۸ خرداد ۱۳۹۵، ۱۰:۱۹

طلایی در گردهمایی ائمه جماعات عضو هیئت امنای محلات تهران:

همه ارکان محلات باید تحت لوای مسجد و امام جماعت فعالیت کنند

همه ارکان محلات باید تحت لوای مسجد و امام جماعت فعالیت کنند

در گردهمایی ائمه جماعات عضو هیئت امنای محلات، بر نقش امام جماعت در ارتقای فرهنگی و اجتماعی محلات و رفع آسیب های موجود تاکید شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، گردهمایی ائمه جماعات عضو هیئت امنای محلات شهر تهران صبح امروز با حضور طلایی، نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران و رییس ستاد هماهنگی شورایاری ها، حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری، رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد و برخی از اعضای شورای شهر تهران در مجتمع فرهنگی آموزشی محراب برگزار شد.

طلایی، رییس ستاد هماهنگی شورایاری ها و نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران در این گردهمایی با بیان اینکه اگر بخواهیم به یک مدیریت یکپارچه محله ای برسیم به ایفای نقش امام جماعت و روحانی محل نیازداریم، اضافه کرد: ائمه جماعات و مساجد باید به ما کمک کنند تا بتوانیم این طرح را پیش ببریم.

 وی ضمن تشریح فرایند شکل گیری هیئت امنا و حضور نماینده امور مساجد، آموزش و پرورش، سپاه، سازمان های مردم نهاد و دیگر گروه ها در تشکیل آن ادامه داد: در حال حاضر بدنبال اصلاح آیین نامه هیئت امنای محلات هستیم.

 رییس ستاد هماهنگی شورایاری ها با تاکید بر اینکه ترکیب هیئت امنای محلات باید به گونه ای باشد که همه نهادهای محلی سهمشان دیده شود، گفت: سهم برخی اقشار و اصناف در پارلمان شهری نیز دیده نشده است.

 وی با تاکید بر اینکه وضع مطلوب ما حضور همه اقشار در مدیریت محله است، اظهار کرد: ائمه جماعات نقش ویژه ای در بهبود وضعیت امنای محلات دارند. به نظر من همه اعضای هیئت امنای محلات شامل نماینده آموزش و پرورش، سپاه، اصناف و سمن ها باید تحت لوای مسجد و امام جماعت حاضر در هیئت امنا کار کنند.

طلایی با بیان اینکه در دوره جدید اختیارات بیشتری به هیئت امنای محلات برای انتخاب مدیر محله داده ایم، ادامه داد: همه باید دست به دست هم دهیم تا سهم محلات در برنامه ریزیهای شهری بیشتر شود.

در ابتدای این گردهمایی حجت الاسلام و المسلمین آقایی معاون هماهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد پیرامون نقش مسجد در پیشرفت شهر به سخنرانی پرداخت و با اشاره به اینکه مسجد در نگاه اسلام قلب تپنده تمدن اسلام است و محوریت اجتماعی سیاسی و تربیتی را در هر شهر و محله بر عهده دارد، مسجد را جلوه بیرونی تمدن اسلامی دانست و گفت: اگر پیش بینی دقیقی از مسجد به عنوان محور شهر شود می توان امیدوار بود که دیگر کانون های شهری پیرامون مسجد شکل بگیرند.

وی با اشاره به اینکه در نگاه اسلامی امام جماعت، امام محله هم هست، ادامه داد: امام جماعت می تواند مهمترین آسیب های محله را تشخیص دهد. علاوه بر این اگر مسجد نقش دقیق خود را ایفا کند می تواند کمک کار حاکمیت باشد. امام جماعتی که مدام با مردم در ارتباط است و جلسات منظمی را شکل دهد جایگاه ویژه ای پیدا می کند.

معاون هماهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد با بیان اینکه مسجد پایگاه عمومی در برنامه ریزی شهری و هدایت مسایل کلان  فرهنگی است، افزود: مهمترین سرمایه مسجد سرمایه اجتماعی است چرا که هر کدام از نمازگزاران در مسجد گنجینه ای هستند و این سرمایه انسانی موجب پیشرفت محله و شهر می شود.

وی با اشاره به اینکه نقش دیگر مسجد جذب مشارکت های اجتماعی برای اجرای طرح ها و برنامه هاست، گفت: در محلاتی که مسجد با امام جماعت فعال وجود دارد میزان آسیب های اجتماعی کمتر است.

حجت الاسلام و المسلمین آقایی ضمن تاکید بر نقش مسجد در ترویج سبک زندگی اسلامی و با اشاره به اینکه مسجد بستری مناسب برای دسترسی به محتوای فرهنگی امین است و می تواند شبکه اصلی توزیع محتوای فرهنگی باشد، خاطر نشان نمود: 354 محله در تهران وجود دارد که اگر این شبکه به کار گرفته شود آسیب های محلات کم می شود.

در بخشی از این گردهمایی ائمه جماعات عضو هیئت امنای محلات انتقادات و پیشنهادات خود برای ارتقا فرهنگی و اجتماعی محلات و تثبیت جایگاه هیئت امنای محلات را ارائه کردند

کد خبر 3669665

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha