۱۰ خرداد ۱۳۹۵، ۱۶:۱۰

استاندار خراسان جنوبی خواستار شد:

همکاری افغانستان برای فعال شدن سه بازارچه خراسان جنوبی

همکاری افغانستان برای فعال شدن سه بازارچه خراسان جنوبی

بیرجند- استاندار خراسان جنوبی خواستار همکاری مقامات کشور افغانستان برای فعال شدن سه بازارچه مرزی استان شد‌.

به گزارش خبرنگار مهر٬ وجه الله خدمتگزار پیش از ظهر دوشنبه در بازدید از پایانه ماهیرود٬ خواستار فعال شدن سه بازارچه مرزی دیگر استان شد و افزود: باید شرایطی فراهم شود که اتباع دو کشور ایران و افغانستان از امکانات این بازارچه ها استفاده کنند.

وی با اشاره به پایانه مرزی ماهیرود بیان کرد: این پایانه امادگی دارد در کوتاه ترین زمان ٬ خدمات خوبی را برای اتباع فراهم کند.

خدمتگزار ادامه داد: تمام تلاش ها مبنی بر این است که بتوانیم روابط خراسان جنوبی با فراه را در زمینه های تجارت٬ صنعت و بازرگانی  را از طریق پایانه مرزی ماهیرود فراهم کنیم.

وی با اشاره به توافق نامه چابهار٬ بیان کرد: این توافق نامه فرصت خوبی را برای ارتباط سه کشور هندوستان٬ ایران و افغانستان فراهم کرده است.

استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: صدور کالا از مسیر زاهدان و چابهار به کشور افغانستان نقش مهمی را در استحکام روابط و رونق اقتصاد ایفا کند.

وی با اشاره به ظرفیت های خراسان جنوبی برای توسعه روابط با ولایت فراه٬ اظهار کرد: فرودگاه بین المللی بیرجند٬ منطقه ویژه اقتصادی و وجود واحد های تولیدی در شهرک صنعتی بسترهای مناسبی برای ایجاد روابط دو استان هستند.

وی با بیان اینکه شرکت کویرتایر بیرجند ۳۰ درصد لاستیک کشور را تولید می کند٬ افزود: همچنین وجود ۳۳۲ معدن در خراسان جنوبی زمینه ساز تحکیم روابط استان با ولایت فراه است.

خدمتگزار با بیان اینکه ایران حامی افغانستان در سخت ترین شرایط جنگی بوده است٬ افزود: هم اکنون نیز امادگی کامل را برای تولید برق مورد نیاز فراه افغانستان را داریم.

لزوم ایجاد کنسولگری افغانستان در بیرجند و ایران در فراه

والی فراه افغانستان  گفت: تکمیل و افتتاح این پایانه دستاوردهای خوبی را برای اففانستان داشته است.

محمد آصف ننگ با اشاره به توافقنامه چابهار٬ بیان کرد: ترانزیت از طریق چابهار و توسعه تجارت برای کل جغرافیای جهان مهم است.

 وی عنوان کرد: بهره برداری از بندر چابهار فرصت ارتباط از طریق مرز ابی را فراهم می کند.

عاصف ننگ با بیان اینکه چابهار جغرافیای اقتصادی همه مناطق را فراهم می کند٬ افزود: بهره برداری از بندر چابهار فرصتی می دهد که مرز جدید آبی را پیدا کنیم.

وی با اشاره به پتانسیل های موجود در افغانستان٬ بیان کرد: امید است بتوانیم با استفاده از این ظرفیت ها٬ در ایجاد روابط اقتصادی شریک شویم.

آصف ننگ توسعه دانشگاه را از جمله پتانسیل های ولایت فراه دانست و اظهار کرد: تکمیل شاهراه های بزرگ دولت فراه در گسترش روابط دو استان کمک می کند.

والی فراه افغانستان ادامه داد: در حال حاضر تسهیلات گمرکی و ترانزیتی حائز اهمیت افغانستان بوده و خواستار همکاری هستیم.

وی با بیان اینکه خواستار این هستیم که منطقه ای که ما در آن واقف هستیم به منطقه تجارت آزاد تبدیل شود٬ افزود: برای رسیدن به این خواسته ها نیازمند ایجاد کنسولگری در بیرجند و فراه هستیم.

کد خبر 3672452

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha