به گزارش خبرنگار اجتماعي "مهر" دكتر حيدر احمدي زارع با بيان اين مطلب افزود : پروژه زيست محيطي سياره سبز از تاريخ 29 دي سال گذشته فعاليت خود را با هدف نهادينه كردن فرهنگ زيست محيطي در بين دانش آموزان مقاطع پيش دبستاني ، دبستاني و راهنمايي از طريق برنامه ها و اقدامات فرهنگي مانند نمايش فيلم ، برنامه هاي هنري ، جشنواره ها و غيره شروع كرده است.
به اعتقاد وي با توجه به اينكه بزرگسالان كشور دچار وارونگي رفتاري شده اند و در برابر آموزشها و فعاليت هاي زيست محيطي از خود مقاومت نشان مي دهند گروههاي سني مذكور بهترين شرايط را براي امر فرهنگسازي مسايل زيست محيطي در كشور دارند.
مشاور ارشد پروژه زيست محيطي سياره سبز در ادامه، مدت زمان اجراي طرح مزبور را بين 5 تا 10 سال عنوان و اشاره كرد: چالش هاي مابين صنعت و محيط زيست ، نابودي تالاب ها ، حيات وحش ، حفاظت از آبهاي زير زميني، منابع انرژي و سموم موجود در زندگي بشر و آلودگي هاي زيست محيطي توليدي درمنازل از موضوعات و مسايل مورد نظر در اين طرح است.
به گفته وي اين طرح به صورت آموزش بچه ها ووالدين آنها از طريق مدارس و همچنين آشنا سازي معلمان و مديران مدارس و مسولان آموزش و پرورش با مسايل و مشكلات زيست محيطي به اجرا در مي آيد.
وي با اشاره به اينكه آموزش هاي زيست محيطي از طريق طراحي مجله و سمبل هاي مختلف يا فيلم هاي آموزشي به دانش آموزان داده مي شود اظهار داشت: متوليان پروژه سياره سبز براي اولين بار در سطح جهان نشريه ويژه كودكان درباره محيط زيست را طراحي كرده اند كه البته اولين شماره آن به مناسبت 29 دي در سطح تهران منتشر مي شود و همچنين در اين روز اولين جشنواره زيست محيطي سياره سبز در سالني 12 هزار نفري برگزار مي شود.
دكتر زارع در ادامه با اشاره به برخي از مشكلات زيست محيطي موجود در كشور افزود: آلودگي هوا در تهران يكي از مشكلات زيست محيطي است كه به علت كمبود اكسيژن باعث كاهش ضريب هوشي كودكان مي شود و آلودگي هاي زيست محيطي ناشي از فعاليت هاي داخل منازل نيز مشكلات مختلف پوستي و اعصاب روان براي بچه ها بوجود مي آورد.
وي در ادامه تصريح كرد: در منازل مشكلات زيست محيطي زيادي ازقبيل استفاده از سوخت هاي فسيلي ، حشره كش ها، رنگ هاي شيميايي و پودرهاي شوينده،انتقال آلودگي هاي محيط خارج به داخل منزل ، اثرات زيانبار فرش ها و غيره وجود دارد كه بايد خانواده ها را از اثرات زيانبار آنها بر روي سلامت جسمي و روحي فرزندان آشنا ساخت.
مشاور ارشدپروژه زيست محيطي سياره سبز مسئله دفن و بازيافت زباله ها را از ديگر مسايل زيست محيطي برشمرد و افزود: در حال حاضر 70 درصد زباله هاي كشور" تر" و 30 در صد آن نيز "خشك" است و درنهايت بر اثر مخلوط شدن اين زباله ها امكان بازيافت آن بسيار كم است در حاليكه با دادن آموزش هاي لازم به خانواده ها مسئله بازيافت زباله ها به راحتي حل مي شود.
مهندس هاله خدادادي مدير امور بين الملل پروژه زيست محيطي سياره سبز در اين مراسم رفتار هاي غلط مردم را عامل اصلي تخريب هاي زيست محيطي دانست و اظهار داشت: تنها راه مناسب براي رسيدن به توسعه پايدار و تغيير رفتارهاي افراد جامعه توسل به بازوهاي فرهنگي ، آموزش و اطلاع رساني است.
وي در ادامه افزود: پروژه سياره سبز نيز در نظر دارد تا از طريق برنامه هاي فرهنگي و نمايش فيلم هاي آموزشي دانش آموزان را بعنوان آينده سازان فرهنگي جامعه و خانواده ها و معلمان شان را با مسايل زيست محيطي و خطرات ناشي از آن آشنا كند.
به گفته وي تاكنون بيش از يك ميليون دانش آموزان مقاطع پيش دبستاني ، دبستاني و راهنمايي تحت پوشش پروژه سياره سبز قرار گرفته و در اينده نزديك دانش آموزان خارج از كشور را نيز تحت پوشش قرار مي دهد.
خدادادي اضافه كرد: در صدد هستيم تا بازي هاي زيست محيطي را براي اولين بار در ايران با توجه به الگو هاي جاممعه خود طراحي كرده و همچنين سمبل زيست را بين المللي كنيم.
مشاور ارشد پروژه زيست محيطي سياره سبز:
روزانه 600 شهروند تهراني از آموزش هاي زيست محيطي بهره مند مي شوند
مشاور ارشد پروژه زيست محيطي سياره سبز گفت: در قالب طرح سياره سبز به طور متوسط روزانه 600 نفر از اولياي دانش اموزان و مسئولان آموزش و پرورش با مسايل و چالش هاي زيست محيطي آشنا مي شوند.
کد خبر 36807
نظر شما