به گزارش خبرنگار مهر، حسین حمیدی پیش از ظهر امروز سه شنبه در کارگاه آموزشی تخصصی تعاونی های مرز نشین استان کرمانشاه که در محل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان برگزار شد، اظهار داشت: قوانین و مقررات صادرات و واردات به نوعی بازوی برنامه های اجرایی در راستای بهبود وضعیت اقتصاد کشور و نهادینه شدن دانش فنی تجارت و بازرگانی است.
وی با اشاره به ماده یک قانون صادرات و واردات کالاها در کشور تصریح کرد: همه قوانین باید تابع قانون توسعه تجارت ایران باشد و ملاک اصلی صادرات و وارادت کالاهای با مجوز است.
حمیدی یاد آور شد: همچنین طبق ماده ۲ قوانین و مقررات بخش صادرات سه نوع کالای مجاز، مشروط و ممنوع وجود دارد که کالاهای مشروط باید مجوز ارگانهای صادر کننده به ویژه اتاق تعاونی و بازرگانی را داشته باشد و اگر کالاها از نظر شرعی مشکلی داشته باشد ممنوعیت واردات و صادرات خواهد داشت.
رئیس توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه خاطر نشان کرد: برای انجام صادرات و واردات کالاها باید مجوزی به نام کارت بازرگانی وجود داشته باشد و توسط اتاق های تعاون سراسر کشور صادر شود که با کسب تایید سازمان صنعت، معدن و تجارت این مجوز قانونی و کاربردی است.
حمیدی با اشاره به اینکه شخص متقاضی کارت بازرگانی پس از درخواست کارت باید از طریق سیستم سامانه هوشمند سازمان صنعت، معدن و تجارت پیگیر شود، گفت: همچنین شخص باید شرایطی چون حداقل سن ۲۳ سال، برگه پایان خدمت نظام وظیفه، حداقل مدرک دیپلم متوسطه، گذراندن دوره های آموزشی را نیز داشته باشد.
وی با اشاره به تبصره ۲ قانون واردات و صادرات کالاها در کشور گفت: فارغ التحصیلان دانشگاهی به ویژه رشته های مدیریت بازرگانی و اقتصاد با ارائه مدارک معتبر دانشگاهی معاف از گذراندن دوره های آموزشی جهت دریافت کارت بازرگانی هستند.
حمیدی در خصوص تمدید کارت های بازرگانی نیز، گفت: اگر ظرف مدت ۲ سال نسبت به تمدید کارت بازرگانی اقدام نشود باید همه مراحل صدور مجددا طی شود.
رئیس توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه تعیین کننده نهایی صدور کارت بازرگانی را این سازمان عنوان کرد و گفت: اشخاص حقیقی و حقوقی تنها می توانند یک کارت داشته باشند و حق واگذری آن را ندارند.
حمیدی تاکید کرد: واحدهای خط تولید معادن و صنایع می توانند بدون کارت و با مجوز سازمان صنعت معدن و تجارت نسبت به ترخیص کالاهای تولیدی ماشین آلات و سایر قطعات صنعتی وارد عمل شوند و تعهد دهند بعد از تولید کالا صادرات را در دستور کار داشته و ۱۲۰ درصد از حجم اولیه کالاهای ساخته شده را صادر کنند.
وی گفت: جهت صدور و ورود برخی اقلام نیاز به مجوز و کارت بازرگانی است و این اقلام شامل برخی مواد غذایی و خوراکی چون گردو و ... که بحث قرنطینه دارد است که باید جواز واردات و صادرات را اخذ کنند و اگر اقدام نشود محصول آنها از سوی مسئولان سازمان علوم پزشکی، غذا و دارو توقیف خواهد شد.
حمیدی با تاکید بر اینکه بازرگانان توانمند باید از دل تعاونی های مرزنشین بیرون بیایند، گفت: برخی کالاهایی که وارد کشور می شوند باید استاندارد اجباری داشته باشند و در برگه بازرگانی هم قید شود همچنین کالاهای خاص نظامی نیز باید مجوز وزرات دفاع را دارا باشند.
نظر شما