۲۲ خرداد ۱۳۹۵، ۱۵:۰۰

شهردار مشهد در نشست خبری پيرامون ابلاغ طرح جامع؛

فراری‌های خارج‌نشین برعلیه مدیریت شهری مشهدفضاسازی‌ سياسی می‌كنند

فراری‌های خارج‌نشین برعلیه مدیریت شهری مشهدفضاسازی‌ سياسی می‌كنند

مشهد ـ شهردار مشهد مقدس با اشاره به اتهامات شورای عالی شهرسازی نسبت به مديريت شهری مشهد گفت: فضایی سیاسی توسط رسانه‌های زنجیره‌ای و فراری‌های خارج‌نشین علیه مدیریت شهری مشهد ایجاد شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید صولت مرتضوی ظهر شنبه در نشستی خبری که صبح امروز در سالن شهدای شهرداری برگزار شد، با اشاره به ايام پربركت ماه رمضان اظهار كرد: در آستانه ماه مبارک رمضان جملاتی از سوی رهبر معظم انقلاب صادر شد که قلب هر مدیری را می‌آزارد و آن هم موضوع اشتغال است.

وی ادامه داد: ما بر این باوریم که تمام امکانات مملکت و استان را باید در یک هم‌افزایی و  اتحاد در راه اقتصاد مقاومتی و مخصوصا رفع نیاز جامعه به کار بگیریم و یکی از نیازهای اساسی جامعه، نیاز به اشتغال، مسکن و ازدواج جوانان است.

شهردار مشهد بیان کرد: مدتی است که در این مثنوی سه گانه وقفه افتاده است و بنا به دلایل مختلف اشتغال با چالش مواجه شده است، مسکن دوران رکود را سپری می کند، سن ازدواج رو به افزایش بوده و نرخ طلاق آزار دهنده است اما نباید با یک فرافکنی باعث شویم اصل و اساس در حاشیه قرار گیرد و وارد اموراتی شویم که جز نیازهای اولیه جامعه نیست.

مديريت شهری به دنبال اشتغال است

وی با بيان اينكه مدیریت شهری همواره به مقوله اشتغال توجه داشته است، گفت: در همین راستا ۱۷ هزار فرصت شغلی به طور مستقیم و ۱۰ هزار فرصت شغلی به صورت غیر مستفیم توسط شهرداری ایجاد شده است.

مرتضوی به فرصت‌های شغلی ایجاد شده اشاره کرد و گفت: کلان پروژه قطار شهری مشهد و سایر کلان پروژه‌ها منجر به اشتغال می‌شود و اگر این پروژه‌ها نباشد ده‌ها هزار فرصت شغلی از بین خواهد رفت.

وی افزود: دستگاه‌ها و مدیران باید با مهر و محبت دست در دست هم بگذارند و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی را راه اندازی کنند و شهرداری و مدیریت شهری هم با تمام بضاعت هر اقدامی انجام می‌دهد تا خروجی آن، اشتغال باشد و شهرداری مشهد در اين زمينه پیشگام است.

شهردار مشهد با اشاره به اينكه اساسا در فرهنگ معماری و شهرسازی دو واژه به چشم می‌خورد که یکی طرح جامع و دیگری طرح تفصیلی است، اظهار كرد: به استناد قانون، طرح‌های جامع توسط مشاور ارائه می‌شود و پس از چندی باید مورد بازنگری قرار بگیرند تا پس از طرح در شورای اسلامی شهر و شورای برنامه‌ریزی استان به تایید شورای عالی شهرسازی و معماری ایران برسد.

مرتضوی ادامه داد: پس از تصویب طرح جامع، دبیرخانه شورای شهرسازی و معماری ایران موظف به ابلاغ طرح است، بحث آب شهر مشهد، تقسیماتی سیاسی در محور غرب و جمعیت این شهر جز مباحثی است که باید در این طرح ابلاغ شوند.

تعلل غیرمنطقی در ابلاغ طرح جامع مشهد

وی با بيان اينكه پس از گذشت تقریبا ۱۸ ماه از تصویب طرح، هنوز طرحی به ما ابلاغ نشده است، گفت: بنابراین طبق قانون، تا قبل از ابلاغ طرح جدید، طرح سابق ملاک عمل است و شهرداری مشهد بر همان اساس به وظایف خود عمل کرده است، رسیدگی به طرح‌های تفصیلی در صلاحیت شورای عالی شهرسازی و معماری ایران نیست و بعد از تصویب، این طرح باید به تصویب کمیسیون ماده ۵ برسد.

مرتضوی افزود: متاسفانه به لحاظ اینکه طرح جامع ابلاغ نشده است، تعلل غیرمنطقی در ابلاغ طرح جامع به چشم می‌خورد.

شهردار مشهد افزود: در طرح مصوب شده در سال ۵۲ حداقل هشت طبقه پروانه ساخت، مجاز بوده است اما در طرح پارت روش‌های مختلف در پهنه‌های مختلف قابل اجراست.

شعار سياسی برای مردم نان نمی‌شود

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر تاثیرات منفی تاخیر در ابلاغ طرح جامع گفت: ابلاغ دیر هنگام این طرح سردرگمی مدیران اجرایی و مدیریت شهری را در پی دارد همچنين این طرح نیاز به بازنگری دارد و شهروندان خواسته‌های جدیدی دارند که با طرح قبلی محقق نمی‌شود و  ما معتقد هستیم برای مردم باید کار کرد و شعارهای سیاسی برای آنها نان نمی‌شود.

مرتضوی خاطرنشان کرد: از یک فردی که دارای کرسی دانشگاهی است و خود را در جایگاه ریاست پژوهشگاه ثامن قرار داده است، انتظار می‌رود ادبیاتش با جایگاه علمی هماهنگ بوده و بار حقوق و کیفری به دنبال نداشته باشد، وقتی سخنان این برادر عزیز را شنیدم احساس کردم که آدم با کوه صحبت می‌کند.

شهردار مشهد بحث بلند مرتبه سازی در اطراف حرم مطهر و اصلاح این ساختار را یکی از شعارهای اساسی مدیریت شهری دانست و گفت: یکی از اعتراضات شورای شهر و مدیریت شهری، عدم ساماندهی طرح پیرامونی حرم مطهر رضوی بوده است و بنده از بدو انتصابم به این موضوع انتقاد داشتم که هیچ کس حق ندارد حرم مطهر را در یک تنگنا قرار دهد و اطراف آن را به آهن و سیمان و آجر تبدیل کند.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب و ایت‌الله علم‌الهدی از همان سال‌های قبل به این موضوع اعتراض داشتند، من نيز در بدو ورودم به مشهد در دیدار با آیت‌الله طبسی به ایشان عرض کردم  که بنده سررشته ای در شهرسازی ندارم اما اگر اختیاری داشتم بعد از فضای قدسی، فضای ۳۶۰ هکتاری تا شارستان را خریداری كرده و تبدیل به فضای سبز می‌کردم.

برخی هنوز شعار سياسی می‌دهند

مرتضوی بيان كرد: اگر به جای این سازه های زمخت که در اطراف حرم ایجاد شده است، آرامستان ایجاد می‌کردیم، درآمدش بیشتر و هزینه‌هایش کمتر بود و فضای معنوی شهر نیز توسعه پیدا می‌کرد، طرح پیرامون حرم مطهر در دوره  اصلاحات به تصویب رسیده است که آقای عبدلعلیزاده وزیر مسکن وقت بوده است و آقاي پیروز حناچی معاون وی بوده است اما دوستان فکر می‌كنند كه هنور دوران انتخابات است و شعار سیاسی می‌دهند.

وی با بيان اينكه باید کارنامه ارائه کرد و بیان کنند در دورانی که تصدی داشتند، چه کمکی به بافت پیرامون حرم مطهر کرده‌اند، گفت: فضای سبز اطراف حرم مطهر نیم متر بوده است که هم اکنون ۷.۵ متر هدف گذاری شده است همچنين، بخش قابل توجهی از آثار تاریخی و فرهنگی را شهرداری تملک کرده است که می‌توان به خانه تاریخی داروغه، احیای خانه توکلی، خانه کرمانی، استحکام بقعه امام زاده محمد (گنبد خشتی)، جابه جایی محور شارستان رضوی که چند اثر تاریخی را در خود داشت و ایجاد راه باغ‌ها برای دسترسی آسان و آزاد سازی حرم مطهر اشاره کرد.

شهردار مشهد خاطرنشان كرد: از ابتدای طرح تا زمان تصدی بنده، نزدیک به يك میلیون و ۲۵۳ هزار متر پروانه صادر شده است که کمترین پروانه را صادر کردیم. هر چه پروانه در بافت پیرامون حرم صادر شده است، براساس قانون نبوده است، هم‌اكنون هم تیم غوغاسالاری که بخشی از دولت را تصرف کرده‌اند به جای پاسخ‌گویی، فرافکنی می‌کنند، اين دوستان در جایگاه قدرت هستند اما نقش اپوزیسیون را ایفا می‌کند اما آقایان باید به ملت شریف ایران پاسخگو باشند.

به جای پاسخ دادن،‌ طلبكار شده‌اند

مرتضوی با اشاره به تقاضا از استاندار خراسان رضوی برای دريافت وام از محل مصوبات شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی اظهار كرد: باید بررسی کرد چه میزان از  مصوبات هیئت دولت در سفر استانی به انجام رسیده است، ۲۰۰ دستگاه اتوبوس هدیه کردند که ۱۰۰ دستگاه را با قیمت ۵۶ میلیارد تومان خریداری کردیم اما دولت تنها ۲۰ میلیارد را به حساب ما واریز کرده است، هزار میلیارد تومان برای بافت فرسوده و پیرامون حرم و کمربند سبز تخصیص دادند که هنوز محقق نشده است و به جای پاسخ دادن به سوالات ما طلبکار شده‌اند.

وی با تأكيد بر اينكه یک فضای سیاسی توسط رسانه‌های زنجیره‌ای و فراری‌های خارج‌نشین علیه مدیریت شهری ایجاد شده است، گفت: شورای عالی شهرسازی و معماری ایران مدعی شده که در امر صدور پروانه تخلف صورت گرفته است، در جلسه ای که در تاریخ ۲۱ اردیبهشت سال جاری برگزار شد، بنده و رئیس شورای اسلامی شهر اعلام کردیم که کلیه گزارشات مشاور، مشابه گزارشات قبلی بوده بوده و راه‌حلی ارائه نشده است، اگر طرح جامع مد نظر باشد، باید به استناد بند ۳۴ ماده ۷۱ در شورای شهر به تصویب برسد و اگر طرح تفصیلی مطرح شود، محل طرح آن در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران نیست و ایراد دیگری که می‌توان به جلسه گرفت این است که چرا دو مشاور برای مشهد تعیین کرده‌اند.

شهردار مشهد افزود: اقای وزیر در انتهای جلسه گفتند که هیچ مصوبه‌ای نداریم و هیچ کدام از مباحث ۱۰ گانه مطرح نشده است، هم‌اكنون، ما اعلام می‌كنيم كه اين مباحث مطرح شده جعلی است اما کسی پاسخگو نیست.

دربرابر مرتفع‌سازی قد علم كرده‌ايم

وی تأكيد كرد:‌ ما در برابر مرتفع‌سازی قد علم کرده و ابر پروژه‌های پروانه‌دار را لغو کردیم، با زمین‌خواری و رانت‌خواری مبارزه کردیم، حداقل ۸۵ درصد میزان پروانه در حوزه تجاری و اقامتی را کاهش داديم، آيا این اقدامات مستحق تشویق است و یا مستوجب تنبیه ؟

مرتضوی خاطرنشان كرد:‌ اگر تخلفی صورت گرفته است باید در چهارچوب و روال مشخص خود پیگیری شود، چرا مشکلات استان باید در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران بدون فرآیند قانونی مطرح شود؟ چرا باید مکاتبات داخلی استانداری روی سایت های خبری قرار گیرد؟

شهردار مشهد با تأكيد براينكه جایگاه شورای شهرسازی و معماری ایران به استناد ماده ۲ قانون معماری و شهرسازی مشخص شده است، افزود: ما در چهارچوب وظایف این شورا، مصوبات را می‌پذیریم و قانون‌گریزی را از احدی به خصوص شورای عالی معماری و شهرسازی برنمی‌تابيم، بنده گمان می‌کنم جرم‌ اساسی‌مان این است که به مناطق حاشیه شهر می‌پردازیم، اما خدا ناظر است بدون هیچ چشم‌داشتی به حاشیه شهر رسیدگی کردیم.

وی با اشاره به وعده اختصاص ۷۵ میلیون تومان برای احداث مرکز فرهنگی در اسماعیل‌آباد خاطر نشان کرد: البته هنوز این امر محقق نشده و ایراداتی به طرح وارد بود که پیگیر رفع آن هستیم، ما به حاشیه شهر رسیدگی کنیم و امید است روزی شاهد این باشیم که حاشیه شهر تبدیل به متن شود.

مرتضوی با اشاره به مصوبه اخیر دولت مبنی بر اختصاص دو هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای حمل‌ونقل عمومی کلانشهرها گفت: از هر ظرفیتی که وجود داشته باشد به شرط اینکه در مقام عمل نیز عملیاتی شود، استفاده می‌کنیم اما با توجه به محدودیت‌هایی که دولت دارد، اميدوار نيستيم بتوانیم از این ظرفیت‌ها بهره‌مند شويم.

شهردار مشهد پیرامون پروژه‌های مشهد مال و جهان مال گفت: این پروژه‌ها از قبل ایجاد شده و نگاه تولیت آستان قدس رضوی نیز بر این است که این پروژه‌ها کاربری مناسب داشته باشند، این نگاه متناسب با اقتصاد مقاومتی بوده و ایده مبارکی است.

کد خبر 3682916

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha