به گزارش خبرنگار مهر رضا آریایی شامگاه چهارشنبه در جلسه هماهنگی و برنامه ریزی اطفای حریق شهرستان پلدختر با بیان اینکه طی پنج سال گذشته ۱۳ هزار هکتار از بهترین جنگلهای لرستان طعمه حریق شده و سالانه دو هزار و ۶۰۰ هکتار از جنگلهای استان از بین می رود اظهار داشت: طبق آخرین آمار سازمان هواشناسی استان لرستان در سال آبی جاری بعد ار دو استان شمالی کشور سومین استان پرباران معرفی شده است.
خشکسالی همچنان مشکل اصلی لرستان است
وی با بیان اینکه این موضوع را باید به فال نیک گرفت اما نباید فراموش کرد که خشکسالی همچنان مشکل اصلی و حاد استان لرستان است گفت: در استان لرستان طی دهه اخیر خشکسالی رخ داده که با یک سال بارندگی این مسئله جبران نمی شود و این معضل همچنان وجود دارد.
مدیرکل مدیریت بحران لرستان اظهارداشت: آتش سوزی ها سبب می شود که در زمان بسیار کوتاهی تخریب گسترده ای صورت گیرد و احیای آن به زمان های بسیار طولانی با صرف میلیارد ها تومان نیاز دارد.
آریایی با بیان اینکه در شهرستان پلدختر در ارتفاعات صعب العبور آتش سوزی هایی باعث تخریب شده که اگر تمام امکانات را بسیج کنیم نمی توان نظیر بلوطستان از بین رفته را دوباره احیا کنیم گفت: علاوه بر آتش سوزی ها عوامل دیگری مانند زوال جنگل های بلوط، معضل گرد و غبار و ... موجب از بین رفتن جنگلهای استان شده است.
وی افزود: طبق آمار استان لرستان با داشتن دو میلیون ۱۰۰ هزار هکتار جنگل و مرتع یکی از غنی ترین استان های کشور در این حوزه بوده، اما واقعیت این است که قدر آن را نمی دانیم و این سرمایه به سرعت رو به کاهش و دود آن به چشم خودمان می رود.
لزوم حفاظت از جنگلها از سوی همه مردم
مدیر کل مدیریت بحران لرستان با بیان این که حفاظت از جنگل و مرتع تنها به منابع طبیعی و محیط زیست مربوط نمی شود گفت: این دستگاه ها هماهنگ کننده و کار آنها تعریف شده و یکسری اقدامات حفاظتی و صیانتی برای این میراث بزرگ انجام می دهند.
آریایی افزود: در اصل جنگل متعلق به تمام مردم بوده و حفاظت از آن نیازمند کار گروهی است.
مدیرکل مدیریت بحران لرستان با تاکید بر اینکه با توجه به گسترش بارندگی ها در سال جاری که تا اواخر اردیبهشت ماه ادامه داشت رشد گیاهان و ارتفاع آنها زیاد شده و خشک بودن آنها خود به گسترش و سرعت آتش سوزی ها کمک می کند افزود: بنابر این برای مقابله با حوادث احتمالی باید تمام توان خود را به کار بگیریم.
آریایی با بیان اینکه بر اساس مصوبه هیئت وزیران و نامه ابلاغی معاون اول رئیس جمهور مسئولیت اطفای حریق جنگل ها و منابع طبیعی در هر استان به عهده اداره منابع طبیعی است افزود: در هر شهرستانی همه دستگاه های اجرایی چه بخش دولتی و چه بخش خصوصی طبق قانون زیر نظر شخص فرماندار هر زمانی در جایی اعلام بحران شود موظفند نسبت به رفع آن وارد عمل شوند و بعد از پایان بحران برای تامین اعتبار خسارت ها در بخش های مختلف هزینه ها را برآورد کنند.
ضرورت شناسایی نقاط بحرانی در جنگلهای لرستان
وی با بیان این که فرماندار هر شهرستان رئیس شورای مدیریت بحران است خاطر نشان کرد: هر اتفاقی که در شهرستان رخ دهد فرماندار موظف به هماهنگی و به طور مستقیم مسئولیت را به عهده دارد.
آریایی با بیان این که باید حفاظت و حراست از جنگلها را همواره در دستور کار خود قرار دهیم خاطر نشان کرد: این مسئله بزرگترین گام در رابطه با اهداف پیشگیرانه است.
وی گفت: یکی از کارهایی که منابع طبیعی باید به آن توجه کند ایجاد پایگاه های مقاومت بسیج و جوامع محلی در روستاها و انعقاد قراردادهایی مبنی بر این که در صورت حفاظت، عدم آتش سوزی و یا اطفای سریع حریق در قبال آن هزینه هایی به آنها پرداخت می شود.
مدیر کل مدیریت بحران لرستان افزود: با توجه به این که پایگاه های مقاومت در روستاها گسترش خیلی خوبی داشته و از جوانان فعال تشکیل شده و اغلب دارای وسایل نقلیه مانند موتورسیکلت هستند می توانند در حفاظت و صیانت بهترین اهرم باشند.
آریایی تصریح کرد: تجربه نشان داده که بهترین گزینه های مهار آتش خود اهالی روستاها و جوامع محلی هستند که با منطقه آشنایی کامل داشته و چابکی لازم برای این کار را دارند و نخستین کسانی هستند که از وقوع آتش با اطلاع می شوند.
وی بر شناسایی نقاط بحرانی در جنگلها تاکید کرد و افزود: باید روی این نقاط بهتر کار کرد و هماهنگی صورت گیرد که قبل از وقوع آتش سوزی با رانندگان مینی بوس ها و اتوبوس ها قراردادهایی برای اعزام نیرو به محل حادثه منعقد کرد.
مدیرکل مدیریت بحران لرستان گفت: ۹۵ درصد آتش سوزی های استان لرستان عمدی و منشا انسانی دارد و در اثر اختلافات محلی است.
نظر شما