به گزارشخبرنگار، بابک شمشیریظهر چهارشنبه در آیین معرفی برگزیدگان نخستین جشنواره کتاب های تصویری داستانی تالیفی کشور که در تالار علامه جعفری برگزار شد ادامه داد: در طول تاریخ بهترین وسیله و بهترین محتوا برای تعلیم و تربیت بوده است.
قصه گویی بار دیگر رشد و توسعه پیدا کند
وی عنوان کرد: متاسفانه در دوران جدید توجه به این موضوع کمرنگ شده است و نیاز است که قصه خوانی و قصه گویی بار دیگر رشد و توسعه پیدا کند و جایگاه اصلی خود را بازیابد.
شمشیری تاکید کرد: قصه ها باید در خدمت ارزش های ثابت اخلاقی و نیازهای روز جامعه باشد؛ دنیای امروز ایجاب می کند که تنها از ابزار داستان برای تربیت نسلی صلح پرور بهره بگیریم.
شمشیری با بیان اینکه قصه تنها برای سرگرمی به کار نمی رود، افزود: کارکرد تربیتی داستان در رشد شخصیت در خلاقیت کودک انکار ناپذیر است.
وی پیشنهاد داد که جشنواره های دیگری مانند صلح و ادبیات کودک یا اخلاق شهروندی در کتاب های کودکان و موضوعات مشابه تخصصی برگزار شود تا با هم اندیشی بتوان در راستای هویت بخشی و استحکام فرهنگ تربیتی گام برداریم.
کتاب مرکبی برای سفر به دنیای خیال
در ادامه نیز دبیر علمی نخستین جشنواره ملی کتاب های تصویری داستانی تالیفی ، گفت: کتاب ها در دوران کودکی مرکبی برای سفر به دنیای خیال بود و اکنون هم خاطرات آن را زنده می کند.
فریبا خوشبخت افزود: نهال نوپایی که در ۱۰ سال پیش در دانشگاه شیراز کاشته شد اکنون به درخت خوش قد و بالایی تبدیل شده است.
وی با اشاره به دهمین سال راه اندازی مرکز مطالعات ادبیات کودک و نوجوان در دانشگاه شیراز، ادامه داد:اکنون افرادی که در نشست حضور دارند از دانشگاه شیراز، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه هرمزگان و دانشگاه امام رضا مشهد و دانشگاه تفت یزد؛ استادان و دانشجویان رشته های ادبیات کودک و نوجوان هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با دهمین سالگرد تاسیس مرکز مطالعات ادبیات کودک شیراز دومین نشست سراسری استادان و دانشجویان ادبیات کشور و جشنواره کتاب های تصویری داستانی تالیفی ۲۱ و ۲۲ اردیبهشت جاری برگزار شد.
نظر شما