۶ خرداد ۱۳۹۵، ۱۱:۳۱

با بادشدن یک مدل انعطاف پذیر؛

ایستگاه فضایی بین‌المللی امروز بزرگتر می‌شود

ایستگاه فضایی بین‌المللی امروز بزرگتر می‌شود

ساکنان ایستگاه فضایی بین المللی امروز شاهد بزرگتر شدن محل زندگی شان در مدار زمین خواهند بود.

به گزارش خبرگزاری مهر، آژانس فضانوردی آمریکا (ناسا) و شرکایش ساعات مهمی را پیش روی دارد زیرا مدل انعطاف پذیر (قابل انبساط) جدیدی به ایستگاه فضایی بین المللی افزوده می شود تا فضانوردان ساکن در آن فضای مناسب بیشتری برای تحرک و انجام مأموریتهای محول داشته باشند.

ناسا اعلام کرده که این برنامه مهم امروز پنجشنبه از ساعت ۱۰ و ۱۰ دقیقه به وقت گرینویچ (۱۳ و ۴۰ دقیقه به وقت تهران) آغاز شده و تا چندین ساعت به طول خواهد انجامید. تمامی مراحل باز شدن این مدل فشرده شده به طور مستقیم از طریق تلوزیون ناسا پخش می شود.

جف ویلیامز از فضانوردان ناسا فرآیند پیچیده و حساس استقرار مدل الحاقی به ایستگاه فضایی بین المللی یعنی Bigelow Expandable Activity Module (BEAM) را نظارت می کند.

البته این نخستین اقامتگاه فضایی قابل باز شدن نیست که به ایستگاه فضایی بین المللی ملحق می شود. شرکت Bigelow Aerospace که در نوادای آمریکا مستقر است پیش تر دو نمونه از این مدلها را راهی مدار زمین کرده بود که با نامهای Genesis I و Genesis II شناخته می شوند با این حال این مدلها قابل استفاده برای فضانوردان نبوده اند.

اکنون فضانوردان ساکن در مدار زمین این امکان را خواهند داشت که برای نخستین بار چنین مدلهای انعطاف پذیری را مورد آزمایش قرار دهند.

استقرار این مدل فضایی جدید آزمونی بزرگ برای ناسا و شرکت Bigelow Aerospace محسوب می شود زیرا کارشناسان علوم فضایی درصدد هستند تا تأثیر زباله های سرگردان فضایی، پرتوهای خورشیدی و اوضاع شدید دمایی بر این مدل جدید را به دقت مورد ارزیابی قرار دهند.

اگر همه چیز با موفقیت پیش رود، ساکنان ایستگاه فضایی بین المللی طی دو سال آینده چندین بار وارد مدل BEAM می شوند تا اطلاعات ثبت شده توسط حسگرها را جمع آوری کرده و همچنین از وضعیت سازه اطمینان خاطر حاصل کنند.

ناسا همچنین اعلام کرده که فضانوردان ایستگاه فضایی برای نخستین بار در سوم خرداد وارد این مدل انعطاف پذیر می شوند.

BEAM که دهم آوریل توسط کپسول فضایی Dragon به مدار زمین رسید حدود ۱۳۶۰ کیلوگرم وزن دارد که پس از استقرار کامل ۴ متر طول و ۳.۲ متر عرض خواهد داشت و در مجموع ۱۶ مترمکعب فضای جدید در اختیار فضانوردان قرار می دهد.

کد خبر 3668661

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha