به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی شکری شامگاه جمعه در خلال نخستین جلسه ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت های مذهبی استان به میزبانی مجتمع ولایت سمنان، ضمن بیان اینکه مردم نقش بسزایی در برگزاری جشن نیمه شعبان دارند، ابراز داشت: مشارکت مردم در برگزاری جشن و مناسبت ها بسیار مهم است اما جشن های نیمه شعبان باید به گونه ای برگزار شود که امید آفرین، آموزنده و مورد پسند حضرت ولیعصر(عج) باشد.
وی نقش مردم و اصناف را در برگزاری این جشن ها بسیار مهم و ضروری دانست و افزود: نباید اجازه ورود آسیب ها به این مراسم داده شود و در این راستا می توان از ظرفیت اصناف و بازاریان، مردم، اقشار مختلف علمی و دانشگاهی، روحانیت و به خصوص جوانان در برگزاری هرچه باشکوه تر آئین ولادت باسعادت امام عصر(عج) بهره گرفت.
رئیس ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت های مذهبی استان سمنان با اشاره به اهمیت جشن های نیمه شعبان، افزود: تبیین صحیح مفهوم انتظار، ویژگی جامعه منتظر و حکومت جهانی مهدوی(عج) در کنار مراقبت، اجرای مناسب و به دور از هر گونه انحراف و باور نادرست از مهمترین وظایف و رسالت مردم و مسئولان نهادهای فرهنگی در جامعه است.
بصیرت از جمله ویژگی های انتظار است
معاون فرهنگی و پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی استان سمنان نیز در این جلسه ضمن بیان اینکه همزمان با نیمه شعبان برنامه های متعددی در سطح استان برگزار می شود، گفت: متاسفانه دشمن به خوبی از تفاوت این جشن با سایر آئین مذهبی نزد شیعیان مطلع است و با جدیت قصد ورود به مجالس مذهبی و نفوذ فرهنگی را دارد لذا باید با برنامه ریزی دقیق، سنجیده و به دور از بدعت های نادرست برگزاری آئین نیمه شعبان را در دستور کار داشته باشیم.
حجت الاسلام حسین روحانی نژاد با تاکید بر اینکه آئین مذهبی که دشمن برای آنها برنامه ویژه دارد می بایست آسیب شناسی شوند، بیان داشت: دشمن می خواهد شور، شعور و محتوا را از آئین فرهنگی و مذهبی مسلمانان بگیرد که باید در این باره هوشیار بود.
وی با بیان اینکه نیمه شعبان بهترین فرصت برای ترویج فرهنگ مهدویت است، افزود: این اعیاد بهترین فرصت برای ترویج فرهنگ مهدویت برای نسل جوان است و به همین دلیل از تمام دستگاه های اجرایی، خدماتی و فرهنگی می خواهیم تا مشارکت برای تبیین فرهنگ مهدویت را در دستور کار داشته باشند.
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان سمنان، با اشاره به این مطلب که در برنامه های میلاد با سعادت حضرت مهدی (عج) به تبیین فرهنگ انتظار پرداخته شود، بیان داشت: ما باید در کنار تنوع برنامه ها، اخلاق مهدوی را نیز در جامه ترویج دهیم چرا که معتقدیم دلیل عمده اهمیت معرفت و شناخت امام زمان (عج) همین اخلاق مهدوی است و انتظار واقعی زمانی حاصل میشود که مردم امامشناس باشند و معرفت لازم را با بصیرت فراگیرند.
شعبان ماه با برکتی است
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سمنان نیز در این نشست، شعبان را ماهی بزرگ و بابرکت دانست و گفت: میلاد ائمه اطهار (ع) و به خصوص امام زمان(عچ) فرصت های خوبی در راستای تبیین فرهنگ آئینی و دینی ما هستند که باید مراسم ویژه این ماه نیز در خور شان شعبان باشد.
حجت الاسلام غلامرضا زاهدی با تاکید بر لزوم اجتناب از برنامه های شکلی، ابراز داشت: خوشبختانه سازمان تبلیغات اسلامی تا کنون در اعیاد مختلف با هدایت و برنامه ریزی تشکل های وابسته به خود شامل هیئات مذهبی، کانون مداحان، موسسات قرآنی، کانون های فرهنگی و روحانیان، در فضاهای فیزیکی کارهای خوبی انجام داده است.
وی با تاکید بر اینکه باید از برنامه های شکلی پرهیز کنیم و به سمت برنامه های محتوایی برویم، افزود: فرصت ایام شعبان زمانی مناسبت برای آگاه کردن و بیان اهمیت موضوع امامت، ولایت و رهبری است که باید از آن به خوبی بهره جست.
رئیس ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت های مذهبی شهرستان سمنان، افزود: تقارن این ایام حجسته با حماسه سوم خرداد و قیام ۱۵خرداد نیز می تواند با برنامه ریزی صحیح به یک فرصت خوب برای اجرای برنامه های انقلابی بدل شود که در این میان نقش رسانه ها در ترویج این فرهنگ مهم است.
استان سمنان دارای ظرفیت بالاب دینی است
رئیس ستاد ساماندهی شئون و اداره تبلیغات اسلامی شهرستان مهدیشهر نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه مردم استان سمنان دارای ظرفیت بالای دینی و مذهبی هستند، گفت: استفاده از این ظرفیت بالا در برگزاری اعیاد شعبانیه می تواند اهمیت داشته باشد چرا که در تاریخ انقلاب اسلامی هرگاه کاری به مردم سپرده شده، نتیجه آن بوده است.
حجت الاسلام مصطفی تقوی با اشاره به این مطلب که برای هرچه باشکوه تر و بهتر برگزار شدن جشن های نیمه شعبان باید به مردم الگو داده شود، ابراز داشت: نهادهای فرهنگی ذی ربط مانند ستاد ساماندهی شئون می تواند با تهیه کتاب، جزوه، مقاله و محتوای مناسب، برای مردم الگوی برگزاری یک مراسم خوب و به دور از باورهای نادرست را تبیین کند و مابقی را به مردم واگذار کند.
وی نقش شهرداری ها را در این ایام مهم دانست و ادامه داد: فضاسازی شهر در این ایام بسیار مهم است لذا اعیاد شعبانیه باید به گونه ای برگزار شود که در جوانان بصیرت و معرفت ایجاد کند.
نظر شما