به گزارش خبرنگار مهر، اسکندر زند در مراسم رونمایی از ارقام زراعی و باغی که عصر سه شنبه با حضور معاون اول رئیس جمهور در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر واقع در کرج برگزار شد، اظهار کرد: شبکه تحقیقاتی وزارت جهاد کشاورزی برخلاف صنعت و سایر بخش ها از حدود یک قرن پیش در دل جهاد کشاورزی وزارتخانه های وقت شکل گرفت.
وی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی تمامی نیازهای تحقیقاتی خود را از طریق این شبکه گسترده برآورده می کند و این شبکه با دارا بودن حدود ۲۵۰ عضو هیئت علمی و متوسط سابقه ۲۴ سال تجربه، به صورت تخصصی در این حوزه فعالیت می کنند.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه این مجموعه متولی تحقیقات مورد نیاز این بخش است، تصریح کرد: همانطور که بخش کشاورزی از کف دریا تا نوک قله وظیفه دارد، بخش تحقیقات کشاورزی نیز باید در همین حوزه فعالیت خود را توسعه دهد و پاسخگوی نیازهای این بخش باشد.
وی با اشاره به اینکه نیازهای بخش کشاورزی بسیار گسترده است، گفت: حدود ۸۵۰ رشته تخصص باید در این حوزه مورد توجه قرار گیرد و بر روی آن فعالیت شود که البته این توان در کشور وجود ندارد و در ۵۵۰ رشته تخصص فعالیت می شود و برای مابقی این امر تلاش می شود از بخش خصوصی، بین المللی و دانشگاه ها استفاده می شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: در اثرگذاری تحقیقات بخش کشاورزی این مثال گویاست که هیچ فردی در کشور وجود ندارد که از واکسن موسسه رازی و یا گندم اصلاح شده موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر استفاده نکرده باشد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر در عرصه های زراعت، در بخش گندم حدود ۵۰ رقم وجود دارد که سالانه ۵ رقم معرفی می شود و ۵ رقم از رده خارج می شود.
زند با بیان اینکه در بخش گندم که بذر آن در این موسسه تولید شده تلاش می کنیم در سال جاری به سطح تولید بسیار خوبی برسیم، افزود: ۹۸ درصد بذور گندمی که اکنون در کشور وجود دارد ایرانی است.
وی ادامه داد: هسته های اولیه این بذور که حدود ۳ هزار تن است توسط این موسسه تولید شده و حدود ۳۵۰ هزار تن آن نیز توسط موسسه ثبت و گواهی، گواهی شده است.
نظر شما