به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی حوزه هنری استان آذربایجان شرقی، نشست و کارگاه تاریخ شفاهی با موضوع بازنویسی خاطرات دفاع مقدس به همت دفتر فرهنگ و مطالعات ادبیات پایداری حوزه هنری استان و با همکاری اداره کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، در محل سالن جلسات این اداره کل و با حضور محمد قاسمی پور، مسئول دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری امور استانها و مجلس حوزه هنری و رضا قلی زاده معاون ادبیات اداره کل بنیاد حفظ آثار برگزار شد.
مسئول دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری امور استانها و مجلس حوزه هنری در این نشست که به مناسبت سوم خرداد، سالروز آزادسازی خرمشهر برگزار شده بود گفت: به همان اندازه که آزادسازی خرمشهر برای کشور شیرین است، از دست دادن آن نیز در دوران دفاع مقدس تلخ و ناگوار بود.
محمد قاسمی پور ادامه داد: فتح خرمشهر، آن چنان سترگ بود كه دستگاه هاي تبليغاتي و مطبوعات غرب را مجبور ساخت تا به اين پيروزي بزرگ اعتراف نموده، آن را ضربه مهلك و استراتژيك بر پيكر ارتش عراق تلقي نمايد.
وی در ادامه با بیان اینکه باید لحظه به لحظه تاریخ شفاهی دوران دفاع مقدس را ثبت و ضبط کرد، افزود: ثبت خاطرات دفاع مقدس از مواردی است که همگان بر لزوم پرداختن به آن تاکید دارند.
وی همچنین با اشاره به اهمیت بازنویسی خاطرات هشت سال جنگ تحمیلی گفت: خاطره نویسان در بازنویسی خاطرات جنگ باید به اصالت لحن وفادار باشند.
قاسمی پور خاطر نشان کرد: پیشکسوتان و رزمندگان دفاع مقدس با بیان خاطراتشان برای نویسندگان، بازنویسی و بازگویی ناگفته ها و ناشنیده های رزمندگان و دلاورمردان ایران اسلامی را امکانپذیر می کنند.
وی خاطر نشان کرد: بعد از مصاحبه در تاریخ شفاهی، تدوین و بازنویسی اولیه آثار پیش می آید، یعنی هنرجویان زمانی که متن مصاحبه را پیاده کردند و یاد گرفتند که با این متن چه کنند، آن وقت است که اجازه دارند دخل و تصرف در متن داشته باشند یا چیزی را اضافه یا کم کنند.
نظر شما