خبرگزاری مهر - گروه استانها: ماه پربرکت رمضان فرا رسید و مردم به مهمانی خدا میروند؛ مهمانان این ماه مسلمانانی هستند که علاوه بر انجام واجبات، عزمی جدی برای دوری از محرمات و انجام مستحبات دارند.
مراسمات قرآنی به عنوان یکی از مهمترین برنامههای ماه مبارک رمضان محسوب میشود و برنامههای مختلفی تحت عناوین ترتیلخوانی، مقابله، محفل انس با قرآن، برنامههای روانخوانی و روخوانی و تفسیر قرآن و البته مسابقات مختلف قرآنی برگزار میشود.
یکی از برنامههای ویژه ماه مبارک رمضان در استان بوشهر، برپایی محفلی با عنوان «مقابله» است؛ برنامهای قرآنی که از سالیان دور در این استان برقرار بوده و در سالهای اخیر نیز شاهد رونق بیشتر این مجالس هستیم.
مقابله در مساجد و حسینیهها و همچنین در منازل افراد برگزار میشود و تعدادی از اهالی یک محله گرداگرد هم نشسته و هر شب یک جزء از قرآن را میخوانند؛ یک نفر به عنوان سرپرست مجلس که بر قرائت قرآن مسلط است، اشتباهات قاریان را به آنها گوشزد میکند.
در سالهای اخیر برنامههای تفسیر قرآن نیز به مجالس مقابله اضافه شده است تا اضافه بر بهبود روخوانی قرآن، درک مفاهیم قرآنی نیز گسترش یابد و جوانان و نوجوانان بهتر و بیشتر با دستورا قرآن آشنا شوند.
برگزاری ۸۲۰ برنامه قرآنی رمضان
مدیر امور قرآنی تبلیغات اسلامی بوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: برنامهریزی بسیار خوبی برای اجرای برنامههای ماه مبارک رمضان صورت گرفته است و این برنامهها توسط ۲۷۵ موسسه و خانه قرآن در شهرها و روستاهای استان بوشهر برگزار میشود.
عبدالحسین ناصری از برگزاری ۸۲۰ برنامه شاخص قرآنی در سطح استان بوشهر خبر داد و افزود: برنامههای قرآنی با محوریت مردم برگزار میشود و شاهد مشارکت بالایی در برگزاری این مراسمات هستیم.
وی از برگزاری ۲۰۰ کلاس روخوانی و روانخوانی خبر داد و خاطرنشان کرد: در ماه مبارک رمضان امسال ۲۷۵ محفل قرآنی، ۴۵ جلسه تفسیر تخصصی و ۳۰۰ جلسه تفسیر عمومی قرآن مجید برگزار میشود.
مدیر امور قرآنی تبلیغات اسلامی بوشهر اضافه کرد: امروزه دیگر برنامههای قرآنی منحصر به شهرها نیست و در روستاهای استان نیز این برنامهها به خوبی گسترش یافته است.
وی ادامه داد: در شهرها و روستاهای مختلف استانی محافلی با عنوان مقابله برگزار میشود که شاهد حضور گسترده اقشار مختلف مردم بهویژه کودکان و نوجوانان هستیم که این موضوع بیانگر عشق و علاقه مردم به قرآن است.
برنامههای قرآنی هیئتهای مذهبی
رئیس شورای هیئتهای مذهبی استان بوشهر نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: امسال نیز همچون گذشته شاهد فعالیتهای گسترده هیئتهای مذهبی استان در برنامههای ماه مبارک رمضان هستیم.
نوشاد نوشادی اضافه کرد: به منظور ایجاد هماهنگی برای برنامههای ماه مبارک رمضان نشستهای متعددی با مسئولان هیئتهای مذهبی برگزار کردهایم و بیش از یک هزار هیئت مذهبی در برنامههای ماه مبارک رمضان مشارکت دارند.
وی گفت: یکی از برنامههای مهم هیئتهای مذهبی در ماه مبارک رمضان، برپایی مجالس قرآنی است که بسیاری از هیئتها از شب اول ماه مبارک رمضان برنامههای قرآنی خود را آغاز کردند.
فعالیت ۲۳۰ موسسه قرآنی در رمضان
مدیرعامل اتحادیه موسسات و مراکز قرآنی استان بوشهر نیز به خبرنگار مهر گفت: در ماه مبارک رمضان برنامههای قرائت قرآن و تفسیر و تبیین فرهنگ قرآنی از سوی موسسات و مراکز قرآنی با جدیت پیگیری میشود و شاهد اجرای برنامههای خوبی در استان هستیم.
ابراهیم مرادی از تلاش برای ترویج فرهنگ قرآنی خبر داد و اضافه کرد: مراسمات جمعخوانی و جزءخوانی قرآن به صورت خانگی نیز در نقاط مختلف استان برگزار میشود که نقش مهمی در توسعه برنامههای قرآنی دارد.
وی از فعالیت ۲۳۰ خانه قرآنی و ۴۵ موسسه قرآنی در سطح استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: قرآن به عنوان محور اصلی برنامههای ماه مبارک رمضان محسوب میشود و این برنامهها هر سال با حضور گستردهتر مردم روبرو میشود.
اعزام ۷۰۰ مبلغ در استان بوشهر
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان بوشهر نیز به خبرنگار مهر گفت: ماه مبارک رمضان ماه قرآن است و اگرچه باید در همه ماهها در زمینه توسعه فعالیتهای قرآنی بکوشیم ولی در ماه مبارک رمضان، قرآن به عنوان محور اصلی برنامهها است.
حجتالاسلام عبدالرضا سروستانی از اعزام ۷۰۰ مبلغ در ماه مبارک رمضان به نقاط مختلف استان بوشهر خبر داد و افزود: از این تعداد ۶۰۰ نفر بومی و ۱۰۰مبلغ نیز اعزامی از قم هستند.
وی با اشاره به اهمیت برنامههای دینی و مذهبی در ماه مبارک رمضان، بیان کرد: نقش آفرینی بیشتر مبلغین در تبیین معارف اسلامی و شناساندن آموزه های نورانی قرآن کریم و اهل بیت عصمت و طهارت و همچنین تبیین خطرات بروز آسیبهای اجتماعی در منابر و مجالس مورد تاکید است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان بوشهر ادامه داد: پرداختن به جایگاه رفیع ولایت فقیه، تحکیم بنیان خانواده و راه های مقابله با آسیب هایی مثل طلاق و اعتیاد، سبک زندگی اسلامی و حجاب و عفاف به عنوان محورهای تبلیغی ماه رمضان محسوب میشوند.
وی افزود: بیان خطرات فضای مجازی و ماهوارهها، تبیین مسئله نفوذ، تقویت روحیه انقلابی و تحلیل شرایط روز جامعه و بینالملل و بهویژه اوضاع منطقه و عراق و سوریه از دیگر محورهای تبلیغی ماه رمضان هستند.
رمضان بهترین فرصت برای تزکیه نفس و حرکت در مسیر دینمداری و خداجویی است و باید تلاش کنیم که از این فرصت بهترین استفاده را ببریم چرا که این فرصت بسیار کوتاه است.
نظر شما