به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله العظمی حسین نوری همدانی قبل از ظهر سهشنبه در دیدار وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن مهم ارزیابی کردن فعالیتهای این وزراتخانه بر گسترش فعالیتها تأکید کرد و گفت: در دوران گذشته در اروپا و آمریکا نه تنها دانشمندان به نامی وجود نداشت بلکه از علم و کتابخانه نیز خبری نبود و این مسلمانان بودند که چراغ علم را در جها روشن کردند.
وی با تأکید بر اینکه پرورش علمای بزرگ و تأسیس کتابخانه و مراکز علمی در جهان اسلام صورت گرفته است، ادامه داد: متأسفانه جریان استکباری بوجود آمده کشورهای اسلامی را در سیطره خود قرار دادند زیرا اسلام ناب را سدی در مقابل اقدامات خود میدانستند و سعی کردند تا دین را بین مردم کمرنگ کرده و دین سکولار را بوجود آورند.
استاد برجسته حوزه ادامه داد: تسلط استکبار بر جهان اسلام باعث شد تا راه علم و پیشرفت به روی مسلمانان بسته شده و شرایطی بوجود آید که مسلمانان مجبور شوند برای آموختن علم به اروپا سفر کنند و آنجا نیز علم ارایه شده به مسلمانان بر اساس فرهنگ غرب و سکولار بود.
وی به انقلاب اسلامی اشاره و با بیان اینکه وقوع این رخداد موجب شد تا اسلام دوباره به عظمت خود در حوزه و دانشگاه بازگردد، گفت: غربیها علم اسلام را با فرهنگ خود عجین کردند و دوباره آن را به شرق فرستادند و بر این اساس برخی تصور کردند این علوم جدید است.
آیت الله نوری همدانی بر لزوم توجه به علوم انسانی نیز تأکید کرد و گفت: غرب سعی کرده علوم انسانی راکه بر اساس خدامحوری است را با محوریت انسانی عرضه کند.
وی در ادامه همچنین بر لزوم رعایت معنویت و اخلاق اسلامی در دانشگاهها تأکید کرد و گفت: اخلاق و معرفت اسلامی باید در دانشگاهها سرلوحه باشد؛ همچنین باید انقلابی بودن را در دانشگاهها ترویج داد.
استاد برجسته حوزه در پایان سخنان خود بر توجه بیشتر به بحث تفکیک جنستی در دانشگاهها تأکید کرد.
نظر شما