«ماهر الخطیب» کارشناس لبنانی در گفتگو با خبرگزاری مهر در خصوص میزان مشارکت در دور دوم انتخابات شوراهای شهر در این کشور تصریح کرد: میزان مشارکت در این دور از انتخابات از دور قبل به ویژه در بیروت بیشتر است و این نشان میدهد که رقابتها تا چه اندازه حساس و تنگاتنگ هستند.
وی همچنین اظهار داشت: رقابت های انتخاباتی در برخی استان ها مانند «جبل لبنان» بسیار شدید است و در برخی مناطق نیز این رقابت ها رنگ و بوی سیاسی به خود گرفته اند؛ در شهر «جونیه» کاملا شاهد اینچنین رقابتی هستیم چراکه رقابت انتخاباتی در این شهر در زمینه انتخابات ریاست جمهوری تأثیرگذار است.
این کارشناس لبنانی در پاسخ به سؤالی پیرامون پرداخت رشوه در جریان انتخابات برای کنار زدن «میشل عون» از رقابت های شهر «جونیه» و بسیاری از مناطق دیگر اظهار داشت: به میان آمدن سخن بکارگیری اموال هنگفت در جریان انتخابات پارلمانی و شوراهای شهر لبنان به مسأله ای طبیعی تبدیل شده است و تمامی طرفها یکدیگر را متهم به چنین اقدامی می کنند.
وی افزود: روز گذشته شنیدم که «میشل عون» از بکارگیری اموال هنگفت علیه خود در نبردهای انتخاباتی «جونیه» از سوی یک مَرد ثروتمند لبنانی مقیم آفریقا سخن گفته بود.
وی در همین راستا اظهار داشت: این اتهام پراکنی ها در رقابت های «جونیه» طبیعی است، زیرا نتایج این انتخابات ممکن است پیامدهای بسیار بزرگی در مسیر انتخابات ریاست جمهوری داشته باشد.
الخطیب همچنین در خصوص ائتلاف لیست های انتخاباتی در دور دوم انتخابات شوراهای شهر لبنان اظهار داشت: هر شهری ویژگی ها و خصوصیات خاص خود را دارد و به همین دلیل است که که نوع و ماهیت ائتلاف ها در انتخابات از منطقه به منطقه دیگر متفاوت است.
وی افزود: در شهرهای مسیحی می بینیم که حزب «نیروهای لبنانی» و جریان «آزاد ملی» با یکدیگر ائتلاف کردند؛ این در حالی است که در مناطق دیگر اینگونه نیست. بنابراین هرگونه ائتلاف بستگی به ویژگی ها و خصوصیات آن شهر و منطقه دارد.
این کارشناس لبنانی در پاسخ به سؤالی پیرامون اینکه کدامیک از لیست های انتخاباتی در دور اول انتخابات موفق به پیروزی شدند، گفت: به طور کلی نمی توان گفت که برتری با کدام لیست بوده است.
وی در همین زمینه تصریح کرد: با این حال، بر اساس برخی نشانه های موجود می توان گفت که جریان «المستقبل» به ریاست «سعد الحریری» بزرگترین بازنده در بیروت محسوب می شود.
الخطیب ادامه داد: میزان مشارکت در انتخابات شورای شهر بیروت بسیار ضعیف بود. علاوه بر این، لیست مقابل این جریان که یک لیست کاملا مدنی و غیرسیاسی بود موفق به کسب آراء زیادی شد.
این کارشناس لبنانی در ادامه اظهار داشت: نتایج انتخابات شورای شهر در بیروت به گونه ای رقم خورد که می توان گفت شاید اگر یک لیست سازماندهی شده به صورت منظم به رقابت با لیست المستقبل می پرداخت، می توانست قاطعانه آن را شکست دهد.
وی در ادامه اظهار داشت: در برخی مناطق نیز لیست حزب الله و جنبش امل در حال رقابت انتخاباتی هستند. در مناطق دیگر نیز رقابت میان لیست های محلی است.
این کارشناس لبنانی در همین زمینه تصریح کرد: در واقع رقابت در مناطقی که در آنجا لیست های محلی حضور دارند، رقابت های خانوادگی است و حتی اعضای این لیست های ادعای رقابت با حزب الله و جنبش امل را ندارند.
الخطیب افزود: در خصوص گمانه زنی ها پیرامون دور دوم انتخابات باید گفت که برخی از رقابت های انتخاباتی در این دور بسیار حساس و اساسی هستند، با این حال نمی توان قاطعانه از نتایج این دور از انتخابات سخن گفت.
این کارشناس لبنانی اظهار داشت: همه چشم ها به نتایج رقابت ها در شهرهای «جونیه»، «الشویفات»، «الدامور» و «دیرالقمر» دوخته شده است؛ نتایج انتخابات در این شهرها حامل پیام های سیاسی اساسی است و این نتایج هم اکنون در صندوق ها نهفته هستند.
نظر شما