دكتر عليرضا عراقيه در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، افزود: متاسفانه اكثر والدين چارچوب درستي نسبت به مقوله جواني و نوجواني فرزندان خود نداشته و ويژگي هاي اين سنين را به خوبي درك و شناسايي نمي كنند. همچنين نوجوانان و جوانان نسل امروز نيز از تجارب والدين خود كمتر بهره گرفته و در مواردي نيز نسبت به نصايح آنها واكنش درستي نشان نمي دهند.
وي گفت: اختلاف سطح انتظار ميان والدين و فرزندان را در هيچ جامعه اي نمي توان از ميان برداشت بلكه ميزان آن را با آموزش به پدران و مادران و فرزندان مي توان به حداقل رساند.
اين استاد دانشگاه با بيان اينكه سن نوجواني و جواني سن تضاد است، اظهار داشت: فرد در اين سنين در يك بحران روحي و رواني شديد قرار مي گيرد ، به طوري كه در برخي مواقع نسبت به اعتقاداتي كه در سنين كودكي خود آموخته شك كرده و نيازمند آن است كه ارتباط درستي ميان ارزش هاي خانوادگي خود با ارزش هاي حاكم بر جامعه پيدا كند.
عراقيه در ادامه تصريح كرد: در شرايطي كه نوجوان و جوان تناسب درستي ميان ارزش هاي حاكم بر خانواده و جامعه خود نيابد ، دست به اعمال و رفتارهاي ناپسندي مي زند كه بعضا قابل جبران نيست. لذا براي كاهش اين آسيب ها ، ارايه اطلاعات و آگاهي هاي متناسب با مقطع تحصيلي فرزندان در مدارس پيرامون كسب مهارت هاي زندگي و نيز حضور والدين در جلسات مشاوره براي شناخت ويژگي هاي روحي و عاطفي فرزندان در سنين مختلف امري مهم تلقي مي شود.
وي درباره نحوه ارتباط والدين و مسئولان با نوجوانان و جوانان توصيه كرد: والدين و مسئولان نبايد در پاسخ به شك نوجوانان و جوانان در مورد هنجارها و ارزش ها موجود در جامعه با اعمال و رفتار تند و خشن آنها را هدايت كنند. زيرا فرد در اين سنين به دنبال استنادي براي عقايد و ارزش هاي آزموده خود داشته و در پي هنجارشكني نيست ، زيرا عدم ارايه آموزش هاي كافي و مناسب در اين سنين موجب بروز برخي رفتارهاي ناپسند از سوي نوجوانان و جوانان مي شود.
اين متخصص علوم تربيتي تحصيلات يك پدر را موثر بر سطح تحصيلات و دانسته هاي مادر يك خانواده دانست و افزود: هر قدر پدر يك خانواده تحصيلات و به تبع آن اطلاعات بيشتري در مورد تربيت فرزندان داشته باشد، مادر آن خانواده بواسطه ارتباط مستقيمي كه با فرزندان دارد، در تربيت فرزندان با آگاهي و هدفمندي بيشتري مي تواند گام برداشته و موفق عمل كند.
نظر شما