به گزارش خبرنگار مهر، یحیی رحمتی ظهر سه شنبه در نخستین نشست تخصصی تشکلهای مردمنهاد درزمینه صنایعدستی شمال غرب کشور در محل دانشگاه زنجان، افزود: قیمت تمامشده صنایعدستی بسیار پایینتر است، درحالیکه ارزشافزوده محصول تولیدی واحدهای صنعتی به بیش از ۳۰ درصد نمیرسد و در صنایعدستی حتی تا چهار برابر سرمایه اولیه نیز ثبتشده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان گفت: هزینه اشتغال در واحدهای صنعتی نزدیک ۱۰ میلیارد ریال است و میزان اعتبار موردنیاز برای اشتغالزایی در صنایعدستی به ازای هر شخص ۱۵۰ میلیون ریال است.
رحمتی بابیان اینکه یکی از راهها برای رفع بیکاری توجه به حوزه صنایعدستی و هنرهای سنتی است، تأکید کرد: متأسفانه هنوز در سیستم بانکی رقمهای بزرگ برای پرداخت تسهیلات توجیهپذیرتر از رقمهای خرد و کوچک است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان یادآور شد: یکی از خصوصیات صنایعدستی این است که مواد اولیه آن به اقلیم وابسته است و به همین جهت در بحرانهای اقتصادی صنایعدستی آسیب زیادی نمیبیند.
رحمتی افزود: یکی از محورهای اصلی این نشست، توسعه اشتغال به روش استاد و شاگردی است، چراکه بیشتر فعالان این زمینه فن خود را به این روش آموختهاند و برای برجسته نشان دادن فعالیت خود، ابتدا استاد خود را معرفی کرده و خود را شاگرد وی میدانند و ۷۹ درصد شاغلان حوزه صنایعدستی به روش استاد و شاگردی وارد این حوزه شدهاند
وی با تأکید بر لزوم احیای مقوله استاد و شاگردی در حوزه صنایعدستی کشور، افزود: باید برای احیای موضوع استاد و شاگردی آستینها را بالا زد و در زمینه اشتغالزایی در صنایعدستی از آن استفاده کرد.
رحمتی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی در حقیقت مقاوم کردن معیشت مردم از تکان های اقتصاد جهانی است و به همین دلیل در بحث اقتصاد مقاومتی، تولید صنایعدستی وابسته به بیرون از مرزها نیست و از توانمندی داخلی بهره میگیرد.
نظر شما