۴ خرداد ۱۳۹۵، ۲۱:۳۳

قائم مقام وزیر کشور:

سرعت افزایش طلاق متوقف شد/ افتتاح مرکز رصد اجتماعی در مازندران

سرعت افزایش طلاق متوقف شد/ افتتاح مرکز رصد اجتماعی در مازندران

ساری - قائم‌مقام وزیر کشور در اموراجتماعی وفرهنگی گفت: در سال ۹۴ سرعت افزایش طلاق متوقف شد اما همچنان این روند باید کاهش یابد.

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی میرباقری شامگاه سه شنبه درآیین افتتاح مرکز رصد اجتماعی و خانه تشکل‌های اجتماعی مازندران، با اشاره به این‌که سرعت افزایش طلاق بالا بوده است خاطرنشان کرد: در سال ۹۴ سرعت افزایش طلاق متوقف شد اما همچنان این روند باید کاهش یابد.

وی گفت: نیمی از طلاقها در پنج سال اول ازدواج اتفاق می افتد و ۱۳ درصد ازدواجها در ماه اول به طلاق می‌رسد که در این زمینه نظام سنتی پشتیبانی گذشته از بین رفته و نظامی جایگزین آن نشده است.

قائم‌مقام وزیر کشور دراموراجتماعی وفرهنگی اظهار داشت: قوه قضایه، سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت و درمان مسئولیتی را برعهده گرفته‌اند تا آزمایشهایی با هزینه بسیار کم انجام داده و ضمن ارائه مشاوره‌های رایگان از طلاق و طلاقهای توافقی پیشگیری شود.

وی کمبود داده‌ها در حوزه‌های مختلف را یکی از گرفتاری‌های جهان سوم عنوان کرد و افزود: بسیاری از استان‌ها با کمبود داده‌ها و در دسترسی نبودن داده‌ها در حوزه‌های مختلف روبرو هستند که برخی از این داده‌ها ثبتی است.

قائم‌مقام وزیرکشور دراموراجتماعی و فرهنگی از عدم مستندسازی اتفاقات به‌عنوان یک دغدغه نام برد و افزود: ایجاد این مراکز برای مقدمه تصمیم سازی فعالیتی مهم است.

به گفته میرباقری، مازندران ظرفیت الگو و پایلوت شدن برای بسیاری از امور را دارا است و ظرفیت سرمایه‌گذاری را دارد و تولیدات فکری می‌تواند به حل مشکلات کمک کند و باید با تولید جدید داده‌ها و بومی‌سازی به تسریع امور کمک کنیم.

وی افزود: مازندران ظرفیت ایجاد مرکز رصد بزرگ را دارا است که برای صاحب‌نظران باید محیطی فراهم شود تا با تبادل آرا و نظرات و پیشرفت امور را تسریع بخشیم.

میرباقری با تاکیدبر این‌که هرماه خروجی بزرگی از این مرکز باید بیرون بیاید گفت: تولید فکر، نظر و اندیشه باید از مهم‌ترین فعالیت‌های این مرکز باشد.

وی بابیان این‌که تشکل‌های مردمی درگذشته فاقد قانون بوده است اظهار داشت: باید برای تشکل‌ها قانونی تنظیم می‌شد و لایحه‌ای در این زمینه تنظیم شد که اگر لایحه اجرایی و به مجلس راه یابد تکلیف بسیاری از مسائل روشن می‌شود و قانون تشکل‌ها ضمانت قانونی پیدا خواهد کرد.

قائم‌مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: در بحث داده‌ها تجربیات باید نهادینه و به تجارب قبل افزوده شود و در بحث سمن‌ها قانون باید نهادینه شود تا قدرت مانور هم بالا برود.

وی متذکر شد: برای تشکل‌های مردمی باید ظرفیت‌های قانونی ایجاد شود و درزمینهٔ آموزش نیز یارانه آموزشی تعلق گیرد و از حالت ملوک الطوایفی و جزیره‌ای خارج شوند.

به گفته میرباقری در دوره‌های گذشته نگاه جامعی به آسیب‌های اجتماعی وجود نداشته است ولی به مدد دولت جدید نگاه جامعی به آسیب‌های اجتماعی شده است و در حوزه‌های مختلف راهکار مناسب برای جلوگیری از آسیب‌ها ارائه‌شده است.

این مقام مسئول با اشاره به این‌که تشکل‌های دولتی در ایران دارای آیین‌نامه اجرایی بوده‌اند گفت: بر اساس لایحه که از طرف دولت ارائه می‌شود تشکل‌های دولتی بر اساس مواد ۴۴ گانه مدنظر قرار گرفتند تا برای اولین بار تشکل‌ها دارای قانون شوند.

وی بابیان این‌که تشکل‌ها تاکنون دارای قانون نبوده‌اند و به همین دلیل بعد از مدتی از بین می‌رفتند تصریح کرد: تشکل‌ها دارای ۱۰۰ عضو و با یک جمعیت نیم میلیونی در حال فعالیت هستند که باید در پایان برنامه ششم به ۲۰ میلیون جمعیت افزایش یابند.

وی تأکید کرد: رسانه ملی تلاش کند حوزه‌های موفق درزمینهٔ تشکل‌های مردمی را تبلیغ و ترویج کند زیرا مازندران این ظرفیت را دارد که تشکل‌های موفق را بزرگ و فعالیت آن‌ها را تبلیغ کنند و به این موضوع اقتصادی نگاه نکند.

کد خبر 3667272

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha