۱۷ خرداد ۱۳۹۵، ۱۵:۰۹

نشست خبری نمایش «فصل وصل»

تئاتر را از سالن‌های کوچک فراتر ببریم/کم کاری درباره مدافعان حرم

تئاتر را از سالن‌های کوچک فراتر ببریم/کم کاری درباره مدافعان حرم

در نشست خبری نمایش «فصل وصل» مدیر مرکز «مُهنا» خواستار توجه مدیران فرهنگی به این پروژه شد و نویسنده و راوی نیز عنوان کرد در این کار تلاش کرده بخشی از کم کاری درباره مدافعان حرم جبران شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست خبری نمایش «فصل وصل» با حضور علیرضا کوهفر مدیر مرکز، سعید اسماعیلی طراح و کارگردان، رسالت بوذری نویسنده و راوی و اهالی رسانه دوشنبه ۱۷ خردادماه در ساختمان شهدای باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.

تولید آثار مردم پسند در سازمان هنری رسانه ای اوج

در ابتدای این نشست کوهفر در سخنانی اظهار کرد: سازمان اوج در تولید محصولات فرهنگی هنری و آثار مختلف صاحب تجربیات متعددی شده و یکی از این تجربیات همین نمایش های بزرگ چندرسانه ای است که در مرکز مهنا اجرا می‌شود. آثاری عظیم که به واسطه تلفیق تصویر با جلوه‌های ویژه میدانی و مختصات نمایشی، مردم پسند است و مخاطب عام را در کنار مخاطب خاص جلب می‌کند.

وی افزود: خوشبختانه تاکنون مردم و بدنه اجتماعی توانسته‌اند با این اثر ارتباط برقرار کنند و از آنجایی که این سبک نمایشی، گران و پرهزینه است و به امکاناتی نیاز دارد ما روی نمایش میدانی تمرکز کرده ایم تا قابل دسترس عموم مردم باشد. همچنین همواره به کادرسازی و آموزش جوان ها پرداخته ایم و با روش های مختلف موفق شده ایم هر سال در چند استان و شهر اجرا داشته باشیم.

کوهفر با بیان اینکه همواره تلاش کرده ایم نمایش را به روز نگه داریم، یادآور شد: «فصل وصل» به مناسبت هفته مقاومت به سفارش معانت اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران از سوم خرداد روی صحنه رفته است. ما سعی کردیم تغییراتی در کار ایجاد کنیم و فضای آن را معنوی تر ببینیم. البته در سال گذشته ما برگزاری مراسم هایی با این سبک را نیز داشتیم که شامل یادواره ها و مراسم اختتامیه می شد. نمایش «آبی ترین وصال» نیز در سال ۹۴ اجرا شد و ما مراسم اختتامیه

تئاتر را باید از سالن های کوچک فراتر برد

وی تصریح کرد: خوشحالم «فصل شیدایی» در سال گذشته و «فصل وصل» در سالجاری توانسته آمار تماشاگران عرصه تئاتر را بالا ببرد. جریان تئاتر باید از دو سه سالن کوچک فراتر ببرد و در دل شهرستان ها و استان های دور و نزدیک با مفاهیمی بلند نفوذ کند. البته کار با جضور ۱۰۰ بازیگر و ۲۰۰ پروژکتور دشواری های خاصی دارد و فضای باغ موزه نیز به دشواری با کار ما تطبیق پیدا کرد.

اعمال تغییرات در اجرا با آغاز ماه مبارک رمضان

در ادامه بوذری درباره متن این نمایش توضیح داد: تلاش کردم قصه های تصویری را از دل تاریخ بیرون بیاورم. قصه هایی که بر مبنای توسل شکل گرفته اند. ما در بخش معاصر با جزییات به اتفاقات خرمشهر، از پیش از انقلاب تا پس از اشغال و سپس نقش محمد جهان آرا می پردازیم. ضمن اینکه تغییراتی در این کار داریم که از شب اول ماه رمضان در کار اعمال می شود.

درباره مدافعان حرم کم کاری کرده ایم

وی با اشاره به آیتم مدافعان حرم در این نمایش بیان کرد: من به سوریه رفته ام و از نزدیک با فضا و اتمسفر آنجا آشنا شده ام. حضور باعث تغییر نگاه می شود. وقتی شبکه بی بی سی در لب مرز با یک پناهجو گفتگویی ترتیب می دهد تا او بگوید در ازای دریافت مبلغی در مقابل داعش می جنگد، انصاف نیست و مشخص است واقعیت های پشت پرده ای تغییر پیدا کرده اند.

این مجری تلویزیون تأکید کرد: ما در حوزه شهدای مظلوم مدافع حرم کم کاری می کنیم. جوانان بسیاری که این روزها مشغول جنگ هستند و بعدها صرفا عکس هایشان زینت بخش خیابانهای شهر می شود. از همین رو از گذشته مدنظرمان بود کاری برای مدافعان حرم انجام و تلاشمان این بود ماجرای مدافعان را گسترده تر نشان دهیم.

وی تصریح کرد: متاسفانه فضای تئاتر ما، از توده مردم جدا است و گرچه در دوران آقای سرسنگی شعاری مبنی بر بردن تئاتر به میان مردم سر داده می شد، آمار دقیقی ندارم که این شعار چقدر محقق شد. نمایش ها در سالنهای کوچک با مضامین روشنفکرانه ایزوله با مخاطب ۱۵۰ نفره اجرا می شوند. البته ما خودمان خیلی از این کارها هستیم و از آنها لذت میبریم. ولی در این پروژه تلاش ما این بوده که مخاطب گسترده ای را پای کار بیاوریم و آشتی بین مخاطبان با نمایش برقرار کنیم.

نمایش چهره دیده نشده شهید جهان آرا

در ادامه کارگردان «فصل وصل» در پاسخ به سوالی درباره آیتمی که به شهید جهان آرا اختصاص دارد، تأکید کرد: شهید جهان آرا را بیشتر با شعر معروف به ممد نبودی می شناسیم. اما پیش از انقلاب نیز او قصه های جذابی در شکل گیری انقلاب داشته است که ما آنها را در این کار آورده ایم. جالب اینکه در اجرای خرمشهر نیز، کاراکتر او را داشتیم و برخی از مخاطبان ما اعلام کردند شاهد عینی این صحنه های نمایش هستند. در آیتم آزادسازی خرمشهر نیز ما مسجد جامع این شهر را در دکورمان داریم که دقیقا مطابق عکس معروف این مسجد پس از آزادسازی طراحی شده است.

وی در پاسخ به سوال دیگری یادآور شد: درباره آیتمی که به حاج احمد متوسلیان اختصاص دارد نیز با توجه به اخبار خوبی که می رسد، امیدواریم روزی با حضور وی این نمایش اجرا شود. اخیرا آقای محسن رضایی نیز گفته بودند وی زنده هستند. البته این اخبار بیشتر در ایام خرداد به گوش می رسد و بعدها فراموش می شود. ما در نمایش از لحظات تنهایی حاج احمد که فضاسازی خاصی دارد و خودم به شخصه آن را دوست دارم استفاده کرده ایم. در این صحنه فردی که همه او را به عنوان پهلوان و دلاور می شناسند، مستاصل است و طلب یاری می کند.

کوهفر در بخش پایانی سخنان خود گفت: در شرایطی این گونه نمایشی اجرا می شود که توجه بیشتری در بین مسئولان را می طلبد اما متاسفانه در غربت اتفاق می افتد و به عنوان یک اتفاق پرمخاطب، متاسفانه مسئولان را در کنار خود نمی بینیم. این اتفاق در شهرستان ها نیز به همین گونه بوده است.

تلفیق سینمایی ها و تئاتری ها در «فصل وصل»

وی تأکید کرد: ورود به سبک میدانی و چند رسانه ای بین اهالی سینما و تئاتر جرئت می خواهد. عوامل ما از جمله جلوه های ویژه، تصویر و دکورمان از اهالی سینما هستند و گروه کارگردانی و فرم از دنیای تئاتر آمده اند. ما همچنین در این کار سربازان وظیفه کارنابلد را به عنوان هنرور روی صحنه می آوریم که این یک ریسک بالا است. در  سینما برای پلانی که باران می بارد نصف روز زمان گذاشته می شود ولی ما سال گذشته صحنه طوفان حضرت نوح را هر شب در تایم دقیق و مشخصی اجرا می کردیم و همواره درگیر دشواری های زیادی هستیم.

مدیر مرکز مهنا در پایان صحبت هایش اعلام کرد: از اهالی تئاتر و سینما دعوت می کنم طرح های نو خود در حوزه میدانی را برای ما بفرستند. البته این کار شبیه کارهای دیگر نیست و ما به جای حضور در یک سالن آماده، یک بیابان و زمین خاکی را به سالن اجرا تبدیل می کنیم. پیش تولید آثار ما ۲۵ روزه است و سربازان وظیفه یک هفته فرصت دارند تا به هنروران کار ما تبدیل شوند. ما پیش تولید کارهایمان را کوتاه کرده ایم تا هزینه هایمان کاهش پیدا کند و اینگونه موفق به هشت اجرا در سال ۹۴ شدیم. جا دارد به خاطر اجرای فصل وصل از باغ موزه دفاع مقدس، سازمان هنری رسانه ای اوج و بخش نظامی ناحیه مقاومت بسیج جماران نیز تشکر کنم.

اسماعیلی نیز در بخش پایانی سخنانش گفت: در آیین پایانی هنر انقلاب از مجید مجیدی به عنوان کارگردان فیلم «محمد رسول الله (ص)» از جواد افشار به عنوان کارگردان «کیمیا» و از «فصل وصل» به عنوان مهم ترین رویداد فرهنگی سال تقدیر شد. من همواره اعتقاد دارم برای اینکه یک اتفاق بزرگ انجام شود، تنها پول مدنظر نیست و سختی کشیدن ها است که یک پروژه را ماندگار می کند نه صرفا جایی که میلیاردها پول صرف می شود.

وی تأکید کرد: ما به این نتیجه رسیدیم که با اندک کار کنیم اما تاثیرگذار باشیم و شرایط ناپایدار جو نیز مانعمان نباشد. این روزها ما دیگر آبدیده شده ایم. گرچه همواره در فرمایشات رهبری از غربت فرهنگی سخن به میان می آید و ما در این زمینه مقصر هستیم. متاسفانه ولنگاری فرهنگی شکل گرفته و زیرساخت و ساختارهای جدی فرهنگی نیازمند تأمل جدی است. امیدوارم بتوانیم درخواست های رهبری را به درستی اجابت کنیم و پروژه ما به قول بزرگواری شخم زدن فرهنگ باشد. استان بعدی ما نیز قزوین خواهد بود.

به خسته نباشید هیچ مسئولی امیدوار نیستیم

بوذری نیز بیان کرد: ما امیدمان به مردم است و به نفس در نفس شدن مردم و حال خوب مردم بعد از «فصل وصل» امیدواریم. اما به خسته نباشید هیچ مسئولی امیدوار نیستیم خوشحالیم مردم حالشان خوب است و این موضوع نشان می دهد ما کار خودمان را کرده ایم. شاید صحنه ما برای عکس یادگاری گرفتن مدیران فرهنگی مناسب نیست اما امیدوارم برای مردم تاثیرگذار باشیم.

«فصل وصل» تولید مرکز هنرهای نمایشی انقلاب اسلامی مُهنا به تهیه کنندگی علیرضا کوهفر، کارگردانی سعید اسماعیلی و روایت رسالت بوذری هر شب تا پایان ماه مبارک رمضان ساعت ۲۱ در باغ موزه دفاع مقدس روی صحنه می رود و تماشای آن برای عموم رایگان است.

کد خبر 3677941

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha