به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی استانداری فارس، سید محمد علی افشانی در نشست شورای هماهنگی كلان منطقه 5 دانشگاههای علوم پزشكی كشور که شامگاه چهارشنبه برگزار شد، اظهار کرد: كشور ما از دیرباز در حوزه پزشكی نقش و سهم بالایی را داشته است بطوریكه در 17 قرن پیش دانشگاه جندی شاپور ایران به عنوان مركز طب در بخش عظیمی از جهان آن روز بود.
استاندار فارس افزود: امروزه نیز دانش بشری تجمیع شده در نقاط مختلف دنیا می باشد اما در هر دوره ای یكی از كشورها به عنوان سرآمد سایر كشورها مطرح می شود.
وی ادامه داد: این دانش سرمایه همه جامعه بشری بوده و هیچ كس نمی تواند خود را مالك آن بداند زیرا همانگونه كه رازی و ابوعلی سینا در پزشكی نقش دارند سایر دانشمندان نیز در آن سهیم می باشند.
مهندس افشانی ابراز داشت: كشورها باید بدانند كه سهمی از این سرمایه تجمیع شده دارد كه باید از آن استفاده نماید و محروم كردن خویش از این سرمایه اجتماعی و بشری كاری اشتباه و قطعاً جبران ناپذیر خواهد بود.
استاندار فارس افزود: در عصر كنونی انتقال دانش و تكنولوژی از كشورهای كه دارای سطح بالاتری هستند نه تنها یك وظیفه بلكه یك ضرورت است.
وی با بیان اینكه شاید در تنها بخشی كه بتوانیم اعلام خودكفایی كنیم بخش پزشكی می باشد اظهار داشت: امروزه در رشته های مختلف پزشكی در سطحی از دانش و تجربه هستیم كه بتوانیم پاسخگوی نیازهای جامعه خود باشیم.
مهندس افشانی افزود: بنیانگذاری خوب دانشگاه شیراز و وجود مدیران لایق در ادوار مختلف و اساتید برجسته جایگاه ویژه ای را برای دانشگاه علوم پزشكی شیراز در كل منطقه جنوب كشور بوجود آورده است بطوریكه این دانشگاه به عنوان محور علوم پزشكی همچون دانشگاه شیراز الگویی برای سایر دانشگاههای منطقه می باشد.
استاندار فارس با اشاره به الگو بودن دانشگاه علوم پزشكی شیراز برای سایر دانشگاه های علوم پزشكی جنوب كشور اظهار داشت: این دانشگاه تاثیر فراوانی از نظر بهبود كیفیت بر دانشگاههای علوم پزشكی استان های همجوار داشته و به همین دلیل دانشگاههای اطراف استان فارس در مقایسه با سایر استان ها از وضعیت مطلوب تری برخوردار می باشند.
وی افزود: دانشگاه علوم پزشكی همچون دانشگاه شیراز نقش یك فانوس را برای كشتی بانانی دارد كه قرار است مردم را در حوزه پزشكی به ساحل نجات برسانند.
مهندس افشانی ابراز داشت: امروزه باید دانشگاهها به جای توسعه كمی به توسعه كیفی توجه داشته باشند و یكی از مشكلات جامعه جهان سوم این است كه بین سخت افزار و نرم افزار و مغز افزار بیشترین سرمایه گذاری در حوزه سخت افزار می باشد.
استاندار فارس گفت: سرمایه گذاری در حوزه مغز افزار به ندرت صورت می گیرد و اگر امروز ما در حوزه پزشكی پزشكان برجسته ای را داریم به دلیل وجود بخش های خصوصی می باشد كه كمترین اتكا را به منابع دولتی دارند.
وی با بیان اینكه از نظر میزان فضا و ساختمان و سخت افزار مشكلات كمتری را داریم اظهار داشت: امروزه باید بیشتر به توسعه كیفی دانشگاهها بپردازیم و تلاش كنیم كه در این حوزه و در زمینه مغز افزار بیشتر سرمایه گذاری داشته باشیم.
مهندس افشانی به نقش اساسی و تاثیرگذار سلامتی در حوزه اقتصاد اشاره كرد و افزود: انسان سالم و با نشاط می تواند انسانی موفق در حوزه اقتصاد باشد اما انسان بیمار علاوه بر اینكه وقت فراوانی را از خود و دیگران تلف می كند امكان فعالیت و كار مولد و موفق را نخواهد داشت.
وی به كاشت حلزون اشاره كرد و افزود: خیلی از افراد عمل كاشت حلزون را صرفاً یك كار پزشكی می پندارند در حالیكه این عمل باعث می شود تا فردی كه ناشنوا بوده قدرت یاد گیری پیدا كند چراكه فرد ناشنوا یاد نمی گیرد و كسی كه یاد نگرفت دانا نخواهد شد و در نهایت توانا نمی باشد.
مهندس افشانی ادامه داد: كسی كه شنوایی به او برگردانده می شود به عنوان فردی توانمند در حوزه های مختلف خصوصاً در حوزه تولید و توسعه نقش آفرین خواهد بود. بنابراین به سرمایه گذاری در حوزه سلامت از آن جهت كه در آینده تاثیر بسزایی در پیشرفت و توسعه كشور خواهد داشت باید نگریست.
استاندار فارس خطاب به پزشكان و اساتید اظهار داشت: به عنوان كسانی كه تعلیم و تربیت را برعهده دارید نباید از تربیت افراد مسئولیت شناس و مسئولیت پذیر غافل شوید و باید كسانی تربیت شوند كه به تعهدات اخلاقی و حرفه ای خویش پایبند باشند.
وی با بیان اینكه علاوه بر خدمات برجسته ای كه در حوزه پزشكی ارائه می شود شاهد رقابت های نگران كننده ای در مسیر كسب درآمد هستیم اظهار داشت: اگر امروز دانشگاه علوم پزشكی شیراز به عنوان مدعی پزشكی در منطقه و كشورهای اطراف می باشد به دلیل وجود انسان های متعهدی است كه نقش تعلیم و تربیت را به عهده داشته اند و كارهای بزرگی را بدون داشتن نگاه صرفاً اقتصادی انجام می دهند.
مهندس افشانی گفت: یكی از مهم ترین وظایف دانشگاه علوم پزشكی تربیت افرادی است كه مسئولیت اجتماعی را بر مسئولیت فردی ترجیح دهند و برای پذیرش مسئولیت اجتماعی مسئولیت شناس باشند.
استاندار فارس همچنین بر رعایت قانون درحرفه پزشكی تاكید كرد وافزود: قانونمندی در حوزه پزشكی به حدی مهم است كه ابوعلی سینا كتاب طب خود را به نام" قانون " نامگذاری كرد و كتاب دیگر خود را كه در زمینه علوم عقلی و در حوزه های الهیات و ریاضیات نوشت به نام "شفا "نامگذاری كرد.
وی بر توسعه مشاركت های مردمی تاكید كرد و افزود: حضور مردم در عرصه سلامت به عنوان خیرین سلامت بسیار حائز اهمیت می باشد و امروز باید سپاسگزار افرادی كه در این حوزه سرمایه گذاری كرده اند باشیم.
مهندس افشانی گفت: باید مجمع خیرین سلامت همانند مجمع خیرین مدرسه ساز در تمامی شهرستان ها توسعه یابد.
استاندار فارس افزود: باید به كانون های جمعیتی روستایی نیز توجه ویژه ای داشته باشیم به طوریكه مشخص شود هر فرد با توجه موقعیت جغرافیایی و مكان زندگی باید برای درمان به كجا مراجعه نماید.
گفتنی است در این نشست معاون برنامه ریزی، هماهنگی و امور حقوقی وزارت بهداشت نكات مدیریتی را در حوزه بهداشت و درمان ارائه نمود و كارگاههای تخصصی برگزار شد.
نظر شما