محسن اسماعیلی در گفتگو با خبرنگار مهر از بررسی ۲۵۵ درخواست شامل طرحهایی همچون طرح جامع، تفصیلی و گردشگری طی ۲۶ جلسه گروه کارشناسی و ۱۲ جلسه کارگروه تخصصی امور زیربنایی و شهرسازی به ریاست معاون امور عمرانی استاندار و دبیری مدیرکل راه و شهرسازی در سال ۹۴ خبر داد.
وی افزود: حدود ۳۶درصد از درخواست های مطروحه در این کارگروه مرتبط با اجرای طرحهای دامداری در سطح استان بوده است.
مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی قزوین با اشاره به اینکه ۲۰درصد از درخواست ها هم در حوزه صنعت به دبیرخانه کارگروه ارسال شده افزود: ۱۶درصد از درخواست ها در بخش کشاورزی، ۹درصد بخش خدمات، ۷درصد طرح های گردشگری، ۲درصد طرح شهری و ۱۰درصد نیز مرتبط با سایر تقاضاها بوده است.
اسماعیلی در خصوص فراوانی درخواست ها در سطح استان عنوان کرد: بیشترین تقاضا که ۳۷درصد از کل درخواست ها را شامل شده مربوط به سطح شهرستان قزوین و کمترین درخواست مربوط به شهرستان آوج به اندازه شش درصد بوده است.
وی با اشاره به اینکه اساسی ترین اولویت دبیرخانه کارگروه حرکت در جهت کیفیت بخشی و اثرگذاری تصمیمات و برنامه های موردنظر بوده، بیان کرد: پرداختن به موضوعات کلی، استفاده از ظرفیت کارشناسی مشاوران صاحب نظر در تصمیم سازی ها و انجام بازدیدهای میدانی توسط گروههای کارشناسی از جمله اقداماتی بوده که برای تحقق این هدف در دبیرخانه کارگروه به انجام رسیده است.
اسماعیلی همچنین بیان کرد: مطابق با مقررات و آیین نامه های شهرسازی و معماری هرگونه اقدام عمرانی بر روی زمین و تاثیرگذاری بر حیطه سرزمینی بعنوان تغییر کاربرد زمین محسوب شده و لزوما نیازمند بررسی از کلیه جهات در کارگروه امور زیربنایی و شهرسازی منطبق با طرح های مصوب فرادست از جمله طرح مجموعه شهری و طرح جامع ناحیه ای است.
مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی با اشاره به ابلاغ طرح مجموعه شهری یادآور شد: در این طرح، پهنه بندی اراضی، نوع فعالیت های قابل انجام و همچنین ضوابط استقرار این فعالیتها ارائه و تعیین شده است.
وی با بیان اینکه اساس و مبنای تصمیم گیری برای طرح ها و درخواست های واصله به دبیرخانه طرح مجموعه شهری بوده، گفت: این امر منجر به هدایت تصمیم گیری ها به سمت اجرای صحیح طرحهای فرادستی شده است.
اسماعیلی تاکید کرد: از طرح مجموعه شهری به عنوان سند فرادست در تصمیم گیری های آتی نیز استفاده خواهد شد.
لیدا معروفی سرپرست اداره نظارت بر طرح های توسعه و عمران نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با ارایه گزارشی از پروژه هایی که در کارگروه تخصصی و امور زیر بنایی و شهرسازی مورد بررسی قرار گرفته اند گفت: اصلاح طرح جامع تفصیلی شهر آوج، احداث واحد صنعتی کوهین و خرمدشت، احداث پایانه پارک سوار و اجرای تقاطع غیر همسطح مینودر از جمله این برنامه ها بوده است.
وی در ادامه تصریح کرد: دستورالعمل سازمان امور اراضی کشور به منظور تعیین حداقل مساحت پلاک باغات جهت فنس کشی، طرح احداث شهرک صنعتی ۹۹ هکتاری غیر دولتی در اراضی پاپلی شهرستان بویین زهرا و احداث مجتمع های اقامتی تفریحی و توریستی نیز طی جلسات برگزار شده ی کارگروه در سال ۹۴ بررسی شده است.
معروفی با اشاره به بررسی طرح برندینگ شهری و سرزندگی شهرهای استان قزوین در این کارگروه اظهار داشت: طرح و برنامه های درخواستی پس از طی مراحل بررسی و تصویب در کارگروه تخصصی امور زیربنایی و شهرسازی جهت تایید نهایی به شورای برنامه ریزی و توسعه استان ارسال شده است.
سرپرست اداره نظارت بر طرح های توسعه و عمران راه و شهرسازی در پایان اعلام کرد: تعداد ۷۲ رای کمیسیون تبصره یک ماده یک و موافقت نامه فعالیتهای تبصره ۴ الحاقی به قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها توسط جهاد کشاورزی صادر گردیده، ۴۲ مورد از موارد فوق در شهرداری های استان و ۳۰ مورد از آنها نیز در بخشداری ها امکان صدور پروانه را داشته اند.
نظر شما