۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۸:۵۱

رئیس نمایشگاه کتاب درباره سالن کارنامه نشر و پایتخت کتاب چه گفت؟

رئیس نمایشگاه کتاب درباره سالن کارنامه نشر و پایتخت کتاب چه گفت؟

رئیس نمایشگاه کتاب برپایی سالن کارنامه نشر را در این نمایشگاه فرصتی برای آشنایی مخاطبان با دستاورد‌های یک سال نشر کشور دانست. صالحی بر لزوم انتقال تجربه‌های نیشابور به شهرهای دیگر تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد خبری بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، سید عباس صالحی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ورئیس بیست و نهمین نمایشگاه کتاب از سالن کارنامه نشر بازدید کرد.

وی طی بازدید از کارنامه نشر۹۴ در نمایشگاه کتاب تهران گفت: کارنامه نشر اگر بنا باشد سال‌های بعد ادامه یابد، باید به‌گونه‌ای طراحی شود که مخاطب‌ها  پیش از ورود به نمایشگاه کتاب با این قسمت آشنا شوند و تازه‌های نشر را ببینند و سپس بتوانند  هدفمند به غرفه‌ها مراجعه کنند.

 سیدعباس صالحی که در نهمین روز نمایشگاه کتاب از این سالن دیدار می‌کرد ادامه داد: امسال نسبت به سال‌های گذشته روند مثبتی داشته و هرچند استقبال خوبی از این غرفه شد، اما گمان ما بر این بود که استقبال بیشتر از این باشد.

صالحی ضمن تأکید بر اینکه نیاز است کاربری‌های کارنامه نشر بیش‌تر تحقق یابد گفت: کارنامه نشر با هدف فرصت‌سازی برای بازدیدکنندگان از نمایشگاه کتاب اجرا می‌شود و باید آن را به‌گونه‌ای طراحی کرد که امکاناتش تحقق یابد.

مسئول غرفه کارنامه نشر ۹۴ نیز در این دیدار با تقسیم‌بندی مخاطب‌های کارنامه نشر به سه دسته گفت: کارنامه نشر با هدف خدمت به سه گونه مخاطب شکل گرفته است، مخاطب کتاب، ناشران و پژوهشگران. ما به همه‌ی این‌ گروه‌ها خدمات ارائه می‌دهیم.

 تجربه‌های نیشابور در کتاب‌خوانی به شهرهای دیگر کشور منتقل شود

سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با حضور در سرای اهل قلم با تاکید بر انتقال تجربه‌های نیشابور در زمینه پایتخت کتاب به شهرهای کشور گفت: باید تجربه‌های اجرا شده در زمینه کتابخوانی و ترویج آن به شهرهای سراسر کشور منتقل شود.

وی با حضور در نشست «معرفی برنامه‌های پایتخت کتاب» ضمن خرسندی از اینکه نیشابور مقام اول پایتخت کتاب کشور را امسال کسب و کرد وگفت: موضوع پایتخت کتاب در ایران با این نگاه اتفاق افتاد که چگونه می‌تواند مشارکت‌های اجتماعی را برای افزایش کتابخوانی در کشور بالابرد. لذا طرح پایتخت کتاب در وزارت راشاد کلید خورد. برای ایجاد رقابت ملی بین همه شهرهای ایران برای سبقت در بحث فرهنگ کتاب و کتابخوانی و باید زیرساخت‌های کتابخوانی از طریق این طرح تقویت شود.

صالحی با بیان اینکه پایتخت کتاب یک شبکه کتابخوانی در شهرهای مختلف ایران ایجاد می‌کند، گفت: الان دو سال از اجرای طرح پایتخت کتاب در ایران می‌گذرد. ما شاهد شور و نشاط ملی در مسابقه کتاب  کتابخوانی هستیم. سال گذشته اهواز به دلیل اجرای برنامه‌هایش در زمینه کتاب به عنوان پایتخت کتاب کشور انتخاب شد و امسال نیشابور مقام اول را کسب کرد.

وی ادامه داد: نگاه دیگر با اجرای پایتخت کتاب این بود که شهرهای مختلف وارد میدان مسابقه در عرصه فرهنگی شوند. ایده‌های خلاقانه و قابل اجرای خود را پیاده‌سازی کنند. هر سال ما شاهد رشد روزافزون برنامه‌های خلاقانه شهرها در زمینه کتاب هستیم.

رئیس بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ادامه داد: نیشابور چهار ضلع اصلی دارد که در هر ضلع آن دانشنامه‌ها می‌توان نوشت. نیشابور به عنوان نگین درخشان فرهنگ ایران در این طرح پایتخت کتاب درخشید زیرا این شهر قطب ادبی، دینی، هنری و... علمی جهان اسلام و ایران به حساب می‌آید. با نگاه تاریخی به این چهارضلع نیشابور قطب علمی و فرهنگی معاصر ایران شناخته شده و این چهارضلع به نیشابور شناسنامه داده است. اما این تمام مساله در اتخاب این شهر به عنوان پایتخت کتاب ایران نبود.

وی افزود: علاوه بر شناسنامه‌دار بودن نیشابور این شهر در طرح پایتخت کتاب ایران برنامه‌های کیفی و قابل اجرایی داشت و مهمترین نکته در اجرای برنامه‌های این شهر می‌توان به مشارکت فعال بین سه بخش عمومی و خصوصی و دولتی اشاره کرد. هر وقت تمدنی در بحث کتاب در این شهر برپا می‌شود، نتیجه تلاش این سه ضلع (فعال بودن و مشارکت بخش عمومی – خصوصی و دولتی) به چشم می‌خورد.

وی علت انتخاب نیشابور به عنوان پایتخت کتاب ایران را همدلی بین نهادهای مختلف این شهر داشت و افزود: هیات ارزیابی و سیاستگذاری وزارت ارشاد در برنامه‌هایی که نیشابور به این هیات کرد احساس همدلی مشاهد کرد. با این معیارها به عنوان نیشابور پایتخت کتاب ایران انتخاب شد. اما این برای نیشابور یک آغاز است نه پایان. صرف نام‌گذاری شهرهای ایران به عنوان پایتخت کتاب دردی را دوا نمی‌کند. باید بکوشیم کارنامه روشن و زرین این شهر را نه تنها در داخل بلکه در خارج باز نگه داریم. بنابراین تجربه‌های اجرایی نیشابور در زمینه کتاب و کتابخوانی باید به شهرهای دیگر ایران انتقال یابد تا همه شهرهای ایران پایتخت کتاب ایران شوند.

عباس کرخی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیشابور نیز در این نشست گفت: سال گذشته در نخستین دوره انتخاب پایتخت کتاب ایران اهواز عنوان نخست را کسب کرد. امسال نیشابور انتخاب شد و ما امیدوار هستیم در ادامه مسیر دیگر شهرها هم به ما بپیوندند. از آنجا که شهرداری نیشابور حامی ما در این طرح بود، بیش از یک میلیون نفر با مراجعه به کتابخانه شریعتی نیشابور روزانه مطالعاتی در زمینه کتاب‌های گوناگون داشتند. در حال حاضر چهارصد مولف در نیشابور فعال هستند.  

وی اظهار کرد: شبکه مجازی، پایتخت کتاب، هنر و اطلاع‌رسانی کتاب و مشارکت عمومی، کتاب و برنامه مناسبتی از عنوان‌های برنامه‌های مختلف اجرا شده در سه سطح ملی و منطقه‌ای و بین‌المللی در نیشابور بود است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیشابور در ادامه افزود: امیدوار هستیم طرح خواهرخواندگی کتاب ایران را با شهرهای مختلف در سراسر کشور عملیاتی کنیم. شبکه مجازی پایتخت کتاب ایران نه تنها در داخل بلکه در خارج راه‌اندازی کنیم.

محمود اسعدی دبیر جشنواره چهره‌های ماندگار کشور نیز دیگر سخنران این نشست، گفت: اقتصاد و فرهنگ تعامل دو سویه‌ای دارند. زیرا هم فرهنگ گسترش می‌یابد و هم اقتصاد شکوفا می‌شود. ما هنوز بزرگان ادبی زیادی در عرصه فرهنگ داریم که نه تنها به جوانان بلکه به خارجی‌ها هنوز معرفی نکرده‌ایم. کشور ترکیه هر سال برنامه‌ای برای معرفی مولانا برای مردمش برگزار می‌کند که هم بهره اقتصادی می‌برد و هم فرهنگی. بنابراین اگر به فرهنگ توجه شود اقتصاد هم رشد می‌کند.

نشست تخصصی معرفی برنامه‌های پایتخت کتاب ایران با حضور سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عباس کرخی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیشابور، غلامحسین مظفری فرماندار نیشابور، مسعود اسعدی دبیر جشنواره چهره‌های ماندگار و صالحی امیری رئیس کتابخانه ملی در سرای اهل قلم برگزار شد. سرای اهل قلم در بخش کمیته‌های فرهنگی جنب نماد نمایشگاه کتاب ضلع غربی واقع شده است.

 بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «فردا برای برای خواندن دیر است...» از ۱۵ تا ۲۵ اردیبهشت در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار می‌شود. مجموعه شهر آفتاب در اتوبان خلیج فارس، روبه روی حرم مطهر امام خمینی (ره) قرار دارد.

کد خبر 3657416

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha