علیرضا حسینزاده در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه گناباد از شهرهایی است که با توجه به اقليم خشك قناتهای زیادی دارد، اظهارکرد: با تخصیص ۳۰ میلیون تومان بابت لایه روبی قنات رحمتاباد، مجموع قنواتی که در حال حاضر دارای اعتبار هستند و در آن مشغول به کار هستیم به عدد پنج رسیده است.
وی با اشاره به کاهش میزان بارندگی نسبت به سال گذشته افزود: در کل شهرستان گناباد، ۵۹۹ رشته قنات وجود دارد که ۱۲۰ رشته آن خشک شده است و برخی از آنها نيز با كاهش آب جدی روبرو هستند، بنابراين نمیتوانيم اين خطر را بپذيريم كه به كشاورزان پيشنهاد كاشت محصول بدهيم.
رئیس جهاد کشاورزی گناباد خاطرنشان كرد: قناتهای بالا دست و کوهپایهای شهرستان به شدت کاهش آب پیدا کردهاند بنابراين برنامههای را ویژهای برای حفاظت از این قناتها درنظر گرفتهايم که البته به فرهنگسازی و زمان نیاز دارد.
حسینزاده با بیان اینکه اگر در چند سال آینده به همین میزان کاهش بارندگی و برداشت آب داشته باشیم، بیشتر قنوات گناباد خشک میشوند، گفت: در خصوص لایروبی قنوات، جهادکشاورزی به تنهایی نمیتواند فعال باشد بلكه این خود مالکان هستند که میتوانند نقش جدی را در اين زمينه ایفا كنند.
وی با اشاره به بودجه محدود تعلق گرفته به لایروبی قنوات افزود: یکی از راهکاريی که میتواند در حوزه كمبود منابع مالی اثربخش باشد، معافیت مالیاتی پروژههای لایروبی قنوات و به صورت کلی اقدامات در حوزه آب است تا هزینهای که باید در بحث مالیات پرداخت شود در حوزه آب مورد استفاده قرار گیرد.
نظر شما