به گزارش خبرگزاري مهر، در تحليل روزنامه "نيوآناتولين" آمده است : اردوغان اين مسئله را در نشست هيئت اجراي مركزي حزبش مورد بررسي قرار داد و منابع مي گويند كه در پي تصميمي كه در اين نشست گرفته شد و رئيس ستاد مشترك و فرمانده نيروهاي زميني نيز در آن حضور داشتند، اردوغان گفت كه تركيه بايد به لبنان نيرو اعزام كند.
همچنين گفته مي شود كه اظهارات اردوغان كمي با ديدگاه عبدالله گل وزير امور خارجه متفاوت است و نخست وزير بر اين باور است كه اعزام نيرو به لبنان سود زيادي براي تركيه به همراه خواهد داشت.
شبكه پنج تلويزيون فرانسه اعلام كرد: تركيه قرار است به جمع نيروهاي كلاه آبي سازمان ملل براي ماموريت صلح باني در
جنوب لبنان شركت كند.
اردوغان گفته است كه سربازان تركيه ممكن است در صلح باني و ايجاد امنيت در لبنان شركت كنند، اما گفته مي شود گل موضع محتاطانه اي در پيش گرفته است و مي گويد كه بايد احتياط را رعايت كرد و پيش از آنكه تصميم براي رفتن به آنجا اتخاذ شود اين مسئله بررسي شود كه چه اتفاقي در حال رخ دادن است.
اين موضع گيري از سوي وزير امور خارجه كه به لبنان و سوريه سفر كرده است، در حالي است كه وي براي بررسي اوضاع منطقه با "احمد نجدت سزر" رئيس جمهور تركيه و "دنيز بايكال" رهبر اوپوزيسيون ديدار كرد و تصميماتي را در اين زمينه اتخاذ كردند كه اختلافات را عيان كرده است.
آنها در نشست خود اين تصميم گرفتند كه نيروهاي تركيه مي توانند براي حفظ صلح نه ايجاد صلح به لبنان اعزام شوند و با عنايت به آينده مبهم آتش بس بر اين باورند كه بايد منتظر بود و ديد كه تحولات چگونه خواهد بود و اينكه آيا قطعنامه اي جديد از سوي شوراي امنيت صادر مي شود يا خير.
بر اساس تصميمات آنها، نيروهاي تركيه به مناطق جنگي اعزام نخواهند شد و در صورتي كه ماموريتي ويژه مانند خلع سلاح حزب الله به نيروهاي بين المللي داده شود تركيه در آن شركت نخواهد كرد.
همچنين گل به اتفاق ديگران تصميم گرفته اند كه اعزام نيروي براي كمكهاي انساني متمركز شود.
از سوي ديگر گفته مي شود اردوغان بر اين باور است كه اعزام نيرو مي تواند موضع آنها را در بين مسلمانان تركيه تقويت كند، اما گل معتقد است كه اين امر مي تواند براي نيروها تحريك كننده باشد و به حزب نيز آسيب برساند.
گل همچنين مي گويد: در صورتي كه آمريكا و اسرائيل براي نيروهاي سازمان ملل وظيفه اي درجهت خلع سلاح حزب الله تدوين كنند، اين امر مي تواند پيامدهايي را داشته باشد كه يكي از آنها افزايش تنش بين تركيه و اسرائيل خواهد بود.
در همين رابطه گزارش هاي خبري حاكي از آن است كه احساسات ضد اسرائيلي در تركيه پس از حمله به لبنان افزايش چشمگيري داشته است.
راديو دويچ لند آلمان،گزارشي تحت عنوان گرايش به حزب الله پخش كرد و در آن اعلام كرد كه درهفته هاي اخير اعتراضات نسبت به اسرئييل افزايش يافته وگفته شده است كه براي همبستگي با مردم لبنان ، تركيه بايد به لبنان نيروي نظامي پاسدار صلح اعزام كند.
تمام جناحهاي چپ گرا وراست گرا و اسلامگراي تركيه وحتي روشنفكران ونويسندگان مشهور تركيه نيز، رژيم اسرائيل را محكوم و درمحكوميت امپرياليسم آمريكا وانگليس واسرائيل بيانيه صادر كردند.
نظر شما