خبرگزاری مهر، گروه استان ها- مریم اصغری: با وجود افزایش وقوع انواع جرائم و کج رفتاری های اجتماعی در سطح جامعه در چند سال اخیر قوه قضائیه نیز با اطلاع از این موضوع مبادرت به راه اندازه ای واحد پیشگیری از وقوع جرم در این نهاد با هدف شناسایی و پیشگیری از جرائم کرده است.
چند وقتی است که معاونت قضایی و اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان نیز با حضور در شهرستان ها و با تأکید بر ضرورت تشکیل شورای مدیریت پیشگیری از وقوع جرم از همه مدیران دستگاه های اجرایی این شهرستان ها می خواهد که با تعامل و همکاری در این حوزه گام موثر برداشته و کمک حال دادگستری در شناسایی و جلوگیری از جرائم در استان شوند.
به همین منظور عصر دوشنبه جلسه شورای مدیریت پیشگیری از وقوع جرم در شفت با حضور مسئولان ارشد استانی و مدیران دستگاه های اجرایی این شهرستان برگزار و در این جلسه اجرای طرح هادی روستایی در استان گیلان به ویژه شهرستان شفت به دلیل تبعات و آثار منفی آن نادرست عنوان و بر لزوم اصلاح و بازنگری بر قوانین آن تأکید شد.
نهاد خانواده منشأ کج رفتاری و بزهکاری در اجتماع
معاونت قضایی و اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان در این جلسه با بیان اینکه بزهکاری پدیده ای انسانی و اجتماعی است، اظهار کرد: وقوع جرائم از یک طرف مربوط به انسان و از سوی دیگر به نهادهای اجتماعی جامعه مربوط می شود.
جان احمد آقایی به نقش انسان ها در ظهور و بروز انواع کج رفتاری در سطح جامعه اشاره کرد و افزود: منشأ بسیاری از کج رفتاری ها و جرائم با نوع تربیت خانواده در ارتباط است.
وی نهاد خانواده را بعد از اسلام مقدس ترین نهاد در جامعه اسلامی دانست و گفت: موفقیت جامعه در گرو سلامت خانواده ها است.
معاونت قضایی و اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان با بیان اینکه بی توجهی نسبت به این نهاد مقدس موجب بروز ناهنجاری های اجتماعی می شود، تصریح کرد: مدیران و مسئولان قبل از صیانت از اجتماع باید به صیانت از نهاد خانواده بپردازند.
وی با اشاره به اینکه امروز اخلاق در جامعه کم رنگ شده است، خاطرنشان کرد: متاسفانه بسیاری از آسیب های اجتماعی از درون خود جامعه بروز کرده نه از سوی کشورهای خارجی.
نهادهای اجتماعی به نقش و رسالت خود عمل کنند
آقایی در ادامه به نقش نهادهای اجتماعی در کاهش یا افزایش بزهکاری و کج رفتاری ها در سطح جامعه اشاره کرد و گفت: اگر نهادهای اجتماعی به رسالت واقعی خود به خوبی عمل کنند بسیاری از کج رفتاری ها و بزهکاری ها رخ نمی دهد.
به گفته این مسئول نبود زمینه اشتغال برای جوانان، دانشگاهیان و سایر اقشار جامعه یکی از دلایل اصلی بسیاری از بزهکاری ها بوده که با حل این مشکل بسیاری از مسائل رفع می شود.
وی ادامه داد: اگر نهادهای اجتماعی به رسالت ذاتی خود که ایجاد بسترهای مناسب اشتغال، ازدواج، ترویج فرهنگ صحیح زندگی و... بوده به درستی عمل نکنند متاسفانه شاهد افزایش آسیب و وقوع بزه در سطح جامعه خواهیم بود.
معاونت قضایی و اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان با تأکید براینکه وقوع جرم و بزه به هیچ وجه توجیه پذیر نیست، افزود: امروز متاسفانه دینداری در سطح جامعه کاهش و کج رفتاری در حال افزایش است.
اجرای طرح هادی روستایی خیانت به مردم
وی با اشاره به قدمت تاریخی و فرهنگی و علمی شهرستان شفت، خاطرنشان کرد: این شهرستان دارای پتانسیل های علمی و طبیعی و تاریخی بسیاری بوده و گاها همین پتانسیل ها می تواند منشأ وقوع بزه و کج رفتاری شود.
آقایی نبود نظارت مناسب در بسیاری از مناطق تاریخی و گردشگری را بستر مناسب برای سوء استفاده برخی افراد عنوان کرد و گفت: دشمن امروز با نا امید شدن از جنگ های میدانی اقدام به راه اندازی جنگ نرم و نشانه رفتن باورهای دینی و مذهبی و سست کردن بنیان خانواده های ایرانی کرده است.
وی تأکید کرد: مسئولان دستگاه های اجرایی و انتظامی باید با نظارت مناسب تفرجگاه ها اجازه تبدیل این مناطق به امکان فساد را نداده و به درستی مدیریت کنند.
معاونت قضایی و اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان به موضوع تغییر کاربری اراضی نیز اشاره و تصریح کرد: خوشبختانه در استان در این حوزه کار غیرقانونی صورت نگرفته ولی متاسفانه بسیاری از این تغییرات در پوشش قانونی انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه بسترهای لازم برای این تغییرات توسط طرح هادی ایجاد می شود، افزود: اجرای این طرح بسیار خوب و برگرفته شده از آموزهای دینی بوده و بازخورد بسیار خوبی در جهت احیا و کمک به روستائیان داشته ولی باید دقت شود که آیا اجرای چنین طرحی متناسب با پتانسیل های بومی و منطقه ای استان گیلان و یا شهرستان ها است یا خیر؟
آقایی با بیان اینکه اجرای طرح هادی مربوط به روستاهایی است که در دل کویر و یا به دور از امکانات هستند، گفت : اجرای این طرح در روستاهای شهرستان شفت نادرست بوده و اگر دقت و نظارت صحیح صورت نگیرد اجرای این طرح خیانت به مردم آن منطقه محسوب می شود.
وی با تأکید بر اصلاح و بازبینی قوانین مربوط به این موضوع توسط مسئولان ارشد، تصریح کرد: بارها طی مکاتبات به مسئولان گوش زده شده که اجرای طرح هادی در روستاهای استان گیلان آثار و پیامدهای شومی به دنیال دارد.
به گفته این مسئول متاسفانه با اجرای این طرح و ورود افراد از مناطق مختلف برای ساخت و ساز در این روستاها موجب تغییر سبک زندگی و رفتاری در بین مردم آن منطقه و بروز کج رفتاری های و ناهنجاری های اجتماعی می شود.
اصلاح سبک زندگی یکی از راهکارهای پیشگیری از وقوع جرم
در ادامه جلسه مدیرستاد پیشگیری و مشارکت های مردمی دادگستری گیلان نیز با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در زمینه تغییر سبک زندگی و نقش آن در سطح جامعه، گفت: تغییر سبک زندگی در حوزه رفتارهای انسانی و اجتماعی بسیار تأثیرگذار است.
احمدعلی عظیمی اصلاح سبک زندگی در سطح جامعه را یکی از مهم ترین و اصلی ترین راهکارها در پیشگیری از وقوع جرم دانست و افزود: متاسفانه در این زمینه بسیاری از نهادهای اجتماعی به وظایف خود به خوبی عمل نکرده اند.
وی با اشاره به آموزش مهارت های زندگی توسط آموزش و پرورش به دانش آموزان، خاطرنشان کرد: این آموزش نقش فزاینده ای در درست رفتار کردن و انتخاب سبک زندگی مناسب دارد.
مدیر ستاد پیشگیری و مشارکت های مردمی دادگستری گیلان در ادامه خشونت را یکی از مهم ترین دلایل وقوع بسیاری از جرائم عنوان و تصریح کرد: پیشگیری از این موضوع موجب کاهش برخی از جرائم شده و باید آموزش در این زمینه مورد توجه قرار گیرد.
ناکافی بودن عدالت کیفری دلیل طرح موضع پیشگیری
عظیمی هدف از برگزاری این جلسه را توجه و تأکید بر بحث آموزش دانست و گفت: متاسفانه عدالت های کیفری قوه قضائیه برای جلوگیری از وقوع جرم و جنایت کافی نبوده است.
وی با بیان اینکه امروز شاهد افزایش جرائم در سطح جامعه هستیم، اظهار کرد: به همین دلیل کارشناسان پیشگیری و فراگیری آموزش های لازم در این زمینه را مهم دانسته و در جهت آن حرکت می کنند.
مدیرستاد پیشگیری و مشارکت های مردمی دادگستری گیلان در ادامه همچنین باتأکید بر ضرورت تشکیل دو کارگروه فرهنگی –اجتماعی و انتظامی - وضعی در شهرستان شفت، خاطرنشان کرد: این دو کارگروه می تواند درشناسایی مشکلات و جرائم و ارائه راهکار در سطح شهرستان کمک حال مدیران دستگاه های اجرای و قضائی شود.
کاهش ارتکاب به پنج جرم مهم در شهرستان شفت
عظیمی با بیان اینکه جرائم توهین، ضرب و جرح عمدی، تخریب، تهدید و سرقت پنج جرم اول در شهرستان شفت است، افزود: خوشبختانه با شناسایی دلایل ارتکاب به جرائم و فعالیت خوب دادگستری شهرستان و اطلاع رسانی و آگاهی میزان ارتکاب به این جرائم کاهش یافته است.
وی به آمار پرونده های ثبت شده شهرستان شفت در سامانه دادگستری کل استان در سال های ۹۴-۹۳ اشاره و تصریح کرد: براساس این آمار میزان پرونده های توهین دو درصد، ضرب و جرح عمدی یک درصد، تخریب شش درصد، تهدید ۱۳ درصد و سرقت نیز چهار درصد در شهرستان شفت کاهش یافته است.
مدیرستاد پیشگیری و مشارکت های مردمی دادگستری گیلان این آمارها را نشان دهنده گام های موثر مسئولان قضایی و اجرایی شهرستان شفت دانست و یادآور شد: وضعیت این شهرستان نسبت به شهرستان های دیگر مطلوب است.
نظر شما