سرگروه آموزشي و معلم راهنماي مدارس ابتدايي شهر تهران در مقايسه اطلاعات جغرافيايي ايرانيان با دانستني هاي گردشگران خارجي و ضعف هاي موجود در آموزش درس جغرافيا ، به خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر گفت: روح جغرافيا با طبيعت آميخته شده و بچه ها بايد از نزديك با مفاهيم آشنا شوند اما اين در حالي است كه تعداد زيادي از افراد به دليل دوري آموزش هاي مكان يابي از واقعيت ها ، هنوز در تشخيص جهات اصلي منطقه زندگي خود نيز عاجر هستند.
صديقه جامي زاده ، ضعف آموزش خاص براي معلمان و كمبود تفريحات علمي واقعي را ، از نقص هاي عمده و اساسي آموزش جغرافيا در كلاس هاي درس دانست.
محقق و نويسنده مسائل تعليم و تربيتي كودكان دبستاني ، يادآور شد: اگر گردش هاي علمي از حالت پيك نيك رفتن و خوردن تنقلات خارج شده و به شكل كلاس درسي شيرين و واقعي در آيد ، درصد يادگيري دانش آموزان در طبيعت ، رشد چشم گيري خواهد يافت.
وي شناخت ، لمس و ديدن سنگ هاي رسوبي ، طريقه شكل گيري آبرفت و جلگه و بسياري از مفاهيم و تئوري هاي سنگين ديگر جغرافيايي در طبيعت را ، گامي اساسي در جهت يادگيري اين درس عنوان كرد.
كارشناس مسائل آموزشي افزود: هنوز تعداد زيادي از دانش آموزان تهراني قله دماوند را به چشم نديده اند و اين تنها نمونه اي ساده از غير واقعي بودن مفاهيم آموزش داده شده در اين زمينه است.
جامي زاده ، رنگ آميزي كتاب هاي جغرافيا ، به روز نبودن مطالب آن و همچنين نداشتن نقشه جغرافيا را ، به عنوان اوليه ترين وسيله كمك آموزشي اين درس ، از ديگر ضعف هاي موجود دانست و گفت: اگر هدف از آموزش جغرافيا تنها حفظ دسته اي از اطلاعات باشد ، دانش آموزان بدون وقت تلف كردن و با استفاده از سايت ها و مجلات دانستي مي توانند اين اطاعات را جمع آوري كنند.
نظر شما