به گزارش خبرنگار مهر، فریدون اللهیاری ظهر چهارشنبه در نخستین همایش بین المللی «هنر و صناعات در فرهنگ و تمدن هنر ایرانی اسلامی با تاكید بر هنرهای رو به فراموشی» که به مدت دو روز در دانشگاه اصفهان در حال برگزاری است، اظهار داشت: ایران از مهمترین پایگاه تمدن بشری جهان است و در این میان اصفهان نیز از جایگاه ویژهای در تاریخ و فرهنگ و هنر ایران برخوردار است.
وی ثبت اصفهان به عنوان شهر جهانی صنایع دستی را نشانه ارزش صنایع هنری اصفهان برشمرد و ابراز داشت: قدمت هنر در اصفهان بسیار دیرینهتر از آن چیزی است كه تصور میشود به طوری كه صنایع دستساز بشری از سنگهای طبیعی، در ناحیه قلعهبزی مباركه پدیدار شده است كه قدمت آنها به ۴۰ هزار سال قبل برمیگردد.
اوج شکوفایی هنر با ورود اسلام به ایران شكل گرفت
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان ابراز داشت: اوج شکوفایی هنر با ورود اسلام به ایران شكل گرفت به گونهای كه دوره صفویه یکی از دورههای شکوفایی هنر، فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی است.
وی حفظ این هنر و صناعات را رسالت بزرگی در راستای صیانت از میراث پرافتخار گذشتگان در عصر كنونی برشمرد و تاكید كرد: بسیاری از هنرهای دستی به دلیل نداشتن کاربرد در دنیای امروزی و نداشتن صرفه اقتصادی رو به فراموشی است و بر این اساس باید تدابیری در راستای رفع این مشکلات اندیشیده شود تا این صنایع دستی بار دیگر ارزش و جایگاه پیشین خود را باز پیدا کند.
اللهیاری با بیان اینکه توجه به هنر و صناعات در سال اقتصاد مقاومتی و از اهمیت برخوردار است، گفت: صنایع دستی جزئی از هویت ملی و فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی است و بر این اساس باید در حفظ صنایع دستی تمام تلاش خود را به کار بگیریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری همایش بین المللی «هنر و صناعات در فرهنگ و تمدن هنر ایرانی اسلامی با تاكید بر هنرهای رو به فراموشی» با ابتکار شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه اصفهان گفت: حضور فعالان این عرصه در کنار صاحبنظران و اندیشمندان و همکاری دانشگاهها با بخش خصوصی و هنرمندان صنایع دستی به یقین زمینهساز پیشرفتهای هنری در این استان و در کشور ایران خواهد بود.
تدوین دانشنامه صنایع دستی در اصفهان
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان بر تهیه و تدوین فرهنگنامه و دایره المعارف صنایع دستی تاکید کرد و گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی و دانشگاههای اصفهان، دانشگاه هنر و اداره كل میراث فرهنگی به عنوان متولی صنایع دستی آمادگی خود را در راستای تدوین دانشنامه صنایع دستی اعلام كردهاند.
وی با بیان اینکه اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان اقدام به تدوین اسناد مربوط به صنایع دستی استان کرده است، گفت: بر این اساس باید آرشیوهای سازمانی و خصوصی در زمینه هنرها و صناعات ایرانی گردآوری شود تا مجموعه این اسناد در نشست بینالمللی شورای جهانی صنایع دستی در اصفهان در مهرماه ۱۳۹۵ ارائه شود.
نظر شما