به گزارش خبرگزاري مهر، شوراي امنيت سازمان ملل متحد جمعه شب (11 اوت) قطعنامه پيشنهادي آمريكا و فرانسه را با متن محوري اتمام درگيريها با اجماع نظر 15 عضو به تصويب رساند .
قطعنامه 1701 بر استقرار نيروهاي لبنان و نيروهاي سازمان ملل "يونيفل" با يكديگر در جنوب لبنان و به موازات آن عقب نشيني نيروهاي متجاوز اسرائيلي از منطقه اشغال شده تاكيد دارد و برافزايش تعداد نيروهاي بين المللي از دو هزار به 15هزار نفر و توسعه محدوده ماموريت آنها اشاره مي كند.
در اين قطعنامه خواستار آزادي غير مشروط دو نظامي صهيونيست به اسارت گرفته شده در 12ژولاي(21 تير) توسط حزب الله لبنان است، اما هيچ اشاره اي به ضرورت آزادي اسراي لبناني در بند صهيونيستها نكرده است.
اين قطعنامه درباره مسئله مربوط به منطقه كشتزارهاي شبعا بين لبنان و سوريه و رژيم صهيونيستي، خواستار ارائه پيشنهادهايي از سوي دبيركل سازمان ملل متحد در طول 30روز بعد از رايزني با طرف هاي ذيربط با هدف ترسيم دقيق مرزهاي لبنان است.
از نكات مهم ديگر قطعنامه اينكه بر خلع سلاح حزب ا.. بر پايه قطعنامه 1559 اشاره شده و ارتش لبنان را مسئول كنترل نوار مرزي شناخته است .
با كنكاش در مفاد قطعنامه مشاهده مي شود كه طرف خاطي در درگيريها مشخص نشده است و نيروهاي بين المللي(UNIFIL) به همراه ارتش لبنان فقط از خط آبي (خط ترسيم شده بين لبنان و فلسطين اشغالي توسط سازمان ملل) تا رود ليطاني بدون حضور نيروي حزب ا.. مستقر شوند و هيچگونه منطقه حائل درگيري در سرزمينهاي اشغالي ترسيم نشده است كه اين جهت گيري كامل تدوين كنندگان قطعنامه را به نفع اسرائيل نشان مي دهد.
اگر چه موضع رسمي دولت لبنان و اسرائيل اعلام نگرديده است، اما قائم مقام وزارت امور خارجه لبنان در پي تصويب قطعنامه 1701شوراي امنيت درباره لبنان در مورد امكان موفقيت اين قطعنامه ابراز ترديد كرد و از طرف ديگر فواد سنيوره نخست وزير لبنان با ابزار خوش بيني نسبت به قطعنامه اعلام كرد كه اين قطعنامه به نفع لبنان است، ولي در مقابل اولمرت و پرتز جمعه شب خرسندي خود را از متن قطعنامه 1701شوراي امنيت سازمان ملل كه با اجماع به تصويب رسيد، ابراز داشته و تاكيد كردند كه اين قطعنامه به خواستهاي اساسي اسرائيل پاسخ مي دهد.
قطعنامه پيشنهادي فرانسه و آمريكا در حالي تصويب شد كه طرح هفت ماده اي سنيوره بر روي كاغذ ناكام مانده و پشتيبانيهاي اتحاديه عرب تنها در سطح اجلاسهاي بي تاثير برگزار شد .
اگر دولت لبنان به پذيرش قطعنامه بدون خلع سلاح حزب ا.. اقدام كند، عدم تعيين باني خسارتهاي لبنان و ايجاد حاشيه امنيتي در شمال مرزهاي رژيم صهيونيستي با استفاده از نهاد ابزاري شوراي امنيت، رژيم صهيونيستي را پيروز بحران لبنان معرفي خواهد كرد، زيرا اين رژيم، خود را موظف به پاسخگويي به هيچ كشور يا ارگان بين المللي نمي بيند .
اجرايي شدن قطعنامه اگر چه به علت جنگ و قتل عامهاي مردم بيگناه محل خوشحالي است و مقاومت حزب ا.. هم نشان داد كه ارتش اسرائيل آسيب پذير است، اما تكميل كننده سناريويي خواهد بود كه اسرائيل و آمريكا طراح آن بوده اند .
طرح خنثي كردن قدرت حزب ا.. و بريدن بازوي ايران و سوريه در چارچوب طرحهاي واشنگتن با برنامه حمله گسترده به لبنان در تاريخ 21 تيرماه آغاز شد و خنثي سازي قدرت حزب ا.. در سه مرحله برنامه ريزي شده بود .
در گام نخست كاهش قدرت نظامي مقاومت در دستور كار قرار گرفت و تخريب زيربناي معيشتي مردم نيز پشتوانه حملات نظامي قرار گرفت .
تسخير نوار مرزي با اسرائيل و در اختيار قرار دادن آن به نيروهاي بين المللي گام دوم بود.با اجرا شدن اين برنامه بسياري از استحكامات دفاعي كه حزب ا.. جهت مقاومت در خطوط مرزي سرمايه گذاري كرده بود، از بين مي رود و حاشيه اي از نوار امنيتي در مرزهاي شمالي فلسطين اشغالي ايجاد مي گردد .
گام سوم خلع سلاح حزب ا.. با اعمال فشار نيروهاي قدرتمند و حامي اسرائيل و تصويب قطعنامه در شوراي امنيت در دستور كار بود. اين قطعنامه از آنجا كه همزمان با درگيريها طراحي و اجرا مي گردد، نمي تواند همانند قطعنامه 1559عقيم بماند. بر همين اساس با استفاده فضاي جنگ تلاششان براي نهادن طوق خلع سلاح بر گردن حزب ا.. و ايجاد حاشيه امنيتي در شمال سرزمينهاي اشغالي با استفاده از قطعنامه 1701 در حال عملي شدن قرار مي گيرد و اين به معناي پياده شدن سناريوي آمريكا - اسرائيل و رسيدن به اهدافشان خواهد بود.
نظر شما