به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد فروهر ظهر شنبه در کرسی آزاد اندیشی «نقش زنان و خانواده در مواجهه با ماهواره»، اظهار داشت: دو دسته افراد برای حل مشکل خود به دفتر مشاوره مراجعه میکنند که مراجعات دسته اول برای حل مشکل خود در زمینه تربیت فرزند و دسته دوم برای حل اختلافهای فردی مانند اختلاف بین زن و شوهر است.
وی افزود: در این مراکز به مراجعین فرمی داده میشود و در پایان این فرم یک سؤال از آنها پرسیده شده است که آیا فرزند شما به رسانه و بازیهای کامپیوتری دسترسی دارد و آیا در خانه شما ماهواره وجود دارد.
معاون آموزش دفتر مطالعات فضای مجازی قم اضافه کرد: طی نظرخواهی در پنج هزار فرم به این نتیجه رسیدیم که بالاترین آمار خانوادههای مشکلدار که شامل ۹۸ درصد است، مربوط به کسانی است که ماهوره دارند و آن را تماشا میکنند.
فروهر تأکید کرد: نمیگوییم هرکس ماهواره دارد مشکل دارد، بلکه هرکس مشکل دارد، ماهواره دارد.
وی از ماهواره داشتن ۶۳ درصد از مردم کشورمان خبر داد و عنوان داشت: نباید فقط شعار بدهیم و باید فنی صحبت کنیم، و در این صورت مردم هم قبول میکنند.
معاون آموزش دفتر مطالعات فضای مجازی قم افزود: ۵۰ درصد جلسههای ما در جمع مردمی بوده که اصلاً ماهواره نداشتهاند. به همت یکی از دوستان در یک جمع ۶۰۰ نفری از افرادی که ماهواره تماشا میکردند، صحبت کردیم و جالب است بدانید ۱۵۰ دیش ماهواره جمع آوری شد، و یک استرس و نگرانی از وجود ماهواره در خانههایشان در آنها به وجود آمد و این به دلیل این بود که فنی صحبت شد و مردم هم پذیرفتند.
۱۲ میلیون جوان ایرانی زیر ۱۸ سال دسترسی به اینترنت و فضای مجازی دارند
وی اضافه کرد: دغدغه اول ۹۲ درصد خانوادههای ایرانی، ترس از ابتلای فرزندانشان به اعتیاد است، اظهار داشت: ۱۲ میلیون جوان ایرانی زیر ۱۸ سال دسترسی به اینترنت و فضای مجازی دارند اما هیچ مرکز فرهنگی حوزوی این مسأله را رصد نمیکنند.
فروهر ادامه داد: آسیبهای ماهواره روی فواید آن سایه انداخته است، ما با اصل تکنولوژی مخالف نیستیم که اگر مخالف بودیم، سنگ انرژی هستهای را به سینه نمیزدیم.
وی با برشمردن آسیبهای فردی ماهواره که هویت فرسایشی است، عنوان داشت: این پدیده عجیبی است زیرا فرد را از درون تهی میکند در صورتی که خود فرد متوجه نیست و موجب آسیبهای خانوادگی و اجتماعی نیز خواهد شد.
معاون آموزش دفتر مطالعات فضای مجازی قم با تصریح به این که فصل دوم شامل علل گرایش به شبکههای ماهوارهای است، عنوان داشت: راهکارهای مقابله با ماهواره در دو سطح کلان و مقابله فردی و خانوادگی قابل تقسیم است.
وی تصریح کرد: راهکار سطح کلان که تأثیرگذارتر و اصیل تر است عبارتند از ارتقاء سواد رسانه ای، تبیین ماهیت واقعی شبکه های ماهواره ای، جایگزین سازی و عدم برخورد شعارگونه و سلبی با ماهواره.
فروهر در ادامه با بیان مثالی گفت: سریال ۴۱۰ قسمتی حریم سلطان با جذابیت های جنسی فراوان خسته کننده نیست ولی سریال ۵۹ قسمتی ایرانی خسته کننده است و همین موضوع اثبات می کند که جایگزین مناسب با جذابیت مناسب نه جنسی، نیاز رسانهای ماست.
وی تأکید کرد: هرکسی ماهواره دارد، مخالف دین و ولایت نیست و همچنین یک خانم بدحجاب را اگر نهیِ تأثیرگذار نکنید، تأثیر منفی خواهد گذاشت.
معاون آموزش دفتر مطالعات فضای مجازی قم از اقدامات سلبی در جمع آوری ماهواره در برخی کشورها به مراتب بیشتر از ایران، اظهار داشت: با این وجود جای سوال دارد، چرا در ایران وقتی صحبت از ماهواره و عدم استفاده از آن می شود، ما را به عقب ماندگی و تحجر متهم می کنند.
وی ادامه داد: دلیل این مسئله دیدن یک بُعد قضیه است، به عنوان مثال یک خانم بدحجاب حتما خانم ذاتا بدی نیست شاید بزرگوار هم باشد و از دایره دین خارج نیست ولی عقیده اش را درمورد حجاب باید تغییر داد. قبل از پایین آوردن دیشها، باید آگاهی داد و اگر ماهیت را فنی تبیین کنید، مردم قطعاً به سمت شما گرایش پیدا می کنند.
فروهر با تأکید به این که راهکار دوم مقابله با ماهواره در سطح مقابله فردی و خانوادگی است، اظهار داشت: خود خانواده ها و مردم باید در مورد آسیب ها تفکر کنند و دادن این تفکر به آن ها وظیفه ماست.
جریان کلی رسانه روی روابط خانوادگی دست گذاشته است
وی گفت: بعضیها می گویند ماهواره روی ما تأثیر نمیگذارد باید جواب داد که اگر روی شما تأثیر نگذارد روی فرزند شما قطعاً مخرب است، در دو ماه گذشته ۲۸ کودک را به دفتر مشاوره آوردند که آن ها تحت درمان بلوغ زودرس هستند.
معاون آموزش دفتر مطالعات فضای مجازی قم تصریح کرد: جریان کلی رسانه ها که بخشی از آن ماهواره است روی روابط خانوادگی دست گذاشته اند و مهم ترین شاخص های این روابط صمیمیت؛ انس و عطوفت بین اعضای خانواده و ارتباط اعضا با یکدیگر، امنیت و تربیت است که این اضلاع یک خانواده پایدار است که ماهواره هر سه ضلع را مورد هجمه قرار داده است.
وی با بیان این که آمار ارتباط کلامی خانواده ایرانی ۱۰ دقیقه است و صمیمیت ها کم شده است، اظهار داشت: خروجی ماهواره تنوع طلبی، چندخواهی و عدم امنیت است در بحث تربیت هم، بلوغ زودرس جنسی، توهم گرایی، خشونت گرایی به وجود خواهد آمد.
فروهر دو مسأله را در این زمینه نگران کننده دانست و افزود: اول اینکه؛ رویکرد به سمت ماهواره کاهش یافته ولی همین ماهواره وارد گوشیها شده است، مثل شبکه های اجتماعی، دوم اینکه؛ کسی که در خانه ماهواره ندارد فرزند او در مدرسه با هم کلاسی خود که گوشی متصل به این شبکه ها را دارد در معرض خطر و آسیب ماهواره است.
وی عنوان داشت: مدیریت رسانه در خانواده به معنای ایمن سازی و واکسینه همراه با ارتقاء سواد رسانهای و حذف تکنولوژی ماهواره است.
نظر شما