۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۱:۰۲

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

گام بلند یزد به سوی جهانی شدن/پرونده بافت تاریخی در دست بررسی است

گام بلند یزد به سوی جهانی شدن/پرونده بافت تاریخی در دست بررسی است

یزدـ مسئول پرونده ثبت جهانی بافت تاریخی یزد گفت: پرونده ثبت جهانی بافت تاریخی یزد به یونسکو ارسال شده و کارشناسان هم‌اکنون در حال بررسی بافت تاریخی هستند.

مجتبی فرهمند در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: پرونده از پنجم اردیبهشت به یونسکو ارسال شده و اکنون در دست بررسی است و به زودی نیز ارزیابان برای بررسی بافت تاریخی به یزد سفر می کنند.

وی عنوان کرد: اگر این پرونده از یونسکو بازگردد، کار بسیار دشوارتر می‌شود و بررسی مجدد آن کاری دشوار و زمان‌بر و هزینه بر است.

فرهمند با بیان اینکه این پرونده در قالب هفت فصل تدوین شده است، افزود: در این پرونده مبانی مهمی همچون وقف در بافت تاریخی نیز مدنظر قرار گرفته و در یک فصل تنها به این موضوع و بناهایی که در بافت تاریخی، وقف شده‌اند پرداخته شده است.

وی، یکی از ابزارهای پایداری بافت تاریخی را وقف دانست و عنوان کرد: وقف می تواند در احیای بافت تاریخی و حتی تک‌ بناها بسیار موثر واقع شود.

وقف از ابزارهاي پايداري بافت تاريخي است

مدیر پایگاه میراث فرهنگی یزد با بیان اینکه محدوده عرصه ثبت جهانی ۱۹۵ هکتار است، یادآور شد: محدوده های امیرچخماق، میدان خان، محدوده احداث شده در دوران آل مظفر و ...، محدوده ای هستند که برای ثبت جهانی در نظر گرفته شده ضمن اینکه محله زرتشتی ها و باغ دولت آباد نیز در این پرونده مورد توجه قرار گرفته است.

فرهمند بیان کرد: باغ دولت آباد حدود سه یا چهار سال پیش ثبت جهانی شد و محله زرتشتی ها نیز به عنوان نماد زندگی مسالمت آمیز ادیان می تواند در این پرونده نقطه درخشانی باشد.

وی ادامه داد: در مجموع برای ۶۶۵ هکتار حریم و ۸۶۱ هکتار عرصه و حریم پرونده سازی شده و برای یونسکو ارسال شده است و کار مستندسازی و... و. در هفت فصل انجام و به یونسکو ارسال شده است.

پرونده های بافت تاریخی پاریس و قاهره الگو شد

مسئول پرونده ثبت جهانی بافت تاریخی یزد اظهار داشت: تلاش شد برای جمع بندی این پرونده، پرونده های بافت تاریخی پاریس، قاهره، هرات و ... را نیز بررسی کنیم و از ساختار آنها متناسب با یزد استفاده کنیم.

وی یادآور شد: در این پروژه محله ها به صورت نمونه پایش شدند و فضاهای سالم، نیازمند مرمت و تخریب و بازسازی، تخریب شده و ... به تفکیک مشخص شدند تا در نهایت برای آنها برنامه ریزی شود.

فرهمند تاکید کرد: این پروژه ۴۰ نیرو و هر ماه نیز دو میلیارد تومان بودجه نیاز دارد و با توجه به زمان کم، باید هر چه سریعتر اقدام شود زیرا تا دو ماه آینده ارزیابان پرونده به یزد سفر می کنند.

وی اظهار داشت: البته از نیروهای خوب موجود در دانشکده هنر و معماری کمک گرفته شده و می‌توان از ظرفیت آنها در پایگاه میراث فرهنگی استان یزد استفاده کرد.

کد خبر 3658798

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha