۱۸ آبان ۱۳۸۲، ۱۴:۵۰

درحضور اقشار مختلف ايرانيان مقيم اتاوا عنوان شد:

دكتر فاضل لاريجاني : دعا، تنها خواندن خدا نيست بلكه عرصه شناخت او به عنوان قادر مطلق است

دكتر فاضل لاريجاني : دعا، تنها خواندن خدا نيست بلكه عرصه شناخت او به عنوان قادر مطلق است

در مراسمي كه با حضور اقشار مختلف ايرانيان مقيم اتاوا در فرهنگسراي ايران برگزار شد دكتر فاضل لاريجاني مسئول حوزه رايزني فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران در اتاوا به ايراد سخن پرداخت.

                                      
  

                                         

به گزارش خبرگزاري « مهر» به نقل از سايت اينترنتي رايزني ايران در كانادا ،  وي ضمن برشمردن ويژگيهاي ماه رمضان بر اساس احاديث وارده و آيات قرآني، موضوع چگونگي نزول قرآن را مورد بحث قرار داده و اظهار داشت :  نزول قرآن دو صورت داشته است؛ يكي نزول قرآن به شكل دفعي، وضعي و يكباره كه حقيقت و باطن قرآن به شكل يكپارچه از لوح محفوظ در شب قدر به پيامبر نازل شده است، و ديگر،  نزول تدريجي قرآن.

 

دكترلاريجاني در خصوص نزول دفعي قرآن اظهار داشت كه تعبير امام راحل(ره) بسيار تعبير جالبي است: قرآن كه مظهر رحمت مطلقه الهي است و جامع تمامي كمالات و صور اسم اعظم (و همتاي انسان كامل) است از مقام قرب ربوبي به تناسب عوالم تنزل داده شده و به عالم ظلماني و سجن طبيعت رسيده و در كسوت حروف و كلماتي در آمده است كه براي بشر قابل فهم باشد.

 

وي  بر اهميت چنين ديدگاهي به لحاظ ارتباط مسئله زبان و مفاهيم تاكيد كرده و اظهار داشت : از ديدگاه برخي فلاسفه، زبان ظرف تفكر است و در چارچوب تفكر بشري آن مفاهيم مي گنجد كه بر اساس تجربه و برداشت بشري مي باشد و درك مفاهيم ماوراء الطبيعه از اين لحاظ غامض هستند كه در چارچوب زباني و مفهومي بشري نمي گنجند.

 

 

 وي به تاريخچه تدوين قرآن از زمان ابوبكر پرداخته و به شكل مبسوطي آنچه را كه در زمان عثمان طي فرآيند وحدت نص حاصل شد و نهايتا به مصحف عثماني ختم گرديد را تشريح كردند.

 وي با اشاره به نظر مورخين نظير ابن نديم و تاريخ يعقوبي و نيز شهرستاني در كتاب ملل و نحل راجع به مصحف خاص امير المومنين علي (ع)، در خصوص ويژگيهاي اين مصحف مطالبي را بيان كرد.

 

دكتر لاريجاني در بخش ديگري از  سخنراني خود  به فضيلت شبهاي قدر با توجه به آيات سوره قدر و نيز آيات چهارم و پنجم سوره دخان " انا انزلناه في ليله مباركه انا كنا منذرين"، "فيها يفرق كل امر حكيم" پرداخته و نظر مفسران درباره  عدد هزار در آيه " ليله القدر خير من الف شهر" را با طرح اين سوال كه آيا اين عددي نمادين و منظور بيان كثرت است و يا عدد هزار معادل هشتاد سال و عمر متعارف يك انسان است را مورد بحث قرار داد.

 

وي در آخرين بخش از سخنان خود به اهميت دعا در ماه مبارك رمضان اشاره كرده و گفت :  دعاهايي كه از ائمه به ما رسيده است هم دعا است و هم تعليم ، و به ما مي آموزاند كه خداوند را چگونه بشناسيم و چگونه خواستهاي خود را مطرح كنيم. چگونه مصلحت دنيا و آخرت خود را تشخيص دهيم و ارتباط خود با ديگران و خداي خود را چگونه تنظيم كنيم. دعا تنها خواندن خدا نيست بلكه عرصه شناخت او به عنوان قادر متعال است. دعا فقط براي ابراز زندگي نيست كه ابراز بندگي هم هست. دعا فقط براي درخواستهاي امور دنيوي و معيشتي نيست بلكه براي آرمانهاي معنوي نيز هست.

 

 بسياري از دعاها ديالوگ و گفتگو با خالق است. در اين گفتگوي دوسويه است كه هم انس و الفت ايجاد مي شود، هم ايمان تقويت مي گردد و هم دل خرسند مي شود و هم خرد و به قول مولانا:

 

                               هم دعا از تو اجابت هم ز تو          ايمني از تو مهابت هم ز تو

 

دكتر لاريجاني در پايان سخنان خود  با بيان فرازهايي از نهج البلاغه و قرائت شعري از شيخ بهايي  به سخنان خود پايان داد.

 

 

            

کد خبر 36520

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha