وي در اين همايش نسبت به آن هشدار داد.
اين فعال مسلمان با اشاره به ضرورت گفتگوي ميان جوامع ديني و مصالحه تأكيد كرد قصد دارد طرح هايي را براي تعامل ميان مسلمانان و هندوها اجرا كند، چرا كه برخي از نيروهاي شر بدنبال عريض كردن شكاف ميان مسلمانان و هندوها هستند.
نظر شما