۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۶:۱۳

رئیس مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری:

هنرمندان باید به آسیب شناسی علمی در حوزه هنر تجسمی بپردازند

هنرمندان باید به آسیب شناسی علمی در حوزه هنر تجسمی بپردازند

قم - رئیس مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری گفت: جامعه هنرمندان و پژوهشگران در حوزه هنر تجسمی برای بیدار کردن مردم و آسیب شناسی علمی و به دور از غرض ورزی باید اقدام خوبی انجام دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی گودرزی دیباج با بیان اینکه دومین جشنواره المان‌های رضوی در سطح شهر برگزار می‌شود، افزود: تا رسیدن به گویش و جریان در نمادهای شهری با نگاه به مباحث معنوی و آنچه در حوزه معرفت رضوی به دنبال آن هستیم یک فاصله معنادار داریم، همچنین جریان هجم سازی و نمادسازی در قالب اجسام سه بعدی و حجمی با این مسئله فاصله جدی تری دارد.

وی گفت: امیدواریم با گذشت سه دهه از انقلاب اسلامی با راه اندازی جشنواره رضوی و نمادهای شهری بتوانیم انتظار عمومی را که از انقلاب اسلامی می‌رود به ویژه در قم به عنوان شهری که نگاه‌های جهانی را به سوی خود دارد مورد توجه قرار دهیم.

رئیس مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری عنوان کرد: جامعه هنرمندان و پژوهشگران در حوزه هنرهای تجسمی برای بیدار کردن مردم و تذکر و آسیب‌شناسی علمی و عالمانه و به دور از غرض ورزی باید بتوانند اقدامات خوبی را انجام دهند.

وی اظهار کرد: در این جشنواره معرفت افزایی از حوزه جشنواره به سوی معابر عمومی پیش خواهد رفت تا با نگاهی نو و خلاقانه الگو سازی شده و به آثاری تبدیل شوند که بتوانند در اماکن عمومی قرار گیرند تا ضمن معرفت افزایی به زیباسازی شهری نیز کمک کند.

گودرزی دیباج با بیان اینکه تنها رویکرد این جشنواره ارسال آثار نیست، افزود: این آثار با تأثیر هنری و دینی در حوزه زیباسازی شهری خلق خواهد شد تا با حضور شهرداری بتوان به عنوان یک جریان الگو فضایی فراهم و مکتب هنری شهری را در حوزه زیباسازی پایه گذاری کرد تا شهرهای دیگر نیز بتوانند از آن استفاده کنند و محدودیت‌ها نیز برطرف شوند و با محوریت قم بتوانیم جریان مثبتی جهت هنر دینی و ارتقای آن بکار گیریم.

وی بیان کرد: اصولا هنرمندانی که برای جشنواره‌های هنری فعالیت می‌کنند باید بدانند که این آثار تنها به عنوان یک اثر محدود در جشنواره باقی نمی‌ماند بلکه باید در شهر طراحی شود بنابراین باید بتوانند مکان یابی در خصوص طرح‌های خود انجام دهند.

رئیس مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری گفت: به دلایل متعددی نیازمند اقدامات مطالعاتی و پژوهشی در حوزه آسیب‌شناسی و چشم انداز هستیم تا بتوان با یک اقدام علمی از جمله برخورد نوآورانه با مباحثی که در حوزه معرفت زایی دینی و هویتی داریم این امور مورد بازنگری قرار گیرد.

۱۵ تیرماه آخرین مهلت ارسال آثار

مدیر عامل سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری قم نیز در این جلسه با بیان اینکه دومین جشنواره نمادهای رضوی در قالب جشنواره بین المللی امام رضا(ع) برگزار می‌شود، افزود: جشنواره بین المللی امام رضا(ع) بزرگ‌ترین جشنواره در سراسر کشور است و از نظر ساختار نیز قوی‌ترین ساختار در جشنواره‌های کشور را دارد.

سید رسول موسوی‌نژاد بیان کرد: شهرداری قم تنها شهرداری کشور است که به عنوان متولی در این جشنواره حضور یافته و اجازه فراخوان مقاله را در حوزه‌های مختلف داشته است.

وی گفت: ۹۹ اثر در دوره‌های گذشته به این جشنواره ارسال شده که در مرحله اول مورد داوری قرار گرفت و در مرحله دوم نیز آثاری که امکان تبدیل به ماکت داشتند مورد استفاده قرار گرفتند و در دهه کرامت هم نمایشگاه آثار و همچنین تجلیل از شرکت کنندگان برگزار می‌شود.

مدیر عامل سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری قم عنوان کرد: هنرمندان در این جشنواره که هم باید به طراحی اثر و هم تولید ماکت بپردازند و در صورت نیاز به اجرای اثر نیز باید بپردازند.

وی اظهار کرد: این جشنواره جزو شاخص‌ترین جشنواره‌هایی است که مورد توجه بنیاد بین المللی امام رضا(ع) قرار دارد و خروجی آثار ارسال شده قابل استفاده برای سراسر کشور خواهد بود.

موسوی‌نژاد با بیان اینکه سه بخش برای ارسال فراخوان مشخص شده است، افزود: این فراخوان شامل بخش ثبت نام که به عنوان الزام برای هنرمند در نظر گرفته نشده و تا ۲۵ اردیبهشت‌ماه زمان برای آن در نظر گرفته شده بود، بخش ارسال آثار که تا ۱۵ تیرماه امکان پذیر است، و بخش اعلام نتایج تا ۲۵ تیرماه و بعد از پایان زمان ارسال آثار داوری انجام می‌شود و آثاری که به مرحله دوم راه یافته‌اند مشخص می‌شود و هنرمندان ماکت‌های آثار خود را باید تا ۱۰ شهریورماه برای داوری نهایی به دبیرخانه ارسال کنند و نمایشگاهی برای نمایش آثار نیز در عید قربان تا عید غدیر برگزار می‌شود.

وی بیان کرد: از اقدامات خوب در این زمینه برگزاری کارگروه‌های تخصصی است که در کنار برگزاری نمایشگاه آثار ارسال شده به جشنواره نماد رضوی انجام خواهد شد تا بتوان به تقویت دوره‌های بعدی و همچنین شناسایی نقاط قوت و ضعف آثار ارسال شده به جشنواره پرداخت.

کد خبر 3660216

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha