به خبرنگار مهر، انوشیروان کرهای صبح دوشنبه در همایش ملی «نقش معدن در اقتصاد و توسعه کشور» با بیان تاریخچه ای از اکتشاف مواد معدنی اظهار کرد: در سال های اخیر مصرف مواد معدنی و فلزات پایه سالیانه پنج درصد افزایش پیدا کرده است.
وی با تاکید تغییر رویه و گرایش به سمت استفاده از انرژی های تجدیدپذیر، افزود: شاهد افزایش قیمت مواد معدنی در سطح جهان هستیم.
رئیس سازمان زمینشناسی کشور با اشاره به افزایش هزینه های اکتشاف به دنبال کاهش عیار معادن، تصریح کرد: این هزینه ها هر سال در حال افزایش است.
وی به روند کاهشی تعداد اکتشافات اشاره و تصریح کرد: عیار معادن بر اکتشافات نیز اثرات منفی بر جای گذاشته است و کار در این معادن به سختی انجام میشود.
کره ای با اشاره به ظرفیت های معدنی ایران افزود: در حال حاضر بیش از پنج هزار و ۴۰۰ معدن فعال در کشور وجود دارد و از سال ۲۰۰۰ میلادی سالانه پنج درصد به اکتشاف مواد معدنی اضافه شده است.
وی ذخایر معدنی آهن و مس را به ترتیب ۲.۴ و ۱.۹ میلیارد تن عنوان کرد و یادآور شد: ایران از نظر تعدد معادن در امتداد کمربند آلپ و هیمالیا بوده و پنج معدن آهن، دو معدن مس، دو معدن سرب و روی و یک معدن طلا در این محدوده است.
به گفته معاون وزیر صنعت و معدن ژئوفیزیک هوایی، ژئوشیمی و اکتشاف روشهای اکتشافی کشور در سال های اخیر است و متأسفانه در ابتدای کار به دنبال برداشت از سطوحی هستیم که عیار بالاتری دارد و زمانی که به عیار پایین میرسیم ادامه کار با دشواری همراه شده و توسعه اقتصادی ندارد.
کره ای با تاکید بر اینکه توسعه پایدار با در نظر گرفتن شرایط زیست محیطی فراهم می شود، یادآور شد: باید ظرفیت بهره برداری از معادن با حفظ محیط زیست ارتقا پیدا کند.
نظر شما