به گزارش خبرگزاری مهر، شاید برای بسیاری از مردم و البته بسیاری از فعالان حوزه سلامت، نام روستای «چنقرالوی پل» و «حیدرلوی بیگلر» در استان آذربایجان غربی نامی آشنا نباشد اما برای قدیمی ها و پیشکسوتان عرصه بهداشت کشور یادآور نخستین خانه بهداشت است که در آبان سال ۵۲ افتتاح احداث شده است.
دکتر سید حسن هاشمی وزیر بهداشت که روز گذشته به همراه رئیس جمهوری در بیست و هشتمین سفر کاروان تدبیر و امید به استان آذربایجان غربی سفر کرده بود، به نمایندگی از دکتر روحانی ۱۸۰ باب خانه بهداشت روستایی را به طور متمرکز از طریق ارتباط ویدیویی با مرکزیت خانه بهداشت روستای حیدرلوی بیگلر افتتاح کرد.
در این مراسم که وزیر بهداشت برای دقایقی از طریق ارتباط ویدیویی با رئیس جمهوری سخن می گفت، اظهارداشت: خانه بهداشت روستای چنقرالوی پل در اکثر منابع علمی دنیا به عنوان اولین خانه بهداشت ثبت شده که در ایران نیز اولین خانه بهداشت می باشد که در ۴۳ سال قبل به بهره برداری رسیده است.
هاشمی به وجود ۲۰ هزار خانه بهداشت تا قبل از دولت یازدهم در کشور اشاره کرد و گفت: در این دو سال ۲۵۰۰ خانه بهداشت، احداث، نوسازی و بازسازی شده اند که معادل یک هشتم تعداد کل خانه های بهداشت کشور است.
ساخت، نوسازی و بهسازی این تعداد خانه بهداشت در کشور طی دو سال، جواب دندان شکنی برای افرادی است که وزارت بهداشت را متهم به بی توجهی به حوزه بهداشت می کنند زیرا علاوه بر ساخت، نوسازی و بهسازی، به مراقبت های اولیه سلامت در مناطق روستایی و حاشیه نشینان شهری که اغلب به اختیار و یا به اجبار مورد غفلت واقع شده اند، توجه ویژه ای شده است بنابراین با وجود چنین اقداماتی می توان دریافت که سیاست و اعتقاد وزارت بهداشت بر مقدم بودن بهداشت و پیشگیری بر درمان است و اولویت نخست، بهداشت است و ساخت بیمارستان و مراکز درمانی در سطوح مختلف در درجه های بعدی قرار گرفته است.
یکی از حاشیه های جالب این مراسم، در طول بازدید وزیر بهداشت از بخش های مختلف این مرکز، دیدار با اولین بهورز ایران، فریده اکبری مادری مهربان و دلسوز بود که از اولین روز افتتاح این مرکز تا سال ۸۴ به عنوان کارمند و پس از دوران بازنشستگی نیز با دانشگاه علوم پزشکی ارومیه همکاری دارد.
وی گفت: اساتید ما افرادی چون آقای دکتر برزگر، خانم دکتر سمیعی و محسنی بودند که در آموزشگاه روستای چنقرالوی پل به ما آموزش می دادند و در ابتدای راه اندازی خانه بهداشت روستای حیدرلوی بیگلر، ۱۱ نفر در آن فعالیت داشتیم که تمامی آنها به جز من از این مرکز رفتند.
خانم اکبری اولین حقوق خود را ۳۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: تا سال ۵۸ ما را استخدام نکردند و به صورت قرادادی به کار خود ادامه می دادیم
نظر شما