به گزارش خبرنگار مهر، ناصر آزادی، عصر چهارشنبه در مراسم تجلیل و بزرگداشت ایثارگران صنعت آب و برق مازندران در سالن اجتماعات باشگاه برق ساری، بابیان اینکه صنعت آب و برق شامل دو شرکت دولتی و غیردولتی است، اظهار داشت: در شرکتهای غیردولتی وزارت نیرو به خاطر حجم زیاد نیروی انسانی در این بخش، بخشنامه تشویقی داریم بهاینترتیب که هر فردی که در مرز بازنشستگی، اختیاری درخواست بازنشستگی داد به مدت سه ماه فرصت دارد تا اعلام بازنشسته کند و در این صورت نهتنها از پاداش استحقاقی قانون کار بهرهمند میشود بلکه میتواند به ازای ۳۰ سال اشتغال ۳۰ ماه حقوق تشویقی دریافت کند و در غیر این صورت (پس از سه ماه همچنان بر سرکار بماند) تنها پاداش استحقاقی دریافت میکند.
وی افزود: ولی آن دسته از جانبازانی که بر طبق احتساب جانبازی (هر ۱۰ درصد جانبازی ۵ سال سابقه) بازنشسته شود میتواند بیش از ۳۰ سال کار کند و در این صورت هم استحقاقی و هم تشویقی را دریافت خواهد کرد.
معاون دفتر توسعه منابع انسانی وزارت نیرو بابیان اینکه این دفتر عهدهدار، امور مربوط به استخدام، نگهداشت، جذب و درمان و مسائل انگیزشی است، گفت: هزینههای درمان همکاران صنعت آب و برق را با عقد قرارداد با بیمههای خصوصی عهدهدار هستیم و اکنون با افزایش تعرفهها مشکلاتی در حوزه پرداختهای بیمهای به وجود آمد که به دنبال حلوفصل آن هستیم.
آزادی، درباره خصوصیسازی در بحث صنعت آب و برق، بیان کرد: از سال ۷۲ تا ۷۳ که این بحث مطرح شد بنابر اصل ۴۴ قانون اساسی شرکت تولید و توزیع برق از دل برق منطقهای و شرکتهای آب و فاضلاب از دل آب منطقهای احصاء شد. سپس شرکتهای مادر تخصصی هم در کنار این شرکت برای خصوصیسازی کار را به شرکتهای اقماری (شرکتهای کنتور خوانی و حفاری) بهصورت حجمی یا پیمانکاری دادند که ارتباطی به وزارت نیرو نداشت.
وی افزود: این شرکتها برای جذب آسانتر نیروی انسانی با شرکتهای تأمین نیروی انسانی (کارشناسی که پست سازمانی داشت) قرارداد بستند و از این طریق نیرو جذب میکردند که ما در مقابل این کار حجمی و تأمینی را گرفتیم چون معتقدیم جذب نیرو بایستی تحت نظارت باشد و تنها از طریق آزمون؛ تا همه بتوانند از این شرایط جذب استفاده کنند.
معاون دفتر توسعه منابع انسانی وزارت نیرو، در بخش دیگری از سخنان خود درباره آمار نیروهای مازاد در وزارت نیرو، اظهار کرد: در کل بدنه دولت و تمامی دستگاههای دولتی ۷۰۰ هزار نیروی مازاد وجود دارد که این رقم در وزارت نیرو ۲۵ هزار و ۷۰۰ نیروی مازاد است.
وی افزود: بر طبق تفاهمنامهای که با سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور برقرار شد بایستی هرسال ۱۵ درصد این نیروهای مازاد را کاهش دهیم.
معاون دفتر توسعه منابع انسانی وزارت نیرو در ادامه بابیان اینکه بیشتر نیروهای مازاد با رابطه جذب شدند متذکر شد: این کاهش سالانه به معنای تعدیل نیرو و اخراج نیست بلکه بهصورت جابهجایی و انتقال خواهد بود و در صنعت آب و برق مازندران هم نیروی مازاد پست سازمانی تعریفشده وجود دارد.
نظر شما