به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسن روحانی پیش از ظهر چهارشنبه در جلسه شورای اداری با تبریک اعیاد شعبانیه اظهار کرد: یکی از افتخارات ما این است که رهبر معظم انقلاب از جانبازان هستند وجود ایشان فخر بزرگی برای ملت و مایه آرامش برای همه جانبازان است.
وی ادامه داد: یکی از ویژگی های مهم انقلاب این بود که در میدان جهاد و جنگ کسی خود را مستثنی نکرد که کنار برود و همگان عزیزان خود را به جبهه فرستادند به گونه ای در سال ۶۲ فرزندان روسای هر سه قوه در جبهه های جنوب حضور داشتند.
روحانی ادامه داد: خداوند لیاقت شیعه و پیرو بودن از خط رسول خدا (ص) و ائمه اطهار را به ملت ایران عنایت کرده است؛ ملت ایران شیعه، سنی و ارمنی به اهل بیت (ع) علاقمند هستند و همگان به خاندان رسالت احترام می گذارند و امیدوارم خداوند به ما عنایت کند که مجری احکام قرآن باشیم.
رئیس جمهور تصریح کرد: استان کرمان ویژگی های خاصی دارد که در این سفر برای بنده رابطه خوب بین مسئولین کاملا ملموس بود؛ این روحیه باید در همه سطوح وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: اگر همه مسئولان در کنار یکدیگر باشند کارها به خوبی پیش می رود و جاذبه استان بالا می رود و کارآفرینان به سمت آن منطقه می آیند.
رسانه ها به توطئه های دشمنان دامن نزنند
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در سطح کشور نیز هر مقدار اتحاد و وحدت باشد کار پیش می رود، افزود: یکی از توطئه های دشمنان در رسانه های تبلیغی شان دوقطبی بودن است که متاسفانه برخی از رسانه ها داخلی دانسته یا ندانسته آن خط را دنبال می کنند.
وی با تاکید بر اینکه در ایران اسلامی حالت دوقطبی و تقابل نداریم، گفت: در ایران رهبر معظم انقلاب با توجه به جایگاهی که ولایت فقیه در شرع و قانون اساسی دارد حلال مشکل هستند.
روحانی تاکید کرد: همواره در دولت یازدهم سعی شده است اگر مشکلی بین دو قوا بوده است به صورت خصوصی مطرح و حل شود و مسائل به رسانه ها کشیده نشود.
رئیس جمهور تصریح کرد: در کنار هم کار و تلاش کردیم و امروز نیز همین گونه است و نباید به کسانی که علیه ملت ایران توطئه می کنند با تکرار حرفهایشان در رسانه های داخلی جایزه بدهیم؛ چرا که آنها به دنبال روبروی هم قرار دادن ما هستند.
وی ادامه داد: مسئولین جمهوری اسلامی ایران و قوای سه گانه خود را تحت نظر و فرمان رهبری می بینند همه به دنبال تحقق یک هدف واحد یعنی توسعه، پیشرفت و ارتقاء اخلاق و معنویت در کشور هستند.
روحانی شرایط کنونی کشور را بسیار خوب ارزیابی و اظهار کرد: همانطور که روز گذشته نیز در جلسه توسعه سرمایه گذاری اشاره کردم وضعیت کنونی نسبت به شش گذشته و امسال نسبت به سال ۹۴ بهبود یافته و در واقع هر روز شرایط بهتری پیش روی ما قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بسیاری از موسسات تحقیقی غربی دنیا، ایران را یک محیط مساعد برای سرمایه گذاری می دانند، گفت: به اذعان این موسسات، ایران استعداد هزار میلیارد دلار سرمایه گذاری را دارد.
عده ای بذر ناامیدی در افکار عمومی افشانند
رئیس جمهور موسسات اروپایی دهها ویژگی و ظرفیت مثبت را برای ایران برمی شمرند، تصریح کرد: اما متاسفانه در داخل کشور عده ای بذر یاس و ناامیدی را در افکار عمومی افشانند.
وی با اشاره به اینکه امروز بالاترین امید و بهترین شرایط را در کشور داریم، گفت: امروز شرایط به گونه ای است که رابطه ما با جهان تسهیل شده و روابط بانکی، پولی و اقتصادی بهبود یافته است.
رئیس جمهور گفت: صدها شرکت و موسسه اقتصادی دنیا برای اینکه در ایران سرمایه گذاری کنند با یکدیگر مسابقه گذاشته اند اما در این شرایط برخی رسانه های داخلی که از بیت المال پول می گیرد ادعا می کنند کسی برای سرمایه گذاری به ایران نمی آید و شنیدن این حرفها انسان را متحیر می کند که این ها چه اهدافی را دنبال می کنند.
خشم برخی کشورهای منطقه به دلیل شکست در صحنه ها
روحانی عنوان کرد: امروز به جز اسرائیل که رژیمی نا مشروع و غاصب است یکی دو کشور دیگر منطقه در ماه های اخیر با شرایطی که به وجود آمده و رقابت ناسالمی که با ایران دارند، با توجه به پیشینه تاریخی و بازندگی در صحنه ها عصبانی باشند.
وی گفت: اگر از این چند کشور که بگذریم سراسر دنیا به کار با ایران و سرمایه گذاری در کشور امید بسته اند.
رئیس جمهور با اشاره به افتتاح و کلنگ زنی ۱۴ هزار میلیارد تومان طرح و پروژه در استان کرمان طی روز گذشته؛ افزود: این اقدام به معنای به صحنه آوردن مردم برای سرمایه گذاری است.
روحانی با اشاره به اینکه دولت توان محدودی دارد، اظهار کرد: اگر بخش غیردولتی و کارآفرینان به صحنه آمده و با بخش دولتی مشارکت کنند نتایج بسیار مفیدی حاصل می شود.
وی استعدادهای موجود در کشور را بسیار زیاد دانست و افزود: با توجه به این ظرفیت ها می توان کارهای زیادی برای متحول کردن کشور انجام داد.
رئیس جمهور گفت: باید فضا آرام و مناسب باشد؛ اگر قرار بر ماجراجویی باشد بی فایده است.
وی با اشاره به اینکه باید از شعار دادن پرهیز کنیم، عنوان کرد: ایران باید توانمند و قدرتمند باشد؛ هیچ دولتی به اندازه دولت یازدهم برای تقویت توان دفاعی نیروی های مسلح کار نکرده است اگر نیاز باشد روزی آمار مقایسه این دولت با دولت های دیگر را ارائه می کنیم.
روحانی ادامه داد: ما بدبین به آینده کشور و دنیا نیستیم اما ساده لوح و خوشبین هم نیستیم که بگوییم هیچ کس کاری به ما ندارد.
اگر خواهان صلحیم باید قوی باشیم
وی اظهار کرد: باید آماده و توانمند باشیم؛ اگر صلح می خواهیم باید قوی باشیم و چنانچه ضعیف باشیم به معنای این است که خواهان جنگ هستیم اما نیاز نیست که هر روز در این خصوص شعار داده و حرف هایی را عنوان کنیم که تاثیر مثبت ندارد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه اگر ما نیروی مسلح قوی داریم دشمنان متوجه می شوند و نیاز به گفتن ما نیست، افزود: شعارها باید کم شود امسال با توجه به عنوانی که مقام معظم رهبری برای آن انتخاب کردند سال عمل است نه شعار؛ و باید در همه زمینه ها به این مساله توجه داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه اگر عمل کردیم همه دنیا متوجه جایگاه ما می شوند، اظهار کرد: باید اقتصاد را توانمند کنیم اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصاد قوی که با یک فشار همه چیزش را از دست نمی دهد.
رئیس جمهور پایه اصلی اقتصاد توانمند را تولید داخلی دانست و یادآور شد: باید تولید داخلی را تقویت کرده و با دنیا رابطه داشته و از امکانات جهانی استفاده کنیم.
روحانی عنوان کرد: اگر بخواهیم علمی را از صفر شروع کنیم ممکن است چندین سال برای به ثمر رسیدن به طول بیانجامد؛ اما اگر فناوری را از کشوری گرفته سپس تکمیل کنیم و روی پای خودمان بایستیم چندین سال جلو می افتیم.
وی گفت: در بحث غنی سازی اگر نمی توانستیم اولین سانتریفیوژ را در سال ۶۷ به دست آوریم چندین سال دیرتر به نقطه کنونی می رسیدیم در صورتی که هم اکنون یک مرتبه جهش کردیم.
روحانی عنوان کرد: غربی ها در یک دورانی از علم، دانش و کتب دنیای اسلام استفاده کردند و در پایه بعدی پیشرفت کردند امروز نیز ما باید آنها را یک پایه قرار داده و به سمت جلو حرکت کنیم.
وی با اشاره به اینکه البته غرب همواره پیشتاز علم و فناوری نخواهد ماند، گفت: اینگونه نیست که یک ملت تا ابد پیشتاز باشند و این مسئله همواره در حال تغییر است.
سه استان پایلوت اقتصاد مقاومتی
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در این شرایط باید زمینه را برای یک حرکت در سطح استانی و ملی تغییر دهیم، افزود: سه استان از جمله کرمان در کشور به عنوان پایلوت اقتصاد مقاومتی کار را آغاز کنند.
وی گفت: اصل واگذاری اختیارات به استان ها درست است؛ تمرکز گرایی مفید نیست و باید اختیارات به استان ها واگذار شود.
روحانی با تاکید بر اینکه در کار پایلوت اقتصاد مقاومتی باید اقدامات مثبت به همه استان ها منتقل شود؛ باید هر قدمی که برداشته می شود وقتی دیدیم که موثر و مثبت بود به همه استان ها ابلاغ شود که همان کار را دنبال کنند.
وی با اشاره به اینکه در توانمندی استان ها تردید ندارم، افزود: وزیر کشور با بنده در خصوص دادن استقلال کامل به برخی استان ها از نظر بودجه و هزینه صحبت کرده است.
روحانی گفت: در این خصوص بسیار بحث شد و می توان فکر کرد و دنیا در این زمینه تجربیات فراوانی دارد.
باید در کشور تعادل ایجاد کنیم
وی در ادامه با اشاره به اینکه درست نیست استان را به دو بخش شمال و جنوب توانمند و دارای مشکلات تقسیم کنیم، گفت: باید بخشی از استان بخش دیگر را یاری کند.
روحانی با اشاره به اینکه باید در کشور تعادل را ایجاد کنیم و این قابل قبول نیست که استانی را ضعیف و استانی را ضعیف بدانیم.
وی با اشاره به اینکه نمایندگان مجلس بعد از انتخاب نماینده کل ملت ایران هستند و رئیس جمهور نیز همینگونه است، افزود: ترجیح یک استان را بدون دلیل به استان دیگر خلاف قانون و اخلاق است.
روحانی با اشاره به اینکه باید در بخش جنوبی استان حرکت بزرگی صورت گیرد، گفت: کاری که با مشارکت بنیاد مستضعفان، دولت و مردم در قلعه گنج آغاز شده بسیار ارزشمند است.
رئیس جمهور گفت: قلعه گنج نمونه بسیار خوبی است وقتی شهری را با یک روش و برنامه های پایلوت آباد کردیم باید بلافاصله به استان های مجاور منتقل شود.
وی تصریح کرد: شرایط کنونی بسیار خوب است و مجلس جدید به زودی آغاز به کار می کند.
نمایندگان مجلس تصمیمات عجولانه نگیرند
وی گفت: نمایندگان مجلس در روزهای آخر مجلس نهم دچار شتاب زدگی نشوند و کارها را سریع انجام ندهند؛ مجلس بعدی نیز به این مجلس متصل بوده و یک کار را دنبال می کنند.
رئیس جمهور با انتقاد از تصمیمات عجولانه در پایان مجلس نهم ادامه داد: در روزهای پایانی مجلس نهم شاهد اخذ تصمیماتی خلاف قانون اساسی هستیم.
وی با اشاره به اینکه مردم در انتخابات هفتم اسفندماه بیش از همیشه به لیست های انتخاباتی اعتماد کردند، افزود: این به معنای توسعه سیاسی است و امیدواریم با مجلس آینده بتوان در برنامه ریزی کشور هم صداتر و هم دل تر در مسیر توسعه کشور گام برداریم.
نظر شما