به گزارش خبرنگار مهر، سید کمال حسینی صبح امروز و در جریان نشست با رئیس اتاق تهران اظهار داشت: جاذبه های گردشگری و طبیعت گردی یکی از پتانسیل های اصلی استان است و در صورت داشتن برنامه ای مناسب این مهم زمینه ساز توسعه همه جانبه در کردستان است.
وی با اشاره به توانمندی های بخش کشاورزی در استان کردستان بیان کرد: همچنین در کنار گردشگری، یکی از مهمترین ظرفیت های استان در زمینه کشاورزی و به ویژه تولید توت فرنگی است چرا که هم اکنون حدود ۸۰ درصد توت فرنگی کل کشور در استان کردستان تولید شده و کردستان رتبه چهارم تولید گندم در کشور را در اختیار دارد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی سنندج با اشاره به ضعیف بودن بخش صنعت استان اظهار کرد: خوشبختانه کردستان در زمینه معدن جزو استانهای برخوردار کشور است و هم اکنون ۱۸ نوع ماده معدنی و ۲۶۵ معدن فعال در استان کردستان وجود دارد که به علت نبود صنایع مناسب تبدیلی بصورت خام به فروش می رسند.
وی عنوان کرد: یکی دیگر از مزیت های اصلی استان کردستان هم مرز بودن با کردستان عراق می باشد که با توجه به اشتراکات فرهنگی و زبانی می تواند پتانسیل ویژه ای برای بهره گیری و گسترش روابط اقتصادی فی مابین این دو منطقه محسوب گردد.
حسینی گفت: متاسفانه تاکنون به طور مناسب از ظرفیت هم مرز بودن با کشور عراق در زمینه اقتصادی بهره گیری نشده است، حتی با وجود کیفیت مناسبی که محصولات ایرانی نسبت به کالاهای ترکیه ای دارا هستند میزان فروش کالاهای ترکیه در اقلیم کردستان بسیار بیشتر است.
مسعود خوانساری رئیس اتاق تهران نیز در این نشست عنوان کرد، سال گذشته رشد اقتصادی در کشور ایران صفر بود ولی پیش بینی ها برای سال جاری حاکی از رشد ۵ درصدی اقتصاد است که حدود ۳ درصد آن از محل فروش نفت و دو درصد مربوط به بخشهای دیگر است.
رییس اتاق تهران گفت: با توجه به رکوردی که در کل دنیا وجود دارد ایران بهترین محل برای سرمایه گذاری در میان کشورهای خاورمیانه می باشد بر همین اساس در سال گذشته شاهد ورود ۱۸۰ هیات از کشورهای مختلف به کشور ایران بوده ایم.
وی افزود: بخش خصوصی در کشور باید مطالبه گر باشد تا بتواند به جایگاه اصلی خود دست پیدا کند و به همین دلیل اتاق بازرگانی می تواند در این بخش پیشگام باشد.
نظر شما